Δηκτικά 31-3-18

02/04/2018 - 18:16 Ενημερώθηκε 02/04/2018 - 18:34

Ως εδώ η «δημοσιότητα»!

Τρία χρονια μετά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης και τη μαζικές αφίξεις προσφυγικών ροών στη Λέσβο, το νησί δεν λέει να «ηρεμήσει» από τη δημοσιότητα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την αποκρουστική  εικόνα που εκπέμπει ο καταυλισμός της Μόριας. Μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες κατά καιρούς φιλοξενούν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της κατάστασης που επικρατεί στη Μόρια -πριν από χρόνια πάλι η Λέσβος ήταν στο επίκεντρο λόγω της Παγανής- με τελευταίο αυτό της N.Y. Times που με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τους μας ...εξέθεσε στη διεθνή κοινή γνώμη ως «νησί της απελπισίας και της απόγνωσης»! Αλήθεια γιατί η Λέσβος θα πρέπει να δέχεται τέτοια δημοσιότητα εξ αιτίας της τύχης της να βρίσκεται γεωγραφικά κοντύτερα στο δρόμο των προσφυγικών οδών; Και γιατί η κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επέλεξαν το νησί ως Hotspot το αφήνουν έτσι εκτεθειμένο να δυσφημείται εδώ και πολύ καιρό , χωρίς να μπορεί να σηκώσει ...κεφάλι; Γιατί από τη στιγμή που οι δομές που δημιουργήθηκαν δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αξιοπρεπώς τους απελπισμένους που καταφθάνουν εδώ η δυσφήμιση του τόπου και των κατοίκων του είναι δεδομένη , λες και αυτοί φταίνε για τις άθλιες εικόνες που περιγράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αλλά το κακό έχει παραγίνει και η αντίδραση των κυβερνώντων περιορίζεται στις διαπιστώσεις και στα ευχολόγια τρία χρόνια τώρα. Η Λέσβος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και το «ευχαριστώ» των κυβερνώντων και των ευρωπαίων θεσμικών παραγόντων είναι να την επιβραβεύσουν φορτώνοντας την με επιπλέον βάρη, με τελευταίο αυτό του ΦΠΑ. Αλλά όλα τα πράγματα έχουν όρια και  αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

Μα.Μ.

Το facebook, η… μάστιγα της δημοτικής αρχής

Η «παραταξιακή» της δημοτικής αρχής που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου πριν ακριβώς από μια εβδομάδα, έδειξε προς στιγμήν να γλείφει τις εσωτερικές πληγές στην παράταξη, αλλά βάσει της… συνέχειας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι τις έκλεισε. Αφού οι εσωτερικές έριδες εξακολουθούν να εκφράζονται δημοσίως σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και για φαινομενικά ασήμαντες αφορμές! Είναι χαρακτηριστική η (μία ακόμη) διαδικτυακή στιχομυθία ευθείας αντιπαράθεσης δύο χαρακτηριστικών στελεχών της δημοτικής αρχής, σχετικά με το ποιος αξίζει τελικά τα… εύσημα που εξέφρασε ένα σωματείο(!), όπως είναι και χαρακτηριστικά και τα υπονοούμενα άλλων τεσσάρων, εξίσου «πρωτοκλασάτων» στελεχών της παράταξης, για τη λειτουργία… άλλου συναδέλφου, με το «κωδικό» όνομα «ο έξω από εδώ», φόρα παρτίδα στο facebook! Οι γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις και αυτοί που «διαβάζουν» το νόημα πίσω από τα τελευταία γεγονότα στον δήμο, αντιλαμβάνονται πολλά για το τι ακριβώς συμβαίνει και πως αποκωδικοποιούνται όλα αυτά μέσα στην πλειοψηφία. Αυτό όμως που δεν μπορούμε να χωνέψουμε όμως και ως Τύπος, που γενικά αξιολογούμε και ειδησεογραφικά τις δημόσιες τοποθετήσεις ακόμα και του facebook, είναι το πόσο προκλητικά ανεύθυνη είναι όλη αυτή η τακτική ορισμένων δημοτικών συμβούλων. Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι πρώτα απ΄ όλα οι αιρετοί εκπρόσωποι μας και ότι στην δημόσια έκφρασή τους, πρέπει να είναι λίγο πιο συνετοί στο τι λένε και τι εντύπωση προκαλούν; Και αν τελικά ισχύει το μήνυμα-τελεσίγραφο που φέρεται να έστειλε ο δήμαρχος προς όλους τους «ανησυχούντες» συνεργάτες του, (σ.σ. αν δεν συμφωνούν να… φύγουν), η συνέχιση της συγκεκριμένης στάσης τους, εκπέμπει μια αλαζονεία και δείχνει μια εικόνα διαλυμένης παράταξης ή όχι;

Μ.ΟΡΦ

Και… «στρατοτουρισμός»

Η πρώτη ορκωμοσία οπλιτών στα τέσσερα Σημεία Υποδοχής στο Βόρειο Αιγαίο, πραγματοποιήθηκε χθες σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Λήμνο  με τα την αλλαγή του τρόπου κατάταξης των νεοσύλλεκτων στον Στρατό Ξηράς. Στο στρατόπεδο «Μακρή» στη Βαρειά Μυτιλήνης, ορκίστηκαν 300 οπλίτες της Β’ ΕΣΣΟ 2018 και οι 200 περίπου εξ αυτών, προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι το στρατόπεδο «Μακρή» έχει οριστεί ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και λέγεται πως αυτή η εξέλιξη, δεδομένης της παρουσίας δεκάδων συγγενών των νεοσύλλεκτων οπλιτών, ανοίγει ανέλπιστα και ένα… νέο τουριστικό ρεύμα για τα νησιά. Ενώ σε ότι αφορά τους Λέσβιους οπλίτες, το γεγονός πως θα παρουσιάζονται και θα πραγματοποιούν όλη τη θητεία τους στη Μυτιλήνη, μειώνει το κόστος των οικογενειών τους.

Α.Ω.

Για τα… καντήλια μαθαίνουμε

Πολλές πληροφορίες αναφορικά με περιστατικά όπως οι διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων γυναικών ή σχετικά με τις προχθεσινές μαχαιριές στο κέντρο της πόλης, δεν έχουμε από την Αστυνομία. Η οποία ανεξήγητα κρατά «εντός των τειχών της» γεγονότα, με αποτέλεσμα όχι να συμβάλλει ίσως στην διατήρηση της… ψυχραιμίας της κοινωνίας, αλλά να ενθαρρύνει την παραπληροφόρηση και τελικά τον πανικό. Αντίθετα για περιπτώσεις όπως αυτή δύο Μυτιληνιών ηλικίας 37 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε -κατά περίπτωση- δικογραφία για κλοπή, «για περιύβριση νεκρών και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», έχει πάντα ολόπλευρη ενημέρωση. Αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας(!), ο 37χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, μπήκε σε κοιμητήριο και αφαίρεσε 18 καντήλια, τα οποία ακολούθως πούλησε σε επιχείρηση, ιδιοκτησίας του 57χρονου. Αλλά, πιάστηκε. Μπορούμε λοιπόν να κοιμόμαστε ήσυχοι, όπως μας παροτρύνουν εξάλλου τελευταία αρμοδίως!

Μ.ΟΡΦ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey