Δεύτερη Ανάγνωση

30/09/2016 - 13:42

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ…

Ημέρα του …«Μαύρου Φεγγαριού» σήμερα! Έτσι τουλάχιστον μάς λένε οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, για ένα φαινόμενο που συμβαίνει όταν η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού είναι από την άλλη πλευρά. Άρα αυτό που θα βλέπουμε σήμερα από τη Γη, θα είναι εξ ολοκλήρου στη σκιά. Ανησυχούμε εμείς εδώ στην Ελλάδα; Προφανώς όχι.

Μια ζωή στη σκιά, με τον τρόμο μη τυχόν μας δει φως κι αποκαλυφθούν όλα όσα κρύβουμε τόσα χρόνια. Και μετά ήρθε η κρίση και το εκτυφλωτικό φως διαλύει καθημερινά τις χιλιάδες σκιές που είχαμε ορθώσει στη χώρα μας. Γιατί έτσι μας βόλευε. Πάρτε παράδειγμα προχτές τη συζήτηση στη Βουλή.

Να καταλάβω τη διαφορά αντίληψης στην εκπαίδευση που έχουν τα δύο βασικά κόμματα και οι δύο αρχηγοί τους. Υπάρχει όμως κανείς που να μην θέλει τα κτίρια να είναι επαρκή και σύγχρονα; Υπάρχει κανείς που να μην θέλει τα σχολεία να είναι στελεχωμένα από δασκάλους και καθηγητές; Υπάρχει κανείς που να μην θέλει να δουλεύει η εκπαίδευση με σύγχρονους τρόπους και με ένα μοντέλο ανάλογο με την εποχή μας; Καταλάβατε εσείς αυτά πώς θα επιτευχθούν; Πώς θα βρεθούν οι πόροι αλλά και πώς θα … συρθεί η βαλτωμένη ελληνική κοινωνία σε μια επανάσταση εναντίον του εαυτού της; Καλές τέτοιες συζητήσεις, αρκεί να υπάρχουν πραγματικά δεδομένα και να μην εγκλωβιζόμαστε σε μια αέναη ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση. Γιατί δεν είναι ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Είναι και εναντίον μας. Δείτε κάτω τον πίνακα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

Πού βρίσκεται η Ελλαδίτσα μας; Στην 86η θέση παρακαλώ! Συναγωνιζόμαστε Αλγερία, Ονδούρα, Καμπότζη όταν Αλβανία, Τατζικιστάν κλπ., έχουν φύγει μπροστά! Ο Σόιμπλε φταίει γι’ αυτή την κατάντια μας; Οι «κακοί» ξένοι; Με μια καταπληκτική γεωπολιτική θέση, με παρακαταθήκη τους προγόνους, εμείς οι Νεοέλληνες κάτω από την σκιά των μαύρων φεγγαριών, την οδηγούμε σε μια άνευ προηγουμένου δίνη.

Γιατί δεν είναι μόνο που μας χτύπησε η παλίρροια της κρίσης. Κι άλλα κράτη χτύπησε, τα οποία κουτσά - στραβά τη γλύτωσαν. Είναι ότι συνεχίζουμε να πλέουμε σε πελάγη ιδεολογικών εμμονών, τη στιγμή που τα νούμερα μάς βυθίζουν καθημερινά. Και δεν είναι μόνο σήμερα που εκατομμύρια Έλληνες καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον 2 δις σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος. Είναι ότι τα πάντα έχουν …κοκκινίσει από τα χρέη. Κι εμείς πλέουμε σε πελάγη (ιδεολογικής) ευτυχίας. Καλό ταξίδι Ελλάδα…

Πού πας ρε Καραμήτρο; Με τα ζόρια είμαστε στην 86η θέση στην ανταγωνιστικότητα, συναγωνιζόμενοι την Αλγερία, την Ονδούρα και την Καμπότζη! Άνετα μάς ξεπερνάνε Τατζικιστάν, Ιράν, Αλβανία, Ναμίμπια, Γουατεμάλα κλπ..

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1944

Απελευθερώνεται η Λέσβος

Οι Γερμανοί μετά από τρία χρόνια και τέσσερις μήνες, εγκαταλείπουν τη Λέσβο. Τα συμμαχικά στρατεύματα προελαύνουν, οι Γερμανοί αμύνονται εγκαταλείποντας μία-μία τις χώρες που είχαν καταλάβει. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει προς το τέλος του. Έτσι τον Σεπτέμβριο του ΄44, απελευθερώνεται και η Λέσβος, η οποία τηρουμένων των αναλογιών, είχε κι αυτή τα θύματά της και ασφαλώς δεν απέφυγε τις ταλαιπωρίες από τη γερμανική κατοχή. Οι Γερμανοί είχαν εισβάλει στο νησί μας στις 3 Μαΐου 1941.

 

ΕΙΠΕ

«Η αξιοπιστία του καθενός μας, κρίνεται από την καθημερινή του παρουσία».

Γιώργος Ψάνης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στο Δημήτρη Ακριώτη

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Λήγουν οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10 - Μυτιλήνη, τηλ. 22510-27501.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Δίωρη στάση εργασίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος από 12 μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 4 μ.μ..

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Καταβολή χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

ΕΦΟΡΙΑ

Α΄ Δόση ΕΝΦΙΑ.

Β΄ Δόση Φόρου Εισοδήματος.

ΕΚΘΕΣΗ

«Το Δάσος κάτω από το δρόμο» στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στη Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

- Έναρξη εγγραφών για μαθήματα ζωγραφικής στο Δημοτικό Πολυχώρο Πλωμαρίου, ώρες 6 μ.μ. - 8:30 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Blair Witch: Η επιστροφή» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΓΟΡΑ

Ξεκινά το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εκδήλωση μνήμης για την Ευριδική Σιφναίου στο χώρο του Ελαιοτριβείου-Μουσείου Βρανά, στον Παπάδο της Γέρας στις 7 μ.μ..

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Έκθεση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Ελγκίζ της Κωνσταντινούπολης στη Πινακοθήκη Μυτιλήνης «Χαλίμ Μπέη».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

28οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου στην Καλλονή, τελετή έναρξης στις 4 μ.μ..

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Blair Witch: Η επιστροφή» στο «Cine Αρίων» στις 9:45 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey