Κοινή Λογική

27/11/2012 - 14:56

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όλη αυτή η ιστορία με την εμπλοκή στο θέμα της δόσης μού φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα μας βγει σε καλό.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όλη αυτή η ιστορία με την εμπλοκή στο θέμα της δόσης μού φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα μας βγει σε καλό.
*
Γιατί είναι η πρώτη φορά που η τύχη μας δεν κρίνεται από τις δικές μας διαπραγματεύσεις με άλλους, αλλά από κόντρα μεταξύ ισχυρών, όπου για πρώτη φορά η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει προς τα συμφέροντά μας.
*
Μη σας πιάνει το παράπονο. Ψάξτε την ιστορία της χώρας μας και θα δείτε ότι όλες της οι επιτυχίες στηρίχθηκαν σε σωστές επιλογές συμμαχιών τις κατάλληλες στιγμές.
*
Από κει και πέρα, βέβαια, αν μείνουμε στις συμμαχίες χωρίς να κουνήσουμε και τα χέρια μας, δε σωνόμαστε.
*
Επανήλθε ο αρχιεπίσκοπος, μιλώντας για τοκογλυφία των Ευρωπαίων δανειστών μας.
*
Επειδή μου φαίνεται σοβαρός άνθρωπος, μάλλον δεν κάνει λαϊκισμό, αλλά κάποιοι σύμβουλοί του προφανώς τον παραπληροφορούν.
*
Όπως παραπληροφορούν και εμάς όσοι μιλούν για τοκογλυφία των δανειστών.
*
Όταν το μέσο επιτόκιο δανεισμού μας είναι 1,7% και μεταξύ των δανειστών μας είναι η Ισπανία που δανείζεται με 5,88%, η Ιταλία με 4,88% ακόμα και η - ισχυρή υποτίθεται - Γαλλία με 2,1%, μάλλον μας αρέσουν τα παραμύθια.
*
Τώρα που μιλήσαμε για τον αρχιεπίσκοπο, έχει προφανώς κι άλλους μπελάδες με τους δυο δεσποτάδες που αποδειγμένα τούς ψάχνει το ΣΔΟΕ για αδικαιολόγητα υψηλές καταθέσεις. Θεομπαίχτες!
*
Αν διαβάσει κανείς την αρθρογραφία των τελευταίων ημερών του - γνωστού - Ψυχάρη, θα καταλάβει ότι το μέτωπο της δραχμής γιγαντώνεται.
*
Άλλος ένας λόγος για να καταλάβουν μερικοί ότι τα μέτωπα που διαμορφώνονται στην οικονομία, είναι εμφανώς ετερόκλητα.
*
Και ότι δε χρειάζεται να οδηγηθούμε σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις απλά επειδή διαφωνούμε σε κάποια πράγματα μεταξύ μας.
*
Ας πάψουν λοιπόν να είναι τόσο βέβαιοι για τις - μοναδικές - αλήθειες τους.
*
Μνημείο στρεψοδικίας η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κάποιων πανεπιστημιακών και μερικών πρυτάνεων (ανάμεσά τους και ο Αιγαίου) κατά τη ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα ΑΕΙ.
*
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, λέει, εμποδίζει την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων από όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες!
*
Αυτοί δηλαδή που δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να στείλουν ένα απλό mail, θέλουν να διδάξουν τα παιδιά μας και μάλιστα σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Βρε άντε από κει!
*
Όλο και περισσότεροι φανεροί ή αφανείς επίδοξοι διεκδικητές της δημοτικής αρχής στη Λέσβο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ομνύουν στην ανάγκη για επανεξέταση της απόφασης για ένα δήμο-τέρας στο νησί.
*
Αλλά από την άλλη, όχι απλώς δεν κάνουν τίποτα στην πράξη για τη δημιουργία περισσότερων δήμων.
*
Αλλά και σου ψιθυρίζουν εμπιστευτικά στο αυτί ότι μάλλον δε βλέπουν να γίνεται τελικά τίποτα.
*
Το έχουμε ξαναγράψει. Κατά βάθος, έχουν καλογνωμήσει με το μεγάλο... βιλαέτι που διεκδικούν, και τα μικρότερα πια τους κακοπέφτουν.
*
Για κάποιους από αυτούς σκέφτεσαι χαιρέκακα ότι μακάρι να κληθούν να διοικήσουν το σημερινό ενιαίο Δήμο, για να φανεί η γύμνια τους.
*
Από την άλλη, όμως, ο κοσμάκης και ο δύσμοιρος ο τόπος μας τι φταίει;
*
Κι η σημερινή δημοτική αρχή αποδεδειγμένα για τα πανηγύρια είναι, αλλά δυστυχώς εμείς την πληρώνουμε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey