×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Η καλυτέρευση της ζωής μας δεν είναι θέμα χρημάτων

06/06/2013 - 14:22

Σωρηδόν παραιτούνται από το Δήμο οι αιρετοί. Κάθε τόσο και διαφορετικός. Βλέπουν οι άνθρωποι πως δεν μπορούν να αντιπαλέψουν, όχι τίποτα άλλο, παρά το τέρας της ασυνεννοησίας. Συνεχώς μάς λένε οι υπεύθυνοι πως δεν υπάρχουν χρήματα. Θα θέλαμε να δούμε λίγο πόσο τα δεινά του τόπου εξαρτώνται άμεσα από αυτόν τον παράγοντα

Σωρηδόν παραιτούνται από το Δήμο οι αιρετοί. Κάθε τόσο και διαφορετικός. Βλέπουν οι άνθρωποι πως δεν μπορούν να αντιπαλέψουν, όχι τίποτα άλλο, παρά το τέρας της ασυνεννοησίας. Συνεχώς μάς λένε οι υπεύθυνοι πως δεν υπάρχουν χρήματα. Θα θέλαμε να δούμε λίγο πόσο τα δεινά του τόπου εξαρτώνται άμεσα από αυτόν τον παράγοντα.

Μεγαλώσαμε (ναι, το κατάφεραν και αυτό οι πατεράδες μας) σκεπτόμενοι πως τα πάντα στις μέρες μας είναι χρήμα. Και μεταφράσαμε τις σχέσεις και τα «πιστεύω» μας ανάλογα με το τι είχε η τσέπη, ή τι μπορεί να μας αποφέρουν οι κινήσεις μας. Τι κρίμα. Τα χρήματα μας πρόδωσαν. Ξεχάσαμε κάτι ζωτικό: πως υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που είναι θέμα θέλησης και όχι χρημάτων.


Θα ρωτήσουμε ορισμένα πράγματα, ως τροφή για σκέψη. Λίγα πράγματα ενδεικτικά, επιλεγμένα από ένα μακρύ κατάλογο που μπορεί να φτιαχτεί. Απαντήσεις δεν περιμένουμε. Ας είναι όμως η κάθε ερώτηση μια υπόδειξη του ότι σκεφτόμαστε ακόμα, λίγο καλύτερα και λίγο βαθύτερα από αυτό που μας αναγκάζουν.


Προς τον κ. Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους άρχοντες και αρμόδιους του τόπου και κάθε υπηρεσίας:
1) Πόσο κοστίζει να βαφτούν οι διαβάσεις στους δρόμους; Κινδυνεύουν καθημερινά οι πεζοί. Πόσο κοστίζει μια λευκή γραμμή στο δρόμο που ορίζει τη ζωή και το θάνατο για τους οδηγούς; Κοστίζει έναν - δυο υπαλλήλους που έτσι και αλλιώς τούς πληρώνετε και 100 κιλά μπογιά, έστω για την πόλη της Μυτιλήνης. Δεν κοστίζει τίποτα. Κοστίζει να βάλετε να γίνει η δουλειά. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;


2) Πόσο κοστίζει να αντικαταστήσετε τη ρημαγμένη σήμανση στους δρόμους της πόλης; Όταν σκοτωθεί κάποιος αδαής τουρίστας, θα πούμε ότι δεν ήξερε τους δρόμους. Πόσο κοστίζει να βάλετε κάποιον να καθαρίσει από τους καθρέφτες στις διασταυρώσεις τα αυτοκόλλητα και τις μουτζούρες; Δεν κοστίζει τίποτα που δεν πληρώνει ήδη ο πολίτης (θέλετε να σας στείλω το λογαριασμό τής ΔΕΗ;).
Δεν προλαβαίνετε; Είναι λίγοι οι υπάλληλοι και κακοπληρωμένοι; Για δείξτε μας το καθημερινό πρόγραμμα του έμψυχου υλικού σας, πού τους διαθέτετε, με ποια σειρά, τι κάνουν καθημερινά και ποιος είναι ο προγραμματισμός σας σε βάθος χρόνου! Και δείξτε μας, παρακαλώ, και παλιότερους σχεδιασμούς, προ κρίσης, να δούμε αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε, τον καιρό της ευμάρειας και της επιδότησης!
Για ετούτα τα δυο θέματα και για άλλα καθαριότητας και οργάνωσης θα πιάσετε πάλι το τροπάρι με τους εποχικούς με τα λεφτά που δεν υπάρχουν. Ρωτώ ξανά ένα μόνο πράγμα: είστε βέβαιοι πως μπορείτε να αποδείξετε πως το έμψυχο υλικό που ήδη διαθέτετε και ήδη πληρώνετε, είναι άρτια οργανωμένο ώστε να αποδίδει έργο; Πείστε με εμένα και το σύνολο των πολιτών με επιχειρήματα και αριθμούς. Τα κόλπα με τον «Καλλικράτη», τα λόγια με την κακιά «Αθήνα» που δε στέλνει λεφτά, δεν πείθουν κανέναν πια. Και δεν πείθουν γιατί προβάλλει το παρακάτω ερώτημα:


3) Πόσο κοστίζει να οργανωθείτε; Πόσο κοστίζει να μην κάνετε τσίρκο της δημοτικές συνεδριάσεις; Πόσο κοστίζει να πείτε, επιτέλους, «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ας τα βάλουμε κάτω όλοι μαζί»; Να αναλάβετε πρωτοβουλίες προσέγγισης πολιτών, επιχειρηματιών, οργανώσεων; Υπάρχουν παραδείγματα από άλλους δήμους της Ελλάδας. Θα πείτε, είμαστε ένας Δήμος έκτρωμα, τεράστιος! Σας απαντώ: το μέγεθος αυτό δεν είναι μόνο μειονέκτημα, κρύβει και δυναμική. Αν δεν έχετε 100 κιλά μπογιά, θα μπορούσατε να είχατε φίλους που σας εμπιστεύονται. Είμαστε μικρή κοινωνία. Οι ψηφοφόροι σας γιατί δε δίνουν από ένα κιλό μπογιά ο καθένας; Δεν έχετε όμως φίλους. Σας απαξιώνουν. Λένε «σιγά μη δώσω εγώ, εδώ εκείνοι δεν κάνουν αυτό και αυτό και αυτό». Το έχετε καταλάβει πως οι μεταξύ σας καβγάδες το μόνο που κάνουν, είναι να δείχνουν πως στην ουσία δε σας ενδιαφέρει; Νιώθετε πως ο κόσμος στην καρδιά του σας απαξιώνει; Δεν ακούτε τις καθημερινές του κουβέντες; Πώς ζείτε ξέροντας ότι η πλειοψηφία περνάτε και φανερά ή κρυφά σάς μουντζώνουν;


4) Πόσο κοστίζουν τα λεφτά που ήρθαν και έφυγαν επειδή δεν μπορούσατε να τα βρείτε μεταξύ σας; Λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κονδύλια για διάφορες υπηρεσίες τα οποία μικροκομματικά και τοπικιστικά χάθηκαν, γύρισαν πίσω; Πόσο κοστίζει αυτό; Πολλά ήταν και θα είναι τα πρωτοσέλιδα με τις ευκαιρίες που στο όνομα των πολιτών, πέρασαν και τις χάσατε.
Ξέρετε τι; Δεν είναι κενά λόγια όλα τούτα. Ούτε αοριστολογίες. Έχετε πιο πολλά στοιχεία στα χέρια σας από μένα για να αποδείξετε τα λεγόμενά μου. Άλλα βρίσκουν το δρόμο σε πρωτοσέλιδα, άλλα θα μείνουν κρυφά. Μιλώ σε εσάς σήμερα, δε θέλω να πείσω κανέναν άλλο. Είναι το κατακάθι της ανικανότητάς σας. Ο κόσμος είναι κουρασμένος, προφανώς θα σας ξαναψηφίσουν. Ο κόσμος στη χώρα μας έχει τρομερές ελλείψεις παιδείας, σύμβολα των οποίων είστε εσείς.


Η καλυτέρευση της ζωής μας δεν είναι πάντα θέμα χρημάτων. Τις περισσότερες φορές είναι θέμα αξιοπιστίας, συνεργασίας και συνέπειας. Αυτά που σας λείπουν. Αν δεν μπορείτε να αντιπαλέψετε το σύστημα, παραιτηθείτε ΜΑΖΙΚΑ, στην τελική. Δεν είστε οι σωτήρες του τόπου. Εξουσιολάγνοι, ίσως; Έτσι θα δείξετε πως τουλάχιστον έχετε συνέπεια. Όμως δε θα το κάνετε. Γιατί πίσω από παχιά και κούφια λόγια, μπορεί να κρυφτεί κανείς πολύ καλά. Από αυτό είστε άριστοι. Κοιτώ μπροστά μου το παράδειγμα ενεργών πολιτών. Μια χούφτα από αυτούς κάνουν τη διαφορά. Μια χούφτα με ελάχιστους πόρους. Μια χούφτα πολίτες με τους οποίους προσπαθείτε να βγάλετε φωτογραφίες μπας και κάτι από την καινοτομία τους «κολλήσει» και σε εσάς. Είστε ξοφλημένοι. Και τραβάτε εμάς τους νεώτερους μαζί, στο κενοτάφιο που χρόνια τώρα σκάβετε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey