FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρχει Θεός

Ο ανεκδιήγητος Αμβρόσιος, ξύπνησε τις μεταφυσικές μας αναζητήσεις, δίνοντας (και αυτός) την δική του εξήγηση για τις φονικές φωτιές στο Μάτι και στο Βουτζά. «Ο Θεός εκδικείται» είπε και αν έχει κάποιος στο μυαλό του τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης, δίνει ένα point στον ρασοφόρο «αγγελιοφόρο» του. Εκείνος ο Θεός εξάλλου υποτίθεται έφερε κατακλυσμό, τα Σόδομα και τα Γόμορα και εκείνος μνημονεύτηκε για την μήνη του, γνωστή και ως «θεομηνία». Αν πάλι κάποιος έχει στον μυαλό του τον Θεό της Καινής Διαθήκης, εκείνον που μέσω του Υιού του σηματοδότησε μία άλλη σχέση με τον άνθρωπο, μεγαλύτερης αγάπης αναμφίβολα, προβληματίζεται από τον τελούντα μόνιμα σε κήρυγμα μίσους Αμβρόσιο.

Τα όσα έγιναν όμως και κυρίως δεν έγιναν στην ακόμα σε εξέλιξη τραγωδία στην Ανατολική Αττική, είναι πολύ σοβαρά για να μείνει κανείς παραπάνω στο τι λέει ο κάθε Αμβρόσιος. Ειδικά οι τυχεροί εξ ημών που σχολιάζουμε εκ του μακρόθεν για εκείνους που έφυγαν και για τη δυστυχία εκείνου που δεν ήταν εξίσου τυχερός σήμερα και έχασε τα πάντα, σε μία χώρα που είναι σε κάθε περίπτωση η χώρα της τύχης.

Είναι πολύ σοβαρά για να αντέξει κανείς να αξιολογήσει το αν καλώς ή κακώς το κυβερνών κόμμα την ώρα της μάχης αποφασίζει να δημοσιοποιήσει το «εμπάργκο» του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ενός σταθμού που ενδεχομένως θεωρείται ότι λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης και όχι ως τηλεοπτικός σταθμός, αλλά θα στερηθεί στο εξής τις βαρύγδουπες τοποθετήσεις της κ. Αυλωνίτου από τα πάνελ του.

Είναι πολύ σοβαρά για να ψάχνει λογική κανείς ακούγοντας το καθημερινό παραλήρημα του κάθε Πορτοσάλτε, να επιρρίπτει αδιακρίτως ευθύνες ακόμα και σε ανθρώπους που βρίσκονται στο καθήκον, ψάχνοντας για τους αγνοούμενους.

Είναι πολύ σοβαρά για να αναρωτηθεί κανείς σήμερα πόσο επικίνδυνο είναι το να κάνεις χαβαλέ στην κάλπη, επειδή είσαι θυμωμένος και να βρίσκεσαι ξαφνικά δημότης μίας καιόμενης περιοχής, με δήμαρχο τον Ψινάκη.

Είναι πολύ σοβαρά για να ασχολείσαι την ώρα του κακού με το αν ήταν ή δεν ήταν ένα «μεγάλο αυθαίρετο το Μάτι» για να αποδείξεις άραγε… τι;

Είναι πολύ σοβαρά για να συμμετέχει κανείς σε συζήτηση για «έλλειψη σχεδίου» στην Ελλάδα.

Είναι πολύ σοβαρά για να ασχολείται κανείς με εκείνους που εξακολουθούν να σιχτιρίζουν για τους μετανάστες όταν ακούν ότι Αιγύπτιοι ψαράδες έσωναν πυρόπληκτους, ακόμα και τώρα που διαπίστωσαν ότι η προσφυγιά και η φυγή προς τη θάλασσα, είναι πέντε λεπτά υπόθεση.

Και παραμένουν πολύ σοβαρά, γιατί τούτη τη στιγμή, τη φωτιά διαδέχτηκε η πλημμύρα στο Μαρούσι και οι πρώτες βροχές στις πληγείσες από την πυρκαγιά φωτιές και η εύκολη εξήγηση είναι ότι μας κάνει (και) πλάκα ο Θεός. Είναι πολύ σοβαρά για να τα δούμε κατάματα και να κάνουμε ο καθένας την αυτοκριτική μας για το πώς λειτουργούμε καθημερινά, πρώτα ως άτομα και μετά να αναγνωρίσουμε τη λειτουργία μας στην κοινωνία και στην πολιτική για να αποφύγουμε κάθε φυσική ή οποιαδήποτε άλλη καταστροφή. Δεν τα αντέχουμε. Για αυτό έχουμε ανάγκη το Θεό. Και της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης για να μας δικαιολογεί τα πάντα. Ανθρώπινο είναι... 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top