FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Συγκεντρώθηκαν χρήματα για την υπεράσπισή της

Το ποσό που συγκεντρώθηκε και από έρανο, για τα έξοδα της υπεράσπισης της 19χρονης Ειρήνης που συνελήφθη στο Χόνγκ Κονγκ στη γνωστή υπόθεση με την μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, αγγίζει τα 8.622 ευρώ, όπως ενημέρωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Σάκης Κεχαγιόγλου, ευχαριστώντας όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή, επώνυμους και ανώνυμους. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι γονείς της κατηγορούμενης , η οποία κινδυνεύει με πολυετή κάθειρξη, αναμένεται σύντομα να ταξιδέψουν στην Κίνα για να δουν το παιδί τους, μετά από πολύ καιρό...«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καταστήσω γνωστό ότι μετά από την συγκινητική ανταπόκριση εκατοντάδων ανωνύμων και επωνύμων συμπολιτών μας συγκεντρώθηκε το ποσό της προκαταβολής που είχε ζητηθεί από διακεκριμένο δικηγορικό γραφείο του Χονγκ Κονγκ με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, το οποίο μετά από ταχείες ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων απεστάλη ήδη δια της νομίμου τραπεζικής οδού. Για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης καθιστώ γνωστό ότι το ποσό του εμβάσματος ανέρχεται σε 10.000 USD (8.622,18 ευρώ) . Διευκρινίζεται ότι το ποσό αυτό αφορά την  αιτηθείσα  προκαταβολή και όχι το συνολικό ποσό της αμοιβής και των δικαστικών εξόδων, το οποίο θα εξαρτηθεί από την τελική υπερασπιστική γραμμή που θα υιοθετηθεί. Ο δικηγόρος που ανέλαβε πλέον επισήμως την υπεράσπιση της Ειρήνης θα την επισκεφθεί και θα συνεργαστεί μαζί της ενόψει των κρισίμων δικαστικών ακροάσεων του Φεβρουαρίου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί της με παρακάλεσε να μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι με περίσσευμα καρδιάς και από το υστέρημά τους την στήριξαν και την στηρίζουν στην πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή της ζωής της. Τέλος, μεταφέρω και τις ευχαριστίες  και την συγκίνηση των γονέων της Ειρήνης, οι οποίοι και θα μεταβούν στο Χονγκ Κονγκ για να επισκεφτούν το παιδί τους το αμέσως προσεχές διάστημα», σημειώνει η ανακοίνωση του κ. Κεχαγιόγλου.

Α.Ω.

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση την προσεχή Δευτέρα, 15 του Γενάρη, από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κ.λπ., κηρύσσει Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα 15 του Γενάρη από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Η Εκτελεστική Γραμματεία Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στη Συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια ώρα 12.00. Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για σήμερα 12 Ιανουαρίου. Τέλος, η Εργατική Λέσχη οργανώνει σήμερα παρέμβαση στην Ερμού στις 6μμ, αλλά και την Κυριακή ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στις 11πμ., Πλατεία Σαπφούς.

Α.Ω.

 

Να μπει τέλος στις προκαταλήψεις (1)

Τον Οκτώβρη ο Σύλλογος Καρκινοπαθών μοίραζε φυλλάδιο για τον καρκίνο του μαστού στην αγορά. Δυο περιπτώσεις έπεσαν στην αντίληψη του μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου, Χριστίνας Χατζιδάκη, γυναικών που όταν είδαν το περιεχόμενο, έφυγαν τρέχοντας: «Κάποιοι άνθρωποι μου φαίνεται , νομίζουν ότι είναι αλώβητοι από αρρώστιες, ή πιστεύουν τόσο σε προκαταλήψεις που στο τέλος κάνουν ζημιά στον εαυτό τους. Αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου, Ειρήνη Σωτηρχέλλη που μίλησε στο «Ε» για το σχετικό ρεπορτάζ, ανέφερε ότι πολλές γυναίκες με καρκίνο του στήθους δεν απευθύνονται στον Σύλλογο για να μην… «αποκαλυφθούν». Ή αφού τον έχουν περάσει, δεν θέλουν να ξαναμιλήσουν γι’ αυτόν.

Να μπει τέλος στις προκαταλήψεις (2)

Η κοινωνική ανθρωπολόγος, με σπουδές στο τμήμα της Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Λιόπη Αμπατζή νόσησε από καρκίνο το 2009. Το 2013 ξεκίνησε την έρευνα και σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες Ανιές Σκλάβου και Στέλιο Τατάκη δούλεψαν πάνω στην ταινία που έκανε πρεμιέρα πέρσι στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και συνεχίζει με προβολές σε χώρους και φεστιβάλ, τα… «Βυζιά». Που μιλάνε δυνατά για όλα αυτά για τα οποία επιλέγουμε να σωπαίνουμε.Όπως είχε πει η ίδια, «όταν άρχισα να μιλώ για τον πόνο και να απαιτώ να με ακούσουν αλλά και να μου μιλήσουν οι δικοί μου, άρχισα να γιατρεύομαι. Βουβή με κρατούσε ο φόβος, άρρωστη ο τρόμος [...], σήμερα, με το παιδιάστικο θάρρος, στέκομαι μπροστά σας και σας παρακαλώ και προσκαλώ να μιλάτε δημόσια για τον πόνο, τον φόβο, ειδικά τις μέρες που ζούμε... Το να μιλάμε ανοιχτά για αυτά που μας πονάνε είναι μια γιορτή της ζωής, ένα ξόρκι της φθοράς, μια πραγματική δύναμη που δίνουμε στους άλλους - και παίρνουμε από αυτούς. Είναι πολιτική πράξη».

Αν.Παζ.

 

Ευχής έργο να κόψουμε ...κορδέλα!

Μεταξύ των καλών ειδήσεων που πληροφορηθήκαμε τη νέα χρονιά που ήδη τρέχει , είναι και η υπογραφή της νέας πρόσθετης σύμβασης, ύψους 12 εκ. ευρώ, για το έργο του οδικού άξονα Καλλονής -Σιγρίου.Μια θετική εξέλιξη που επανεκκινεί το έργο δημιουργώντας και τις προσδοκίες ότι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται στο νησί θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή ενός σύγχρονου δρόμου που θα φέρει πιο κοντά και πιο σύντομα τις δυο πλευρές της Λέσβου. Μετά απ αυτήν την εξέλιξη αναμένεται η εργολήπτρια εταιρεία να αναλάβει δράση, με δεδομένη τη χρηματοδότηση του έργου, ώστε στις συμβατικές της υποχρεώσεις να ολοκληρώσει τον πολύπαθο αυτό οδικό άξονα, ο οποίος μαζί με το άλλο έργο που εκτελείται στην περιοχή, το λιμάνι Σιγρίου, θα αναβαθμίσει ολόκληρη τη Δυτική Λέσβο φέρνοντας και το νησί πιο κοντά και με την ηπειρωτική Ελλάδα μεσω της δυτικής πύλης του. Με δεδομένη αυτήν την προοπτική θέλουμε να ελπίζουμε να μην υπάρξουν πρόσθετα προβλήματα στην πορεία των εργασιών που να καθυστερήσουν περαιτέρω την υλοποίηση αυτών των αναγκαίων υποδομών για το νησί μας, γιατί επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να κόψουμε και ...κορδέλα! Προυπόθεση γι ΄αυτό είναι πέρα από τη χρηματοδοτική ροή και η παρακολούθηση των εργασιών από τους καθ΄ύλην αρμόδιους  του Υπουργείου Υποδομών, αφού στο τομεακό του πρόγραμμα εντάσσεται το εν λόγω έργο, αλλά και τους τοπικούς παράγοντες, γιατί η υπογραφή των συμβάσεων με τις εργοληπτικές εταιρείες δεν αρκεί από μόνες τους για την ομαλή εκτέλεση των έργων και στους χρόνους που προβλέπονται. Η περίπτωση του έργου της παράκαμψης της Λαγκάδας στο Πλωμάρι θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή που δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε! Και ο νοών νοείτο!

Μα.Μ.

 

Κόβει πίτα την Κυριακή ο δήμος

Την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 18.00 μ.μ. στο Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας των Δημοτών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και στη συνέχεια θα κοπεί η πίτα των Δημοτών. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις με απονομή τιμητικής πλακέτας και θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, την χορωδία του Ωδείου Σκαλκώτα, τη Χορωδία του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης, με μαέστρο την κα Λία Κεφαλά και το χορευτικό του Δήμου.

Α.Ω.

 

Τσιμεντοστρώσεων συνέχεια

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Λέσβου και την Αντιδημαρχία Αυτεπιστασίας και Καθημερινότητας του Πολίτη, με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Γιάννη Αμπουλού, άλλη μία διαμόρφωση με χαμηλού βάθους εκσκαφή και στη συνέχεια τσιμεντόστρωση με οπλισμένο σκυρόδεμα παρόδου της δημοτικής οδού Σίμου Χουτζαίου, στη Μυτιλήνη (περιοχή Αγίας Φωτεινής), που ήταν χωματόδρομος και παρουσίαζε σημαντικές φθορές. Με την παρέμβαση αυτή διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων και πεζών και ικανοποιείται σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς και η προσβασιμότητα στη βοηθητική έξοδο του παρακείμενου σχολικού συγκροτήματος του 4ου Γυμνασίου, του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης. Επίσης, στο πλαίσιο των συστηματικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της βατότητας δρόμων, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα ασφαλτόστρωση τμήματος δημοτικής οδού στην περιοχή Καρά Τεπέ, καθώς και καθαρισμός από χόρτα και αυτοφυή βλάστηση.

Α.Ω.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top