Ανοιχτοί λογαριασμοί

21/07/2022 - 11:30

Βρέθηκε να αναζητεί απεγνωσμένα τα 600 ευρώ! Στους καταθετικούς του λογαριασμούς! «Γιατί, βρω παιδάκι μου;» ρωτούσαμε με απορία. «22 ευρώ παρά κάτι ψιλά! Αυτά μου βάλανε. Ένα ζευγάρι σαγιονάρες μου αγόρασαν για όσα πλήρωσα έναν χειμώνα». «Από τις ακριβές όμως! Σαγιονάρες βρίσκεις και στη λαϊκή με τρία ευρώ» τον εκνεύρισε περισσότερο φιλοκυβερνητική της παρέας. «Καλά, ρε πουλάκι μου! Δεν είχες υπολογίσει τι δικαιούσαι;» «600 ευρώ δικαιούμαι. Τόσα λέγανε ότι θα δώσουν». «Ότι θα πάρουμε πίσω το 60% όσων πληρώσαμε επιπλέον ανακοινώθηκε. Πόσο ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής σου ;» «Τι είναι αυτό;» «Αυτό είναι το τελευταίο ποσό, στο πρώτο μπλε παράθυρο δεξιά…» «Ε, που θα ήταν;» (διακόπτει) «Δεξιά επαναλαμβάνω στη δεύτερη σελίδα του λογαριασμού της ΔΕΗ». Ενώ ψάχνει το χαρτί, μονολογεί: «Πάντα όλες σ’ αυτήν την παρέα, δεξιοφέρνατε. Εσύ, πάντα να τον ψηφίσεις ήθελες και τώρα ονειρεύεσαι επανεκλογές» «Ρε, γύρνα στη δεύτερη σελίδα» «Ορίστε, σχεδόν 200 ευρώ γράφει». «Ωραία κοίτα μπροστά τώρα να δεις τι σου αφαιρει. Τι ποσόν έχει - μπροστά»; «180 ευρώ». «Ε, ωραία, κανένα τριανταπεντάρι ευρώ πλήρωσες από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι τέλος Μάρτιου, οπότε σωστά σου δώσανε τόσα. Με γεια οι σαγιονάρες!» Γύρισε και μας κοίταξε με μίσος αληθινό «Ήθελα να βάλω τα λεφτά από τη ΔΕΗ να αγοράσω ψυγείο» είπε τελικά. «Να περιμένεις να σου εγκριθεί η αίτηση πρώτα» τον προλάβαμε. «Εντωμεταξύ να κάνεις έρευνα αγοράς». «Και αν σου εγκριθεί, να έρθεις να στο εξηγήσουμε πως λειτούργει το σύστημα. Μη διαβάσεις ότι δικαιούσαι π.χ. 300 ευρώ και έχουμε δράματα. Θα δεις ποσό, ποσοστό συμμετοχής και θα τα συνδυάσεις». «Μαζί θα πάμε να στο αγοράσουμε» είπαμε όλες με μια φωνή. «Φταίει το δημόσιο ή η δεξιά σας συνείδηση» αναρωτήθηκε και κατέβασε το παγωμένο σφηνάκι με την αυθεντική κρητική ρακή που του έκαψε τον ουρανίσκο.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε πάθει μια εμμονή : να κερδίσουμε χρήματα από τις επιστροφές από τις εξαγγελίες και τις πλατφόρμες. Με ποια ενεργειακή κλάση δικαιούσαι όλη την επιδότηση για τα κλιματιστικά; Πόσα πρέπει να πληρώσεις επιπλέον; Πότε θα πέσουν οι τιμές, με τα καπέλα που μπήκαν στην αγορά; Πότε είναι η καλύτερη εποχή να αγοράσω το λαπ τοπ με την επιταγή του Υπουργείου Παιδείας; Χρειάζεσαι απόδειξη ψυκτικού ότι σου έχει αποσυνδέσει το κλιματιστικό, για να θεωρηθεί το μηχάνημα δικό σου; Πρέπει να λειτούργει το ψυγείο που επιστρέφεις; Χάθηκε ο κόσμος να επέκτειναν το μέτρο στις τηλεοράσεις; Επιθεώρηση θα γραφόταν με όσα θα συνέβαιναν τότε. Αμήν και πότε!

Αραχτές στην πεντακάθαρη λουσάτη παραλία της Βουλιαγμένης απολαμβάναμε τον απογευματινό ήλιο να δύει πίσω από την ήρεμη θάλασσα. «Πάρε το δικό σου μοχίτο» μου κόλλησε στο πρόσωπο ένα πλαστικό ποτήρι. «Στο κερνά ο κύριος Μητσοτάκης» «Γιατί;» αναρωτήθηκα. «8 ευρώ κοστίζει» «Με την επιστροφή που πηρές, θα σε κεράσεις άλλα δυο. Έτσι κι αλλιώς ακόμα δε φεύγεις, εδώ θα είμαστε το Σαββατοκύριακο, θα κάνεις κατάθεση στο μπαρ της παραλίας». Παλιές, καλές εποχές: Καθαρή παραλία, ήσυχη θάλασσα, ωραίοι άνθρωποι, παγωμένα ποτά, δροσερό νερό και ένας γλάρος να τριγυρνά και να τσιμπολόγα το παρατημένο σούσι στη διπλανή (ακριβοπληρωμένη) ξαπλώστρα!

Είναι ωραιο να κανεις διακοπες στην καρδια του καλοκαιριου! Να ζεις με την ψευδαίσθηση ότι έχεις να παίρνεις χρήματα και να κάνεις προϋπολογισμούς και σχέδια, πώς να τα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο. «Αύριο το μεσημέρι θα πάμε για ψυγεία - μην κλείσεις τίποτα, για να έχουμε χρόνο να γυρίσουμε». «Αφού δεν εγκρίθηκαν ακόμα οι δικαιούχοι» «Εμάς θα μας εγκρίνουν την επιταγή, βλάκα! Δε βρέθηκε ακόμα στον δρόμο μας πόρτα που να θέλουμε να περάσουμε το κατώφλι της και να μην μπορέσαμε! Το ίδιο θα γίνει και τώρα». «Ρε, πες της να αγοράσει λαπ τοπ, γιατί θα τελειώσουν… Έλεος δηλαδή από τον Μάιο μήνα κάθεται». Καθόμουν! Λιαζόμουν! Χαιρόμουν! Αδιαφορούσα για όλα!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey