Κοινή Λογική

09/04/2013 - 14:39

Στην αντεπίθεση αποφάσισε να περάσει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τον καταιγισμό δημοσιευμάτων που, συνδέοντας ανόμοια και ετερόκλητα «στοιχεία», μιλούσαν για αδιαφάνεια και μοίρασμα ερευνητικών κονδυλίων σε ημετέρους.

Στην αντεπίθεση αποφάσισε να περάσει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τον καταιγισμό δημοσιευμάτων που, συνδέοντας ανόμοια και ετερόκλητα «στοιχεία», μιλούσαν για αδιαφάνεια και μοίρασμα ερευνητικών κονδυλίων σε ημετέρους.

Δημοσιευμάτων που διά της μεθόδου της αναπαραγωγής και της αντιγραφής, φαίνονται… πολλά. Και οδήγησαν σε αντίστοιχες ερωτήσεις και επερωτήσεις στο κοινοβούλιο.

Η μία ήταν ερώτηση ενός συνήθους υπόπτου, που προσπαθεί να κρατηθεί στην επικαιρότητα και όπου δει φως… μπαίνει (Νικολόπουλος εξ Αχαΐας). Οπότε, αν και δόθηκε απάντηση με την κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν κρίθηκε προφανώς αναγκαία και κάποια δημόσια απάντηση.

Όταν όμως την υπόθεση φάνηκε να παίρνει ζεστά ένα κόμμα (Κ.Κ.Ε.) με ερώτηση που υπογράφουν ταυτόχρονα τρεις βουλευτές του, τα πράγματα σοβάρεψαν.

Και έτσι η πρυτανεία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας τις σχετικές απαντήσεις.

Απαντήσεις, που πέρα από την ουσία τους, είναι γεμάτες υπαινιγμούς για την προέλευση του θορύβου.

Μάλλον επιβεβαιώνονται οι ψίθυροι ότι το κέντρο από το οποίο συντονίζεται η ροή πληροφόρησης έχει ονοματεπώνυμο. Και ότι ο λόγος δεν είναι άλλος εκτός του ότι έχει θιγεί η… αγία οικογένεια του κόμματος.
*
Ότι ο Δήμος Λέσβου τελεί σε υπό διάλυση είναι κοινό μυστικό. Ότι η δημοτική αρχή έχει χάσει την πλειοψηφία, επίσης.

Θα μου πείτε, και τότε που την είχε, τι καταλάβαμε; Κι εσείς δίκιο έχετε.

Το θέμα είναι ότι ο τεράστιος αυτός (κάποιοι τον λένε εκτρωματικό) Δήμος, έχει μεγάλη επίδραση σε κάθε φάση της τοπικής κοινωνικοοικονομικής ζωής.

Με αποτέλεσμα, τα προβλήματα και οι αγκυλώσεις του να έχουν καθημερινές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών. Και οι εκλογές αργούν ακόμα.

Το μόνο παρήγορο, ότι τον τελευταίο καιρό, η παράταξη που έχει και τη δύναμη και την ικανότητα να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση στο Δήμο (Πατερέλλη), έχει αφήσει τους εντυπωσιασμούς και επιμένει στα θέματα ουσίας. Όπου δόξα τω Θεώ έχει πολλά να καταθέσει, αφού και πείρα έχει, και γνώση. Κρίμα που έχασε πολύτιμο χρόνο, παρασυρόμενη για πολύ καιρό σε ένα παιχνίδι απλής δημιουργίας εντυπώσεων, όπου κατά κανόνα κερδίζουν οι φούσκες.

Ας είναι. Ποτέ δεν είναι αργά, και από μια τέτοια στροφή στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην πρόταση λύσεων, μόνο ο τόπος θα βγει ωφελημένος.
*
Αυτή η ειδικότητα του κ. Κουβέλη να αναδεικνύει το… τριτεύον σε πρωτεύον (όπως π.χ. όχι το αν και πόσα θα πληρώσουμε, αλλά το ποιος θα στείλει το λογαριασμό, η ΔΕΗ ή η Εφορία), μόνο θυμηδία προκαλεί.
*
Και μιας και πιάσαμε τον… μικρό εταίρο της τρικομματικής ας πιάσουμε και το μεγάλο.

Που υποτίθεται ότι αφήνει για τους άλλους τη μικροπολιτική και βαδίζει με όραμα για το στόχο της σωτηρίας.

Τώρα, πώς συνδυάζονται τα οραματικά και η υψηλή πολιτική, με το καθημερινό βόλεμα ημετέρων αποτυχημένων πολιτευτών σε θέσεις-κλειδιά, μόνο ο κ. Σαμαράς και οι επιτελείς του το γνωρίζουν.
*
Από αντιπολίτευση μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ στα συνηθισμένα του, που όσο προχωρεί η διαδικασία προς το Συνέδριο, θα αποκτήσουν ενδιαφέρον.
*
Αντίθετα, ήδη φαίνεται να αποκτά ενδιαφέρον η πορεία προς το Συνέδριο του Κ.Κ.Ε., όπου μια ηγεσία που μόνο εκείνη δε λέει να παραδεχτεί ότι η πολιτική της υπέστη συντριβή, χρησιμοποιεί τον προσυνεδριακό διάλογο μάλλον για να εκδηλωθούν οι αντιφρονούντες, για να τους «σκουπίσει» προφανώς εν καιρώ.
*
Λήγει λέει η θητεία των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη. Και υποτίθεται ότι η διαπλοκή και τα συμφέροντα στήνουν χορό από τη χαρά τους.

Αμ δε! Πολλή δημοσιότητα από τους συγκεκριμένους λειτουργούς, πολλά θέματα αναδείχθηκαν, αλλά ελάχιστα έφθασαν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Έχω την εντύπωση ότι πέρα από τις εντυπώσεις, σε τέτοιες θέσεις είναι προτιμότεροι άνθρωποι που λίγα λένε και πολλά κάνουν, και όχι το αντίθετο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey