Δεύτερη Ανάγνωση 21-5-18

21/05/2018 - 16:55

ΞΕΝΥΧΤΙΑ…

Ξενύχτησε ο Πρωθυπουργός μας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο Σκοπιανό! Λύση προφανώς δεν θα βρεθεί, μάλλον «κότσους» θα μας πιάσουν πάλι. Αλλά θα πρέπει οι σημερινοί κυβερνώντες να γνωρίζουν, ότι προτού αναλάβουν (συγκυριακά) τις τύχες της Ελλάδας και ξενυχτήσουν, πολλοί άλλοι πρωθυπουργοί ξενύχτησαν και μάλιστα σε πράγματι ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Πόσα βράδια δεν ξενύχτησε με φόβο τη ζωή του, ο Καραμανλής σε πολεμικό ναυτικό την κρίσιμη περίοδο μετά την πτώση της χούντας φοβούμενος αντιδράσεις αμετανόητων στρατιωτικών; Κατέκτησε όμως η χώρα μας την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία για την οποία σήμερα οι σύντροφοι γκρινιάζουν γιατί «πήραμε την κυβέρνηση αλλά δεν κατακτήσαμε την εξουσία»! Δεν ξενύχτησε όταν προσπαθούσε να μας βάλει στην τότε ΕΟΚ από την οποία έκτοτε ξεκοκαλίζουμε ό,τι πρόγραμμα υπάρχει και δεν υπάρχει; Φάγαμε, φάγαμε τόσα χρόνια και τώρα τρομάρα μας, κατηγορούμε το… παλαιό καθεστώς. Να προχθές ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν από την (… κακή) Ευρώπη 1,3 εκατ. για τους σεισμόπληκτους της Βρίσας. Που είναι τα λεφτά από Ρωσία, Κίνα, Βενεζουέλα οέο; Γιατί, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ξενύχτησε για τα Μεσογειακά Προγράμματα ή για να αντιμετωπίσει εθνικά προβλήματα, ειδικά την κρίση με το «Χόρα» το 1987; Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ξενύχτησε για το Σκοπιανό, για τα μεγάλα έργα, για το Μετρό της Αθήνας; Ο Κώστας Σημίτης δεν ξενύχτησε με τα Ίμια, να βάλει την Κύπρο στην Ε.Ε. αλλά και να γίνουν κάποια μεγάλα έργα; Πρωθυπουργία η οποία δυστυχώς αμαυρώθηκε από συνεργάτες του που έβαλαν το χέρι στο μέλι! Αλλά δεν ξενύχτησε και ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι πάλι για το Σκοπιανό; Δεν ξενύχτησαν ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς για να μην φουντάρει η χώρα μας στα βράχια; Και άμα δεν ξενυχτάει ο Πρωθυπουργός ποιος θα ξενυχτάει; Το ζητούμενο είναι τέτοια ξενύχτια που μας βγάζουν. Συνήθως και μέχρι τώρα, κουτσά στραβά κάπου μας έβγαλαν. Τα ξενύχτια όμως του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό τον Ιούλιο του 2015 μας έβγαλαν έναν λογαριασμό εκατό, διακόσια δις. Κι ευτυχώς που στο τσακ γλυτώσαμε και τα χειρότερα. Να δούμε τώρα τούτα τα ξενύχτια που θα μας οδηγήσουν…

ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ…

Θα μας κάνουν Κολυμβητήριο, θα γίνει ο Βιολογικός της Νότιας πόλης, θα φτιαχτούν πάρκα, δρόμοι, κλειστά γυμναστήρια! Ένα ένα μόνο τα έργα, για να τα προλαβαίνουμε…

PODEMOS

Venceremos! Και μετά βούτηξαν στην πισίνα.

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΜΑΙΟΣ 1964

Γεγονότα

- Ιδρύεται ο Σύλλογος Φοιτητών Λέσβου «Πιττακός» στην Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη Γενική Συνέλευση προεδρεύει ο Γρηγόρης Παντελέλλης με Γραμματέα τον Παναγιώτη Κουτλή. Η σύνθεση του πρώτου Δ.Σ. Πρόεδρος: Δημήτρης Βουνάτσος, Γεν. Γραμματέας: Βεργής Εύελπις, Αντιπρόεδρος: Σαμαράς Απόστολος, Ταμίας: Γεωμηλάς Χαράλαμπος, Κοσμήτωρ: Κορομηλάς Μιχαήλ.

- Από την Νομαρχία Λέσβου επιβάλλεται τρίμηνη αργία στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Απόστολο Αποστόλου γιατί παρέστη σε πολιτικές εκδηλώσεις στην Αθήνα! Επίσης, για τον ίδιο λόγο, 45νθημερη αργία επιβάλλεται και στους Δημοτικούς Συμβούλους Κονιαρέλλη, Αγγελίδη και Μυτιληνέλλη.

- Ο Αιολικός με νίκη επί της ΑΟΛ 3-1 ανεβαίνει στην Β΄ Εθνική. Τα γκολ Γραμμός (1΄), Καρδογιάννης (49¨80¨) και Φάππας (ΑΟΛ). Η ενδεκάδα του Αιολικού: Λιαδέλλης, Χατζηδιαμαντής, Τζίτζιρας, Βλάσσης, Βούρος, Πατσέλλης, Γραμμός, Κορδογιάννης, Πετρέλλης, Δαλαμπέκης, Πατέστος.

 

Είπε

«Πώς θα μπορούσε ένα νομοσχέδιο να σταματήσει τον πόλεμο, τις πολιτικές διώξεις, την φτώχεια και την ανέχεια; Πώς θα μπορούσε ένα νομοσχέδιο να πείσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να μοιραστούν το βάρος και να επιδείξουν την αλληλεγγύη;»

Γιώργος Πάλλης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου,

από την εισήγηση του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το άσυλο

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey