Δηκτικά

18/11/2017 - 11:47

Βουνάτσος εναντίον Γαληνού!

Ιδιαίτερα καυστικός κι επιθετικός εμφανίστηκε ο πρώην Δήμαρχος Λέσβου στην τοπική τηλεόραση (Δελτίο Ειδήσεων TVM 9/11). Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην ανεβεί στην εξέδρα των επισήμων, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του όχι μόνο για τη συγκεκριμένη αυτή απόφαση, αλλά και για την εν γένει πολιτική που κράτησε ο νυν Δήμαρχος Λέσβου πάνω στο προσφυγικό θέμα.

Επεσήμανε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή γίνεται εποικισμός στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά που δέχονται τους πρόσφυγες και που εγκλωβίζονται στα νησιά μας». Μάλιστα αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει τον Δήμαρχο για την κατάσταση που θα δημιουργείτο από τις χιλιάδες αφίξεις. Του είπε χαρακτηριστικά: «Μην το κάνεις, μόνο δεινά θα προκαλέσεις και δεν θα έχεις αποτελέσματα». Στη συνέχεια έθεσε σειρά ερωτημάτων για τα Κέντρα Φιλοξενίας, για την εγκληματικότητα αλλά και για τις γεννήσεις που γίνονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Χαρακτηριστικά είπε πως, σύμφωνα με φίλο του γιατρό, πληροφορήθηκε πως «στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης πρώτοι σε γεννήσεις είναι οι πρόσφυγες, δεύτεροι οι τσιγγάνοι και μόλις τρίτοι οι Έλληνες»!

Ο Δημήτρης Βουνάτσος, που μέχρι τώρα δεν είχε καθόλου μιλήσει, μάλιστα πολλές φορές εμφανιζόταν μαζί με τον Σπύρο Γαληνό σε εγκαίνια και εκδηλώσεις, φαίνεται πως πλέον πήρε την απόφαση να τα… σπάσει μαζί του! Κάτι που θα επηρεάσει προφανώς και τους φίλους του που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σ.Σ.

 

Και οι κτηνίατροι στις απεργίες!

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι κτηνίατροι της Λέσβου (ελεύθεροι επαγγελματίες) για τη συμμετοχή τους στην απεργία της 20ής Νοεμβρίου, τη Δευτέρα, που προανήγγειλε ο Δήμος Λέσβου «με σκοπό να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετατρέπει το νησί μας σε νησί-φυλακή, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών στα σημεία κράτησης των προσφύγων». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κτηνίατροι θα συμμετάσχουν και στην απεργία της 29ης Νοεμβρίου για να μην αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στη Λέσβο.

Αυτό θα πει μέτωπο!

Αν.Παζ.

 

Μετακινήσεις διαδηλωτών για τη Δευτέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λέσβου, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των κατοίκων του νησιού μας από τις Δημοτικές Κοινότητες προς την Μυτιλήνη την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ώστε να συμμετέχουν στην παλλεσβιακή κινητοποίηση του Δήμου Λέσβου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια λεωφορείων όπως παρακάτω: Από Άντισσα: Ώρα 08:00 π.μ. από Πλατεία Άντισσας (πληρ. 6957772919), από Πλωμάρι: Ώρα 09:00 π.μ. από Υπεραστικά ΚΤΕΛ (πληρ. 6985163700), από Γέρα: Ώρα 09:30 π.μ. από Σκόπελο, υπεραστικά ΚΤΕΛ (πληρ. 6985163700) , από Καλλονή: Ώρα 09:30 π.μ. από Πλατεία Καλλονής (Tsalis Tours, πληροφορίες: 2252029400) και από Μόρια:  Ώρα 10:00 π.μ. από Άγιο Βασίλειο (πληρ. 6939073456).

 Ακόμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «Ε», emprosnet.gr, είναι αναρτημένα τα εφημερεύοντα φαρμακεία της ημέρας της απεργίας (20/11),τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης, όσο και στην ύπαιθρο του νησιού.

Α.Ω.

 

Με κατεβασμένα ρολά, ως εδώ! 

Η παλλεσβιακή κινητοποίηση και απεργία για το μεταναστευτικό που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λέσβου και οι τοπικοί φορείς που εκπροσωπούνται στο Συντονιστικό τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία και για το σκοπό αυτό γίνονται κινήσεις ώστε το μήνυμα που θα εκπέμψει το νησί να είναι ισχυρό με στόχο να υποχρεώσει όλους τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση αυτού του μείζονος προβλήματος να το λάβουν σοβαρά υπόψη. Η εικόνα της Λέσβου, που θα έχει κατεβάσει ρολά διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που βιώνει με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους, δεν πρέπει να αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί στο διηνεκές. Στο πλαίσιο της επιτυχημένης διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία του προέδρου του συλλόγου Λογιστών Λέσβου και μέλους του Συντονιστικού Παναγιώτη Τατάκη, προχθές -παράλληλα με τη συνάντηση εκπροσώπων του Συντονιστικού με τον αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό για τον συντονισμό των ενεργειών για την κινητοποίηση- πραγματοποιήθηκε συνάντηση με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, κυρίως της πόλης, προκειμένου αυτά να παραμείνουν κλειστά συμμετέχοντας στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση. Προφανώς η εικόνα που θα εκπέμπεται από τη Μυτιλήνη με τις καφετέριες, τα εστιατόρια και τις ταβέρνες κλειστές, παράλληλα με τις κλειστές υπηρεσίες και ενδεχομένως και τα σχολεία, θα καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας να μην επιτρέψει να μετατραπεί το νησί σε ένα απέραντο καμπ προσφύγων και μεταναστών, όπως φαίνεται κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδας να σχεδιάζουν. Το «ως εδώ» θα πρέπει να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών ότι το νησί θα πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθεί και να περιοριστεί να φιλοξενεί αξιοπρεπώς όσους επιτρέπουν οι υφιστάμενες δομές. Η επιτυχία της κινητοποίησης θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στις περαιτέρω εξελίξεις, γι’ αυτό από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι ανεξαρτήτως παλαιότερων... κρυωμάτων που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων και παραγόντων, προέχει η αντιμετώπιση της κατάστασης και η κοινή δράση όλων ανεξαιρέτως. Ευτυχώς όλοι είχαν την ωριμότητα να αντιληφθούν ότι τώρα που... καιγόμαστε θα πρέπει να προλάβουμε το κακό πριν δυναμώσει κι άλλο! Η πρωτοβουλία Τατάκη με τα μαγαζιά εστίασης εντάσσεται σε αυτή τη λογική και δείχνει ότι η κοινή δράση και οι συντονισμένες κινήσεις είναι αναγκαίες την ώρα τούτη για να προσδοκούμε και απτά αποτελέσματα. Η Λέσβος τη Δευτέρα θα πρέπει χωρίς ακρότητες να φωνάξει ως εδώ και μη παρέκει... δεν αντέχει κι άλλες «πληγές»!

Μα.Μ.

 

Δεν άλλαξε πολιτική, άλλο άλλαξε…

Είναι φανερό το τελευταίο διάστημα, πως ο δήμαρχος ούτε να ακούει δεν θέλει πως «άλλαξε πολιτική» στο προσφυγικό, ειδικά από τη στιγμή πως αυτό το αναγνωρίζουν στελέχη της ΝΔ, κάνοντάς του κριτική. Τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία, πως όλα όσα λέει τώρα, τα έλεγε από πέρυσι, όπως και ότι επισήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν σήμερα, απ΄ όταν φαινόταν τα πράγματα στο προσφυγικό, πως ήταν πιο ελεγχόμενα. Και η αλήθεια είναι (σ.σ. δεν έχει ιδιαίτερο νόημα ειδικά αυτή τη στιγμή να μπει κάποιος στην διαδικασία να δικαιώσει ή όχι τον δήμαρχο για τους ως τώρα χειρισμούς του στο προσφυγικό) πως ο δήμαρχος δεν άλλαξε πολιτική. Αυτό που σίγουρα άλλαξε και είναι πασιφανές, είναι η εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Διότι ο Σπύρος Γαληνός μέσα σε όλα όσα λέγει σήμερα, δείχνει πως πλέον δεν έχει απολύτως καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση! Όπως και πολλοί άλλοι βεβαίως βεβαίως.

Μ.ΟΡΦ

 

Ο Μητσοτάκης μήπως δικαίωσε Μουζάλα;

Η ΝΔ που μέσω του αρχηγού της προχτές στην Χίο και στο προσυνέδριο του κόμματος για μεταναστευτικό, δεν είπε κουβέντα για τον «γεωγραφικό περιορισμό» και κατ΄ επέκταση για την αποσυμφόρηση μέσω της μετακίνησης προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν ταυτίζεται τελικά με την «ερμηνεία» Μουζάλα επί της συμφωνίας; Έχουν σκεφτεί τα τοπικά της στελέχη στη Λέσβο πως η μη… αναφορά του προέδρου τους σε αυτό που θεωρούμε ως «μόνη λύση» για την άμεση αποσυμφόρηση, ουσιαστικά ακυρώνει όλη την κριτική τους απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και στον δήμαρχο; Γιατί μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να τόνισε στην ομιλία του στο προσυνέδριο της Χίου ότι η ΝΔ δεν είναι διατεθειμένη  να αποδεχθεί ότι τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα γίνουν αποθήκες ψυχών, αλλά σήμερα οδεύουν στο να γίνουν αν δεν υπάρξει άμεση μετακίνηση ανθρώπων στην ενδοχώρα.Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία δεν μπορεί να παραβλέπει αν πράγματι θέλει να μη γίνουν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών όχι στο μέλλον, αλλά τώρα!  

Μ.ΟΡΦ

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey