Δηκτικά 2-6-18

04/06/2018 - 17:22

Εύλογα μεν, τσουχτερά δε τα πρόστιμα

Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για την παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμΕΑ και σε ράμπες διάβασης, καθώς ο νέος ΚΟΚ προβλέπει επιτόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας και επιτόπου αφαίρεση άδειας οδήγησης του οδηγού για 60 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της. Δικαίωμα στάθμευσης στις θέσεις (ΑμΕΑ), έχουν μόνο αυτοί οι οποίοι έχουν Δελτίο στάθμευσης. Κι όπως μας θυμίζει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λέσβου, θα πρέπει να σεβόμαστε τις θέσεις ΑμεΑ στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα σε: Νοσοκομείο, Δημοτικό θέατρο, Ψητοπωλείο Αλλοτινό, Εφορεία, Ξενοδοχείο blue sea, ΙΚΑ(ταξί), Lidl, Κατάστημα αλμπατρος.

Αν.Παζ.

 

Δύο βραβεία για τη Λέσβο!

Στο κτίριο της Κεντρικής Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΙΝ) βρέθηκαν χτες αρκετοί Λέσβιοι για την τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Ψηφιακού Διαγωνισμού «Στον δρόμο με προσοχή» που συνδιοργάνωσε η Εκπαιδευτική Τηλεόραση και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Στον διαγωνισμό το πρώτο βραβείο έλαβε η Μυτιληνιά δασκάλα, Αθηνά Πολυχρόνη του 2ου δημοτικού σχολείου Κερατέας στην κατηγορία διαφημιστικό σποτ! Διάκριση όμως έλαβε και το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων που βραβεύτηκε στην κατηγορία ψηφιακή δημιουργία με «εργαλεία web 2.0»

Τα βίντεο των βραβευθέντων θα παρακολουθήσουμε σύντομα στην κρατική τηλεόραση με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. Πάντως για την Αθηνά Πολυχρόνη ήμασταν σίγουροι ότι θα κάνει αίσθηση και στην Αθήνα. Θυμίζουμε ότι είναι η δασκάλα που είχε βραβευτεί από τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό το 2015, γιατί με τους μαθητές της από το Δημοτικό Σχολείο Άντισσας δημιούργησαν ένα βίντεο για το σχολικό εκφοβισμό που διακρίθηκε και αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Unicef στην Ελλάδα.

Αν.Παζ.

 

Ο χρόνος θα δείξει...

Δεν γνωρίζουμε αν οι διεργασίες στην πλειοψηφούσα παράταξη και στη δημοτική αρχή κυωφορούν αλλαγές που ...βλέπουν σε μελλοντικές εξελίξεις, το σίγουρο ωστόσο είναι ότι έχουμε ακόμη πάρα πολύ χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής και κάποιοι φαίνεται να μην έχουν υπομονή! Οι όποιες αλλαγές προσώπων που ενδεχομένως σχεδιάζει ο δήμαρχος θα πρέπει να στοχεύουν να κάνουν πιο αποτελεσματική τη δημοτική αρχή τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία της θητείας της και έχουν δρομολογηθεί μια σειρά παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για να έχει να επιδείξει έργο ολοκληρώνοντας τον κύκλο της! Οι αλλαγές προσώπων και ενδεχομένως  ο εμπλουτισμός με νέους συνεργάτες μπορεί να είναι επ΄ωφελεία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, αλλά δεν παύει να δημιουργούν και πικρίες, που ενδεχομένως ταράζουν τις ισορροπίες σε ένα κρίσιμο για τη δημοτική αρχή διάστημα. Είναι βέβαιο ότι τέτοιες κινήσεις, που ανακατεύουν τα χαρτιά της ...τράπουλας, έχουν συν και πλην, που δεν είναι πάντα σαφής η τελική «σούμα». Αλλά σε τελική ανάλυση έτσι που εξελίσσονταν οι καταστάσεις εντός της δημοτικής αρχής κάποιες κινήσεις ήταν επιβεβλημένες. Αν τώρα από την τελική μορφή που θα πάρουν αποδειχθούν και σωστές θα φανούν από το αποτέλεσμα.

Μα.Μ.

 

Δεν είναι «καινούργιοι» ο Σταύρος και ο Άρης

Οι Σταύρος Ψαρρόπουλος και Άρης Χατζηκομνηνός, δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται σε σενάρια ένταξής τους στη δημοτική αρχή. Ο ισχυρός παράγοντας της ΕΠΣΛ, είχε «παίξει» γερά να τοποθετηθεί Συνήγορος του Δημότη, αλλά τότε, επιδέξια είχε «ανακοπεί» από τον Στρατή Κυρατζή (κυρίως) και τον Στρατή Καραγεωργίου, ως αδικαιολόγητη «αβάντα» της ΝΔ στον Σπύρο Γαληνό. Ο δε Άρης Χατζηκομνηνός, δεν ξέρουμε αν έφτασε ποτέ πολύ κοντά, αλλά ήρθε σίγουρα σε επαφή με τη δημοτική αρχή για να αναλάβει την ΔΕΥΑΛ, πριν τελικά κλείσει η συμφωνία του Σπύρου Γαληνού με τον Αντώνη Γιαννάκη. Το αν ποτέ πράγματι θα μπουν στο σχήμα Γαληνού οι δύο άλλοτε πανίσχυροι παράγοντες της ΝΔ, θα φανεί στην πορεία. Ωστόσο η ενδεχόμενη (έμμεση) είσοδός του στην παράταξη, που για τον δήμαρχο θα αποτελέσει και γιατρικό στην εσωτερική της «αιμορραγία» και στις απώλειες του μεγέθους του Ταξιάρχη Βέρρου και του Δημήτρη Αλεξίου (εκ των πρώτων σταυροφόρων αμφότεροι της παράταξης μαζί με τον αποχωρήσαντα εδώ και καιρό Στρατή Τζιμή), δεν θα γίνει χωρίς άλλο τίμημα. Αφού ήδη εντός της παράταξης, υπάρχουν αρκετοί που δεν καλοβλέπουν τις «μεταγραφές» Γαληνού, γιατί εύλογα θα διαταράξουν ισορροπίες και… «ιεραρχίες».

Μ.ΟΡΦ

 

Να στηριχθεί η γραμμή!

Μεγάλα πόστερς με εικόνες από το Μόλυβο και εν γένει το βόρειο τμήμα της Λέσβου τοποθέτησαν στο χώρο του λιμανιού και του τελωνείου στο Κουτσούκουγιου, οι εκπρόσωποι της τουρκικής ακτοπλοϊκής εταιρείας DENTUR, στη μικρή γιορτή που στήθηκε για να εγκαινιαστεί η έναρξη της σύνδεσης με την Πέτρα. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αν αναλογιστεί κανείς ότι πλέον η «δεξαμενή» από την οποία μπορούν να αντληθούν εν δυνάμει τουρίστες είναι τεράστια, έχοντας περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος ταξιδιού από την Κωνσταντινούπολη. Και ασφαλώς πρέπει οι τοπικοί φορείς και οι κοινωνίες των δύο περιοχών, στο νησί μας και στα απέναντι παράλια, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τη συγκεκριμένη γραμμή, με στόχο τα αμφίδρομα οφέλη σε ένα κρίσιμο χρονικά σταυροδρόμι, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Β.Παπ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey