Ακόμα πέντε γιατροί στο ΠΕΔΥ

Γιατροί με το σταγονόμετρο!

25/04/2014 - 14:13

Ακόμα πέντε γιατροί προστέθηκαν χτες στον… πάσχοντα αριθμό του προσωπικού τού πρώην ΙΚΑ Μυτιλήνης. Παρά το ότι δόθηκαν με το σταγονόμετρο γιατί οι τρεις από αυτούς θα βρίσκονται στο ΠΕΔΥ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ, Μιχάλης Χατζηγιάννης, χαρακτηρίζει αισιόδοξη την εξέλιξη.

Ακόμα πέντε γιατροί προστέθηκαν χτες στον… πάσχοντα αριθμό του προσωπικού τού πρώην ΙΚΑ Μυτιλήνης. Παρά το ότι δόθηκαν με το σταγονόμετρο γιατί οι τρεις από αυτούς θα βρίσκονται στο ΠΕΔΥ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ, Μιχάλης Χατζηγιάννης, χαρακτηρίζει αισιόδοξη την εξέλιξη, καθώς οι ασθενείς προσέρχονταν αθρόα και δεν έβρισκαν ούτε γιατρό να τους εξετάσει ούτε ειδικευμένο για να μπορέσει να τους συνταγογραφήσει φάρμακα.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι γιατροί που μετακινήθηκαν, είχαν οργανική θέση σε κάποιο κέντρο υγείας του νησιού αλλά είχαν αποσπαστεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στο Νοσοκομείο, όπου υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις. Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο που έχει αναρτηθεί στο «Διαύγεια», ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ «έχοντας υπόψη την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Μονάδας Υγείας τού ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες της», μετακινεί από την κοινοποίηση της απόφασης στις 23 Απριλίου τούς εν λόγω γιατρούς στο ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), αλλά με διαφορετικό… ωράριο.

Ποιοι και πότε
Ο Αχιλλέας Γεωργίου, επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής με οργανική στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, θα υπηρετεί μόνο στο ΠΕΔΥ. Η Ζηνοβία Κακναβάτου, επιμελήτρια Α΄ Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Καλλονής, θα βρίσκεται μόνο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή στο ΠΕΔΥ. Ο Νικόλαος Χρυσαφίδης, επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Καλλονής, θα μετακινείται δύο φορές την εβδομάδα στο ΠΕΔΥ και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Τετάρτη. Ο Ευστράτιος Σουβατζής, επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Καλλονής, θα μετακινείται μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη. Η Αικατερίνη Τσιμάρα, επιμελήτρια Α΄ Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου, θα μετακινείται τρεις φορές την εβδομάδα στο ΠΕΔΥ και ειδικότερα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Η δαπάνη μισθοδοσίας των γιατρών θα βαρύνει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

«Με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη το ΠΕΔΥ θα έχει οκτώ γιατρούς και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή εννέα γιατρούς», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Μ. Χατζηγιάννης, με δεδομένο ότι παραμένουν και οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που είχαν αρχικά στελεχώσει τη μονάδα. Παράλληλα ανέφερε: «Ευχαριστώ θερμά το διοικητή της 2ης ΥΠΕ, κ. Ευδοκιμίδη, το διοικητή του Νοσοκομείου, Βασίλη Μουζάλα, αλλά και το διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν».

 

Ερώτηση Ζερδελή



Για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Νομό Λέσβου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τη «μετατροπή τού ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και την έναρξη λειτουργίας τού ΠΕΔΥ», ο βουλευτής Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, έκανε ερώτηση στον υπουργό Υγείας.

«Οι ασφαλισμένοι του νησιού, στους οποίους ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας τού ΠΕΔΥ, που λειτουργεί χωρίς ραντεβού, πιστεύοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες ταξιδεύουν μέχρι και 90 χιλιόμετρα για να εξεταστούν, για να ανακαλύψουν ότι το ΠΕΔΥ άρχισε τη λειτουργία του χωρίς γιατρούς και χωρίς τη δυνατότητα εκτέλεσης εργαστηριακών εξετάσεων. Κατά συνέπεια, οι ασθενείς αναγκάζονται να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα με δικές τους δαπάνες ή να συνωστίζονται στους διαδρόμους του Νοσοκομείου, ικέτες για μια κλινική εξέταση ως έκτακτο περιστατικό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τέλος, ρωτά ποιες θέσεις επικουρικών γιατρών θα προκηρυχθούν στο ΠΕΔΥ Λέσβου και πότε, σε ποια μέτρα θα προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών στελεχώνοντας το ΠΕΔΥ με ιατρικό προσωπικό και τι μέτρα θα λάβει το Υπουργείο ώστε «να αποσυνδεθούν πλήρως και ουσιαστικά τα Νοσοκομεία Λέσβου και Λήμνου και να ενισχυθούν με προσωπικό τα άγονα και προβληματικά αγροτικά ιατρεία του Νομού».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey