«Μπαλάντα στους άδοξους… υποψηφίους»

04/05/2012 - 13:54

Μια εκλεκτή υποψηφιότητα από τη Δράση του κ. Μάνου είναι μια νέα γυναίκα, η Ασπασία Φορμεντίνη, με καταγωγή από τη Μόρια, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΝΕΛ. Κι άλλη εκλεκτή υποψηφιότητα από τη ΔΗΜΑΡ, η επί πολλά χρόνια στυλοβάτης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και των γυναικείων συνεταιρισμών Κλεονίκη Λόγγιου.

- Μια εκλεκτή υποψηφιότητα από τη Δράση του κ. Μάνου είναι μια νέα γυναίκα, η Ασπασία Φορμεντίνη, με καταγωγή από τη Μόρια, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΝΕΛ.

- Κι άλλη εκλεκτή υποψηφιότητα από τη ΔΗΜΑΡ, η επί πολλά χρόνια στυλοβάτης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και των γυναικείων συνεταιρισμών Κλεονίκη Λόγγιου.

- Χωρίς να υποτιμούμε άλλες υποψηφιότητες, επιτρέψτε μας τον καλό λόγο για δύο αυθύπαρκτες γυναικείες προσωπικότητες, που κοσμούν τα ψηφοδέλτια.

- Τώρα που μιλάμε για γυναίκες, λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων - Πράσινων, κ. Ιωάννα Κοντούλη, είναι παλιά φίλη της Λέσβου, με πολλούς φίλους Μυτιληνιούς.

- Στη Λέσβο περιοδεύει ο κ. Δημαράς, συνεργαζόμενος ως γνωστόν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

- Αν και, αν κρίνουμε από όσους οπαδούς του συγκεκριμένου κόμματος γνωρίζουμε, δεν είναι βέβαιο ότι η παρουσία του θα ωφελήσει εκλογικά το κόμμα.

- Για το Κ.Κ.Ε. τοπικά φαίνεται έχει ξεκαθαρίσει η γραμμή. Άλλο αν οι περισσότεροι δυσκολεύονται να την πιστέψουν.

- Ανταλλαγή «επιχειρημάτων» μεταξύ κ.κ. Τσίπρα και Βενιζέλου, με σλόγκαν από τη γνωστή διαφήμιση. «Έχεις ξεφύγει» ο ένας, «tragic» ο άλλος!

- Όχι τίποτα, αλλά όταν γράψαμε εμείς το «εχ’ς ξεφύγ’» ξέχασε το χιούμορ του γνωστό τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

- Άσχετο. Ο ποιητής της θλίψης και της απαισιοδοξίας Κώστας Καρυωτάκης είχε γράψει ένα ποίημα με τον τίτλο «Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές».

- Θέλοντας έτσι, όπως έλεγε το ποίημα, σε αντίθεση με τους επωνύμους που κερδίζουν τη δημοσιότητα και την αναγνώριση της ιστορίας, να τιμήσει τους ανώνυμους που υπηρετούν την τέχνη - ίσως μερικές φορές χωρίς ταλέντο - αλλά επιμένουν.

- Έτσι κι εμείς θα θέλαμε - τηρουμένων των αναλογιών - να αποτίσουμε φόρο τιμής στους κατά τεκμήριο πιο ταπεινούς από τους υποψηφίους.

- Και δε μιλάμε βέβαια για υποψηφίους που κατεβαίνουν υπηρετώντας μια ιδεολογία, ακόμα και σε μικρά κόμματα που διεκδικούν απλά την εκλογική παρουσία.

- Μιλάμε για εκείνους που συνειδητά δέχονται να παίξουν συμπληρωματικό ρόλο στα κόμματα που διεκδικούν την εκλογή βουλευτή.

- Και μένουν στη σκιά των «επωνύμων» που διεκδικούν δίκην ντέρμπυ το δικό τους πρωτάθλημα, ενώ οι «άδοξοι» φίλοι μας απλά συμπληρώνουν το σκηνικό.

- Σίγουρα ανάμεσά τους υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν από την «ελαφράδα» τού να είναι απλά υποψήφιοι, κερδίζοντας την - έστω μικρή - δημοσιότητα των ημερών.

- Υπάρχουν όμως και αυτοί που αποφασίζουν συνειδητά να παίξουν το δεύτερο ρόλο, υπηρετώντας αυτό που πιστεύουν ή απλά εξυπηρετώντας φίλους και ομοϊδεάτες.

- Παραφράζοντας λοιπόν τον ποιητή, ας είναι αυτές οι γραμμές «Μπαλάντα στους άδοξους… υποψηφίους»!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey