Οι τέσσερις εποχές, σε δύο…

09/05/2012 - 16:28

Δε θέλει πολύ για να καταλάβεις πως οι εποχές έχουν αμβλυνθεί. Οι τέσσερις έχουν γίνει δύο. Από το χειμώνα πάμε στο καλοκαίρι και από το καλοκαίρι στο χειμώνα. Η άνοιξη και το φθινόπωρο λιγόστεψαν την παρουσία τους, περιορίστηκαν στις εκδηλώσεις τους. Ο ανθεκτικός άνθρωπος συνεχώς προσαρμόζεται σε ένα περιβάλλον που εν πολλοίς ο ίδιος το παραβιάζει.

Δε θέλει πολύ για να καταλάβεις πως οι εποχές έχουν αμβλυνθεί. Οι τέσσερις έχουν γίνει δύο. Από το χειμώνα πάμε στο καλοκαίρι και από το καλοκαίρι στο χειμώνα. Η άνοιξη και το φθινόπωρο λιγόστεψαν την παρουσία τους, περιορίστηκαν στις εκδηλώσεις τους. Ο ανθεκτικός άνθρωπος συνεχώς προσαρμόζεται σε ένα περιβάλλον που εν πολλοίς ο ίδιος το παραβιάζει. Η σχέση γίνεται αμφίδρομη, καθώς ο άνθρωπος επιδρά δυσμενώς στο φυσικό του περιβάλλον, με αποτέλεσμα η φύση να του επιτίθεται με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τέλος εποχής και στο πολιτικό μας γίγνεσθαι. Τα φαινόμενα και δω είναι ακραία, με το κόμμα της Χρυσής Αυγής να ανατέλλει σε ένα θολό πολιτικό στερέωμα. Ρευστές καταστάσεις, που δεν μπορούν εύκολα να βρουν το αυλάκι… Ο ελληνικός λαός είναι θυμωμένος και το δείχνει με την υπερβολή. Αυτή η υπερβολή είναι που με φοβίζει. Το ανεβασμένο θερμόμετρο είναι που φέρνει έκρηξη. Και στην κάθε έκρηξη, οι δονήσεις φέρνουν πρώτα απ’ όλα καταστροφή.

Έχω την αίσθηση ότι η δυτική Ευρώπη με την οποία πάμε πακέτο, έχει γεράσει πολύ. Έχει χάσει το κέντρο βάρους των αξιών της. Τραβά από τα μαλλιά το αδιέξοδο των στημένων ειδώλων που έχει υψώσει. Ο πόλεμος δεν είναι τόσο το οικονομικό κομμάτι που παρουσιάζεται, αλλά η Θεοποίηση του χρήματος που έχει αναχθεί σε Joker της τράπουλας, που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα της νέας τάξης πραγμάτων.

Οι θυμωμένοι, οι αγανακτισμένοι και οι κουρασμένοι Έλληνες έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα. Έτσι, φθάσαμε εδώ που είμαστε, ψάχνοντας για μια άκρη που θα ενώνει, προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα μας. Ο μεγάλος άθλος θα είναι από τώρα και στο εξής. Να μπορέσουμε να βρούμε πέραν του θυμού και της αγανάκτησης, καρποφόρα αποθέματα μέσα μας για να προχωρήσουμε. Γιατί ο Έλληνας είναι γνωστό πως έχει ανώτερες ποιότητες, ωστόσο είναι και πασίγνωστο ότι τρώει τις σάρκες του σε θέματα αυθεντίας. Εύκολα ξεσηκώνεται κατά του αδίκου, δύσκολα επανέρχεται στην αυτοσυγκράτηση.

Σήμερα παρά ποτέ, χρειάζεται να βρούμε τα ιδανικά, τις αξίες, τις ποιότητες και την κατεύθυνση που θα πάρουμε μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, που μόνο ενωμένη δε δείχνει να είναι. Ζούμε ιστορικές στιγμές, δύσκολες και κατά πολύ πολεμικές. Είναι ένας πόλεμος με άλλη όψη. Είναι μια μάχη που απαιτεί νηφαλιότητα και απομάκρυνση από οργή και θυμό. Αν μέχρι σήμερα αυτά τα αισθήματα έφεραν την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, τώρα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους και άλλα αισθήματα για να συνεχίσουμε. Η ισορροπία από την εκτροπή δεν απέχει πολύ. Η ωριμότητα των πράξεών μας χρειάζεται να υπερτερήσει προκειμένου η χώρα μας να αντέξει τους έντονους κλυδωνισμούς και να βγει από αυτούς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey