Δηκτικά 6-4-18

10/04/2018 - 10:53

Και «το σπίτι της θείας Νέλλης»;
Εκτός από το κέντρο διημέρευσης για τα παιδιά προσφύγων και τις οικογένειές τους, από τη Unicef, θυμίζουμε ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε στο Ακρωτήρι το «σπίτι της θείας Νέλλης», μία δομή φιλοξενίας για παιδιά από «το Χαμόγελο του Παιδιού». Η οποία, σημειώνουμε, δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Μήπως, εφόσον η UNICEF επιθυμεί να συνεργαστεί με όλους τους τοπικούς φορείς, αλλά και το «σπίτι της θείας Νέλλης» έχει δημιουργηθεί για όλα τα παιδιά, θα μπορούσε η πρώτη να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη δεύτερη; Είναι απαραίτητο κάθε δομή που δημιουργείται να χρησιμοποιείται, και εφόσον μια σειρά αξιόλογοι θεσμικοί φορείς και οργανισμοί εμπλέκονται σε μια υπόθεση για την ίδια κατεύθυνση να συμπράττουν.
Αν.Παζ.

 

Διοικούσα Επιτροπή στο πρ. ΠΕΔΥ
Κι αυτό το ΠΕΔΥ, που δεν λέγεται πια ΠΕΔΥ, ούτε πρώην ΙΚΑ, ούτε ΕΟΠΥΥ, και κάναμε αμάν και πώς μέχρι να το γνωρίσουμε ως «ΠΕΔΥ» στον κόσμο, πλέον λέγεται Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και είναι το Κέντρο Υγείας στην Επάνω Σκάλα, κάτω από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Σε αυτό ορίστηκε διοικούσα επιτροπή από την Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, όπως και στα άλλα Κ.Υ. του νησιού, με πρόεδρο την Ελένη Μαυρομάτη- Κλαδίτη, συνταξιούχο- Οικονομολόγο, την Ελεονώρα Μανιάτη- Ωραιοπούλου, διευθύντρια Κυτταρολογίας, ως υπεύθυνη για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου, με αναπληρώτρια την Άννα Χονδρονικόλα, διευθύντρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας. Εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου στη διοικούσα Επιτροπή ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Συμεών Χαραλάμπους με αναπληρωτή τον δημοτικό σύμβουλο τον Νίκο Καρασάββα. Η θητεία της επιτροπής είναι τριετής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με την παραπάνω τοποθέτηση προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ. Μυτιλήνης φροντίζει κατά τα πρότυπα και των προηγουμένων κυβερνήσεων,να βάζει, τα «δικά της παιδιά» σε θέσεις ...ευθύνης.Οχι, που θα πορευόταν αλλιώς;
Α.Ω.

 

«Tapuat» για το παιδί και τη μητέρα

Το κέντρο Tapuat που δημιουργήθηκε από τη UNICEF στη διασταύρωση της Λάρσου και εγκαινιάστηκε προχτές έχει σκοπό να πλαισιώσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες του νησιού και να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του μηχανισμού στήριξης των ευάλωτων ομάδων στην Λέσβο. Η ομάδα του κέντρου συνεργάζεται στενά με τις δημοτικές και κρατικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Παιδείας καθώς και με διεθνείς οργανισμούς και εθνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ας σημειωθεί ότι UNICEF έχει υποστηρίξει περί τα 20 Κέντρα Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας και σε αστικά κέντρα ανά την Ελλάδα, προσφέροντας υπηρεσίες σε περισσότερα από 14.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών από το 2016.

Η ονομασία του κέντρου, «Tapuat» προέρχεται από την ινδιάνικη διάλεκτο Hopi και συμβολίζει την προστασία μητέρας και παιδιού.

Αν.Παζ.

 

Το χειρότερο σενάριο

«Ή φταίει το Υπουργείο ή η ανάδοχος εταιρία. Δεν βλέπουμε να υπάρχει κάτι άλλο ενδιάμεσο. Και στη χειρότερη, βάσει του ιστορικού της αργής ανταπόκρισης» του Υπουργείου Υποδομών για τα θέματα του σεισμού, αλλά και της πρότερης εμπειρίας από την κοινοπραξία που μας απασχολεί, στο έργο της «Λαγκάδας» Πλωμαρίου, και οι δύο»! Αυτή ήταν η εκτίμησή μας, πριν επιβεβαιωθούν οι υποψίες όλων για τους λόγους που τελικά το μεγαλύτερο νησιωτικό αναπτυξιακό έργο προχωρά με ρυθμούς χελώνας, από τους ίδιους τους εργαζομένους της εταιρίας. Από τη στιγμή λοιπόν που το Υπουργείο Υποδομών δεν πληρώνει τους επί 26 μήνες απλήρωτους συμβασιούχους του έργου της Αρχαιολογίας, για την επίβλεψη των εργασιών σε αυτό, και η ίδια η εταιρία τους δικούς της εργαζομένους, προκύπτει τελικώς η τρίτη και… χειρότερη εκτίμηση. Πως φταίνε και οι δύο! Το Υπουργείο και η… αγαπημένη του εταιρία. Βοήθειά μας.

Μ.ΟΡΦ

 

Πάει να γίνει γεφύρι της ... Άρτας!

Φαίνεται ότι για το έργο του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου η πρόσφατη εξέλιξη με την πρόσθετη χρηματοδότηση του και το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών δεν αρκούν για να πάρει μπροστά το... εργοτάξιο, που μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις του, η ανάδοχη εταιρεία θα ολοκληρώσει το έργο. Μπορεί δηλαδή να εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου, που ήταν νομίζουμε το μείζον και μάλιστα με επιπλέον πιστώσεις, και  με διακομματική συναίνεση όπως επιδίωξε και πήρε ο υπουργός κ. Σπίρτζης, αλλά το έργο δεν θέλει να ξεκινήσει με τους ρυθμούς που θα περίμενε κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης. Είναι φανερό ότι υπάρχουν εκκρεμότητες από τα προηγούμενα χρόνια, όπως αυτές με τους εργαζόμενους για λογαριασμό της Αρχαιολογίας, αλλά και οφειλές με τους ίδιους τους εργαζόμενους στο έργο που κρατούν καθηλωμένα τα πράγματα και σε ανησυχητική στασιμότητα.

 

Με απλήρωτα δεδουλευμένα!
Οι εργαζόμενοι της εργολήπτριας εταιρείας υποστηρίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, κάτι που απ’ ότι προκύπτει είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο, γεγονός που δεν επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη του , αν δεν ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και μήνες την εν λόγω εταιρεία. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει και το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί αρμοδίως, είναι αν η εν λόγω εταιρεία είναι σε θέση να κατασκευάσει το έργο, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, δεδομένης και της... προϊστορίας της με το έργο της παράκαμψης της Λαγκάδας, που είδε και «εδέησε» η Περιφέρεια για να το ολοκληρώσει. Και επειδή τούτο είναι τεράστιο έργο θα πρέπει να μην αφεθεί στην τύχη του και στις όποιες προθέσεις του εργολάβου. Το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών στην ευθύνη του οποίου βρίσκεται το έργο, αλλά και οι αυτοδιοικητικοί φορείς του νησιού (Περιφέρεια και Δήμος) που εκ των πραγμάτων έχουν ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου, όπως και οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι οφείλουν πριν είναι αργά να δράσουν ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο που δείχνει ... ομιχλώδες και προβληματικό!
Μα.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey