Εκλογικό Βαρόμετρο

09/05/2014 - 22:02

Εντάξει, παιδιά, μην επιμένετε άλλο, σας πιστέψαμε. Όλοι, και στο Δήμο και στην Περιφέρεια, όχι μόνο περνάτε β΄ γύρο, αλλά είστε και πρώτοι με σημαντική διαφορά από το δεύτερο!

Εντάξει, παιδιά, μην επιμένετε άλλο, σας πιστέψαμε. Όλοι, και στο Δήμο και στην Περιφέρεια, όχι μόνο περνάτε β΄ γύρο, αλλά είστε και πρώτοι με σημαντική διαφορά από το δεύτερο!

Και όσοι μεν επικαλείστε το ένστικτό σας ή το κλίμα που διαπιστώνετε... συγχωρεμένοι. Αν έχουμε δει και δει, μετά τις εκλογές, κατεβασμένα μούτρα και διαψευσμένες προσδοκίες.

Όσοι όμως επικαλείστε μυστικά γκάλοπ και αποκλειστικές προσβάσεις σε αυτά, ένα σάς λέμε. Η στήλη κι αν έχει πρόσβαση σε γκάλοπ. Οπότε, μην εκτίθεστε τσάμπα.

Άλλο θέμα τώρα. Επειδή άρχισαν από πολλές πλευρές οι γκρίνιες για τις εκτιμήσεις και τα σχόλιά μας, είτε γιατί δεν τους άρεσε κάτι που γράψαμε, είτε γιατί τους άρεσε, αλλά ήθελαν… κι άλλο, να ξεκαθαρίσουμε μια κι έξω.

Ως εφημερίδα που με βάση την κυκλοφορία και την αναγνωσιμότητά της έχει βαρύνοντα ρόλο στην τοπική ενημέρωση, έχουμε διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τη δραστηριότητα όλων των συνδυασμών χωρίς διακρίσεις.

Και αυτό κάνουμε, όπως διαπιστώνει κάθε καλόπιστος παρατηρητής, σε αντίθεση με άλλα μέσα ενημέρωσης, που - ας το πούμε κομψά - έχουν άλλα κριτήρια και απόψεις επί του θέματος.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι δουλειά μας να υποκαταστήσουμε τα γραφεία Τύπου των συνδυασμών.

Ούτε κάνοντας απλή ανατύπωση των ανακοινώσεών τους, ούτε - πολύ περισσότερο - βελτιώνοντας τυχόν επικοινωνιακές τους αστοχίες ή ανεπάρκειες.

Όσο για τη στήλη, υποσχέθηκε να δώσει το κλίμα των εκλογών και να επισημάνει γεγονότα που οδηγούν σε εκτιμήσεις, και αυτό νομίζουμε ότι κάνει μέχρι αυτήν τη στιγμή.

Τώρα, αν το κλίμα ή τα γεγονότα ενοχλούν, εκλογές έχουμε και στο χέρι του καθενός είναι να βελτιώσει το κλίμα για την προσπάθειά του και να «δημιουργήσει» ευνοϊκά γεγονότα.

Κι ένα τελευταίο, σχετικά με τις χθεσινές παρατηρήσεις για τα - τεχνικά - «υπέρ» και «κατά» των δημοτικών συνδυασμών στη Λέσβο.

Ξεκαθαρίσαμε ότι μιλάμε για τεχνικά θέματα, όπως ο αριθμός των υποψηφίων, η πληρότητα του συνδυασμού, η ποικίλη ή όχι κομματική προέλευση των υποψηφίων του, οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί του, ο χρόνος προετοιμασίας κ.λπ..

Ασφαλώς, εκτός από αυτά τα τεχνικά στοιχεία, βαρύνοντα ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξουν τα ποιοτικά στοιχεία, όπως η προσωπικότητα του επικεφαλής, η επικοινωνιακή στρατηγική του, τα προβεβλημένα στελέχη του κ.λπ..

Και σ’ αυτά έχουμε άποψη ως στήλη, αλλά επιλέξαμε συνειδητά να μην την πούμε, αφού τότε θα πέφταμε στην παγίδα του υποκειμενισμού.

Μείναμε λοιπόν στα τεχνικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, σεβόμενοι την υποκειμενική άποψη του κάθε αναγνώστη για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συνδυασμών. Τόσο απλά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey