Τα σμαζώματα

01/07/2012 - 05:56
Υπάρχουν κάποιοι οφειλέτες του πνεύματος και ρακοσυλλέκτες των αξιών, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ενδεδυμένοι με την υποκριτική χλιδή της επιστημοσύνης, απρόσιτοι και απόμακροι, δήθεν...
Υπάρχουν κάποιοι οφειλέτες του πνεύματος και ρακοσυλλέκτες των αξιών, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ενδεδυμένοι με την υποκριτική χλιδή της επιστημοσύνης, απρόσιτοι και απόμακροι, δήθεν, μέσα στην εσωστρέφεια των συλλογισμών και δειλοί αναχωρητές από μια κοινωνία που ταλανίζεται, οι οποίοι ποτέ δεν κατάλαβαν πως η επιστήμη είναι συνυφασμένη με την αρετή.

Υπάρχουν κάποιοι ριψάσπιδες των ιδανικών, που αν και μαζεύτηκαν κάποτε - πένητες και αξιολύπητοι στην αιολική γη, που τους ανέδειξε - δεν προσέφεραν σε αυτήν το παραμικρό και αποκόπηκαν από τους ντόπιους ή τους εκμεταλλεύτηκαν, επειδή νόμισαν πως υψώνοντας χάρτινα τείχη θα κερδίσουν κύρος και αίγλη.

Υπάρχουν κάποιοι δοσίλογοι του αγαθού, που στηρίζουν την άνοδό τους σε ερωτικές περιπτύξεις στα κρεβάτια της εξουσίας και την ισχύ τους στην άγνοια των συμπολιτών μας, που θεωρούν πως οι βιοπαλαιστές δεν είναι παρά αριθμοί και υποκείμενα στις προκατασκευασμένες και αναξιόπιστες έρευνές τους.

Υπάρχουν κάποιοι ποταποί επαίτες, που μηρυκάζουν ανούσιες και βαρύγδουπες φράσεις, επιχειρώντας να επισκιάσουν τη λαμπερή αλήθεια της απλότητας, και δυσανασχετούν όταν οι πραγματικοί επιστήμονες τους αξιολογούν.

Υπάρχουν κάποια καρκινικά εξαμβλώματα, μιαρά και επιθετικά, που ο λεσβιακός λαός δεν τα ξερίζωσε όταν έπρεπε και τώρα πρέπει να υποστούν τις πολλαπλές χημειοθεραπείες της κάθαρσης.

Υπάρχουν κάποιοι κίβδηλοι αριστείς των γραμμάτων, που βιάζουν καθημερινά την ελληνική γλώσσα, το μεγαλείο της οποίας ποτέ δεν υποψιάστηκαν.

Υπάρχουν κάποιοι προοδευτικοί των γραφείων και κόλακες των διαδρόμων, που ιοβόλο χύνουν το φαρμάκι στους αδύναμους, επιχαίροντας με τη φαυλότητα και συμμαχώντας με την αδικία.

Υπάρχουν κάποια σμαζώματα, που λένε στην Αγιάσο, που δε γνωρίζουν πως έφτασε η ώρα της κρίσης τους και η φοβερή στιγμή της αποκάλυψης.

Ζουν ανάμεσά μας. Βρείτε τους και αφανίστε τους σαν τα αγκάθια πριν το λιομάζωμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey