Κοινή Λογική

02/10/2012 - 14:22

Τα ίδια και τα ίδια! Υποτίθεται ότι κύριο στοιχείο διαπραγμάτευσης με την τρόικα για την άμβλυνση των βάρβαρων μέτρων (νέες περικοπές μισθών συντάξεων και επιδομάτων, απολύσεις κ.λπ.), είναι η υπόσχεση για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τα ίδια και τα ίδια! Υποτίθεται ότι κύριο στοιχείο διαπραγμάτευσης με την τρόικα για την άμβλυνση των βάρβαρων μέτρων (νέες περικοπές μισθών συντάξεων και επιδομάτων, απολύσεις κ.λπ.), είναι η υπόσχεση για πάταξη της φοροδιαφυγής.
*
Και βέβαια αυτοί δε μας πιστεύουν. Και μεταξύ μας (πέρα από το αδιέξοδο των μέτρων που επιβάλλουν), πολύ καλά κάνουν.
*
Γιατί η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι κάτι που το «επιδιώκουμε» εδώ και 40 χρόνια.
*
Και που την τελευταία διετία δηλώσαμε αποφασιστικότητα καμμιά 50αριά φορές.
*
Και δεν έχουμε κάνει τίποτα ή σχεδόν τίποτα.
*
Η μία εκδοχή είναι ότι δεν κάνουμε τίποτα γιατί πολύ απλά δε θέλουμε.
*
Κάποτε το πίστευα. Τώρα πια δεν το πιστεύω, γιατί ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, το να μην υπάρχει πολιτική βούληση από τους κυβερνώντες να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, συνιστά πολιτική αυτοκτονία.
*
Και βέβαια τους πολιτικούς μας (διακομματικά) για πολλά μπορείς να τους κατηγορήσεις, αλλά όχι για αυτοκτονικές τάσεις.
*
Επομένως δεν είναι θέμα έλλειψης βούλησης, αλλά ανικανότητας.
*
Που εξηγείται από το γεγονός ότι όλοι θέλουμε εδώ να ανακαλύψουμε την Αμερική, ενώ σε όλες τις πολιτισμένες χώρες φυσικά και δεν έχουν εξαλείψει τη φοροδιαφυγή, πλην όμως την έχουν περιστείλει σημαντικά.
*
Εδώ βασιζόμαστε στις δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές των δήθεν έμπειρων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών.
*
Που παίζουν για πολλοστή φορά σταυρόλεξο με τους συντελεστές, διαρρέοντας τις ίδιες και τις ίδιες αναποτελεσματικές βλακείες, και η ζωή συνεχίζεται.
*
Με αυτούς να εξακολουθούν να παριστάνουν τους απαραίτητους σοφούς παράγοντες και τους υπουργούς τους να πιάνονται για άλλη μια φορά κορόιδα.
*
Είναι λοιπόν στραβό το κλίμα στην επιχειρηματική αγορά, το αποτελειώνουν κι όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες με τις διαρροές τους για τα δήθεν φορολογικά μέτρα, που δήθεν θα συλλάβουν τη φοροδιαφυγή.
*
Σε αυτές τους όμως τις άθλιες διαρροές, έχουν συμπαραστάτες σειρά από επίσης άθλια μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες και κανάλια.
*
Που πανικοβάλλουν καθημερινά την αγορά και τον κοσμάκη, ίσα για να τσιμπήσουν λίγο ποσοστό τηλεθέασης ή να πουλήσουν κανένα φύλλο παραπάνω.
*
Καμαρώστε παράδειγμα συνδυασμένης αθλιότητας. Διαρρέει το Υπουργείο κάτι περί «κεφαλικού φόρου»...
*
Αρχίζουν οι πάντες εικασίες και προβλέψεις και δώσ’ του νέες διαρροές, όπου ο καθένας διαρρέει και περιγράφει το μακρύ του και το κοντό του για το τι θα περιλαμβάνει ο νέος φόρος.
*
Βγαίνει επίσημα ο Σαμαράς και διαψεύδει οποιαδήποτε πρόθεση για επιβολή τέτοιου φόρου. Και τι λέτε ότι έγινε; Κατάπιε κανείς τη γλώσσα του;
*
Όχι βέβαια. Είδαμε σε κανάλι να ανακοινώνεται ειδησεογραφικά - με βαριά καρδιά εννοείται - η πρωθυπουργική δήλωση διάψευσης του νέου φόρου.
*
Και αμέσως μετά ακολουθεί 10λεπτο τρομοκρατικό ρεπορτάζ, με περιεχόμενο «αν τελικά εφαρμοζόταν τέτοιος φόρος, τι θα προέβλεπε»!!!
*
Σου λένε οι άνθρωποι, το ετοιμάσαμε που το ετοιμάσαμε το ρεπορτάζ, μην το πετάξουμε και πάει χαμένο!
*
Σχετική απορία. Εκείνοι του υπηρεσιακού μηχανισμού που άφηναν ένα μικροπλοιοκτήτη να φτάσει να χρωστά μόνο για Φ.Π.Α. κάπου εξήμισι εκατομμύρια ευρώ...
*
Πράγμα που σημαίνει φορολογική ασυδοσία του μάγκα για κάπου 20 χρόνια...
*
Οπότε βέβαια τώρα, τα χρέη του είναι απ’ αυτά που δε θα εισπραχθούν ποτέ.
*
Άραγε, θα διωχθούν ποτέ για καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey