Εκλογικό βαρόμετρο

16/05/2014 - 14:46

Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά δεν αντέχουμε ν’ αντισταθούμε στον πειρασμό να το ξαναπούμε. Το πρόβλημα της έλλειψης νηφαλιότητας και της απώλειας ψυχραιμίας κατά κανόνα δεν εμφανίζεται στους επικεφαλής των συνδυασμών.

Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά δεν αντέχουμε ν’ αντισταθούμε στον πειρασμό να το ξαναπούμε. Το πρόβλημα της έλλειψης νηφαλιότητας και της απώλειας ψυχραιμίας κατά κανόνα δεν εμφανίζεται στους επικεφαλής των συνδυασμών.

Βρίσκεται στους παρατρεχάμενους και σε κάποια - ευτυχώς όχι όλα - από τα προβεβλημένα στελέχη, που θέλουν να ακούν και να βλέπουν μόνο ό,τι τους βολεύει και όλα τα άλλα τα εμφανίζουν ως εχθρική συμπεριφορά.

Το θέμα, όμως, είναι ότι με τη συμπεριφορά τους εκθέτουν το συνδυασμό και τον ίδιο τον επικεφαλής, που πρέπει να έχει τα κότσια να τους μαζεύει και να τους δείχνει ποιος κάνει κουμάντο και ποιος αποφασίζει αν θα κάνει φίλους και εχθρούς.

Και αυτό ισχύει και για τους έμπειρους υποψηφίους, και για τους αρχάριους. Για να μην πούμε, για τους αρχάριους πολύ περισσότερο.
Αφού πρώτη φορά επιχειρούν να αποδείξουν ότι αξίζουν τη θέση τού επικεφαλής και ότι έχουν ηγετικά προσόντα, και δεν άγονται και φέρονται από τον κάθε ανεγκέφαλο. Ο νοών νοείτω, αν και το τελικό δείγμα γραφής από όλους ήταν μάλλον θετικό.

Αρκετά όμως για τους μίζερους και πάμε σε κάποια πιο σοβαρά και επίκαιρα θέματα.

Αυτές τις μέρες θα κριθεί η εκλογική ποιότητα του κάθε συνδυασμού, με την έννοια όχι των ικανοτήτων άσκησης διοίκησης μετά τις εκλογές, αλλά με βάση τις ικανότητες να προσελκύσουν ψήφους.
Οι επικεφαλής των συνδυασμών ό,τι έκαναν, το έκαναν. Οι διακηρύξεις, τα προγράμματα και οι ανοιχτές συγκεντρώσεις έπαιξαν το ρόλο τους, τώρα είναι η ώρα των υποψηφίων να μαζέψουν ψήφους.

Τόσον καιρό «έπαιζε» η εμβέλεια του επικεφαλής, οι θέσεις, ακόμα και οι κομματικές ή προσωπικές στηρίξεις. Τώρα μετρούν οι επιμέρους υποψήφιοι.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το κλίμα που διαισθάνεστε μέχρι τώρα για τον κάθε συνδυασμό, ρίξτε μια ματιά στα επιμέρους στελέχη του, για να δείτε ποιος έχει τις περισσότερες δυνατότητες αυτές τις κρίσιμες τελευταίες μέρες να διευρύνει την εμβέλειά του ή και να κάνει την ανατροπή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey