Κοινή Λογική

05/03/2013 - 14:42

Η είδηση της εβδομάδας, το πετυχημένο γενικά Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, με τις παθογένειές του, με την αναζήτηση προσανατολισμού, με τις διαδρομικές πρακτικές, με τους Σαλαγιάννηδες!

Η είδηση της εβδομάδας, το πετυχημένο γενικά Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, με τις παθογένειές του, με την αναζήτηση προσανατολισμού, με τις διαδρομικές πρακτικές, με τους Σαλαγιάννηδες!
Όμως εξέπεμψε ένα ηχηρό «υπάρχω». Μπορεί έτσι, μπορεί παραλλαγμένα, μπορεί πολύ σύντομα με άλλο όνομα ή με νέες συμμαχίες, αλλά είναι εδώ.
Όσοι έσπευσαν με βάση συγκυριακά δημοσκοπικά συμπεράσματα να ξεγράψουν το μεγάλο αυτό κορμό που δέσποσε στο δημόσιο βίο για περίπου 40 χρόνια, θα διαψευστούν.
*
Και η αθλιότητα της εβδομάδας. Η - αξιοπρεπής υποτίθεται - κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενη στο βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλή.
Του είπε: «Όπως κάποτε είδες φως και μπήκες στο ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα είδες φως και μπήκες στο ΣΥΡΙΖΑ!» Να θυμίσω ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι τυφλός!
*
Αφού πιάσαμε τα του ΠΑΣΟΚ, ας πούμε και λίγα τοπικά, από την ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροσώπων.
*
Έκπληξη οι δύο πρώτοι. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης, όσο και ο νεολαίος - με τα μέτρα πάντα τού ΠΑΣΟΚ - Γιώργος Φινφίνης.
Ο πρώτος έχει το προσωπικό του φαν κλαμπ και σφάλλουν όσοι τον υποτιμούν. Ο δεύτερος έχει ισχυρά ερείσματα στη νεολαία, φτάνει να εδραιωθεί και σε… εγχώριους κύκλους.
*
Ελπιδοφόρα - σε σύγκριση τουλάχιστον με το πρόσφατο παρελθόν - μηνύματα από το Δήμο Λέσβου.
Όχι πως θα γίνει καμμιά κοσμογονία, αλλά η σχεδόν ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού για να τσουλήσει η μηχανή, κάτι λέει.
*
Θετικά τα πρώτα συμπεράσματα από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
*
Και όσο και αν χρειάζονται χρόνια για να γίνει η ελπίδα πραγματικότητα και οι θετικές προσδοκίες χρήμα, ο Καμμένος νόμισε ότι δικαιώθηκε.
Βγήκε λοιπόν στη Βουλή και μίλησε για… υδατάνθρακες! Με τόσες δίαιτες που τον έβαλαν να κάνει κατά καιρούς για να φαίνεται πιο παλικαράς, τα μπέρδεψε ο άνθρωπος.
*
Πάει κι ο φτερωτός γιατρός. Μπήκε στο… κλουβί. Για τις εντυπώσεις είπατε; Ας είναι κι έτσι. Τόσα χρόνια, κανείς δε νοιαζόταν ούτε για τις εντυπώσεις.
*
Η τρόικα ήλθε και μας βάζει, λένε, «πάγο», γιατί όλο λόγια είμαστε και δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα για την ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής. Βρε την κακιά τρόικα…
*
Δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ ότι πράγματι ο Μητσοτάκης δικαιώνεται για τις επιλογές του όταν ήταν πρωθυπουργός, να ανοίξει το ασφαλιστικό και να μιλήσει για λιγότερο κράτος και γραφειοκρατία.
Και ότι ενδεχομένως αν δεν είχε ανατραπεί τότε, κάποιες διαπαραταξιακά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δε θα γίνονταν τώρα καθυστερημένα και τόσο επώδυνα.
Κατά τραγική ειρωνεία, μάλιστα, της ιστορίας, από κυβέρνηση με επικεφαλής τον τότε... ανατροπέα.
*
Όμως ο ίδιος και όσοι από τα Μ.Μ.Ε. σήμερα τον υμνούν περίπου ως προφήτη, κάτι ξέχασαν.
Τη στοιχειώδη αυτοκριτική για τη μελανή περίοδο της αποστασίας στην οποία αυτός πρωταγωνίστησε.
Όπου το χρήμα των ξένων μυστικών υπηρεσιών κυκλοφορούσε με τη σέσουλα και η διαφθορά του δημόσιου βίου έστρωσε το δρόμο της δικτατορίας.
*
Όσοι κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή είναι οι γραφικοί εκπρόσωποί της στο κοινοβούλιο και οι χοντράδες τους, πλανώνται.
Το πρόβλημα είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της που την ψήφισαν μια και δυο φορές και - τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις - δηλώνουν ότι θα την ξαναψηφίσουν.
*
Κι όταν σε επόμενες αναμετρήσεις, με την παρουσία του συγκεκριμένου μορφώματος να γίνεται συνήθεια, τα ανθρωποειδή της εκπροσώπησης θα αντικατασταθούν από «σοβαρούς» που θα μιλούν και δε θα κραυγάζουν, τότε να δείτε πρόβλημα.
*
Είτε το θέλουμε είτε όχι, αποκτήσαμε ακροδεξιά παράταξη, κύριοι, που δεν αντιπαλεύεται με απαγορεύσεις και ρητορείες περί ηθικών πλεονεκτημάτων των αντιπάλων της, αλλά με επιχειρήματα ουσίας.
Αλλά για ένα πολιτικό σύστημα - και ένα αντίστοιχο στελεχικό δυναμικό του - που είχε μάθει χρόνια ολόκληρα να ζει μέσα στις ευκολίες του, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey