Δηκτικά 12/06/2012

12/06/2012 - 14:13

Απέναντι από το Δημαρχείο;           

Κάδοι υπερχειλισμένοι από σκουπίδια απέναντι από το Δημαρχείο της Καλλονής! Λέτε να μετακόμισε εκεί η χωματερή;

Α.Ω.

 

Καλοκαίρι στο Χρούσο

Αρκετοί αναρωτιούνται τι γίνεται με την παραλία του Χρούσου, στη βορειοδυτική Λέσβο, και αν υπάρχει και φέτος αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων και κατασκηνωτών. Κάτι ακούσαμε για παρατηρήσεις που έγιναν και ελπίζουμε φέτος να μπορέσει να βρεθεί μια «σολομώντεια λύση» στο θέμα, αφού είναι κρίμα κάθε καλοκαίρι να έχουμε διαμάχες.

Β.Χρ.

 

Περιμένουν κίνηση

Οι ανεβασμένες θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, έβγαλαν πολύ κόσμο στις παραλίες του νησιού. Βέβαια, φέτος, για τους περισσότερους έχουν περιοριστεί οι μακρινές διαδρομές, όμως το μπανάκι τους σε κοντινές παραλίες λίγο - πολύ το απολαμβάνουν. Όπως τόνιζε και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε παραθαλάσσια περιοχή, ευχή και ελπίδα όλων είναι να πάει καλά η τουριστική περίοδος, τόσο με Έλληνες όσο και με ξένους τουρίστες, για να αντισταθμιστεί κάπως η… χασούρα του χειμώνα.

Γ.Σαρ.

 

Πλύσιμο κάδων στο… χέρι

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες, έρχονται και άλλα πολύ δυσάρεστα φαινόμενα. Οι κάδοι σκουπιδιών για παράδειγμα, που - συνήθως - είναι ξέχειλοι από σκουπίδια, χρειάζονται συχνό πλύσιμο, καθώς η μυρωδιά που αναδύεται είναι αβάσταχτη, ειδικά αν βρίσκονται μέσα σε γειτονιές, με σπίτια τριγύρω. Το γεγονός ότι οι κάδοι δεν πλένονται συχνά από τα ειδικά μηχανήματα του Δήμου έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες να κάνουν αυτήν τη δουλειά μόνοι τους, σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τη δυσοσμία, προσωρινά τουλάχιστον.

Γ.Σαρ.

 

Προσφορά στο συνάνθρωπο

Ξεκίνησαν από χθες και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη οι εθελοντικές αιμοδοσίες από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης. Η αιμοδοσία αύριο και μεθαύριο θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 - 22:00, όπου και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εθελοντών που δίνουν χρόνια αίμα, αλλά και νέων. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, μέρα για την οποία η Επιτροπή Νεολαίας του Συλλόγου έχει διοργανώσει μια σειρά από εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Σαπφούς στις 7:00 το απόγευμα, για την προώθηση του πολύ σημαντικού μηνύματος της προσφοράς.

Γ.Σαρ.

 

Ετοιμάζεται το «Νησέλι»

Σχεδόν έτοιμη για τη φετινή καλοκαιρινή σαιζόν είναι η παραλία «Νησέλι», πριν τη Χαραμίδα. Ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετές ομπρέλες, μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν να μπαίνουν και οι διάδρομοι στη θάλασσα, ενώ αναμένονται από το Δήμο Λέσβου οι καμπίνες που θα λειτουργήσουν ως αποδυτήρια για τους λουομένους. Με το θερμόμετρο να έχει αρχίσει να ανεβαίνει, αρκετοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν την παραλία μέσα στις προηγούμενες μέρες.

Β.Χρ.

 

Τι θα γίνει τελικά;

Διάφορα ακούγονται και γράφονται για το Αρχοντικό Γεωργιάδη και το εάν θα γίνουν ή όχι διάφορες εκδηλώσεις φέτος, σε σχέση και με τα οικονομικά της Περιφέρειας. Δυστυχώς, όσες φορές προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους αρμοδίους, δεν μπορέσαμε να τους βρούμε. Καλό θα ήταν να κάνουν οι ίδιοι κάποια επίσημη ενημέρωση, ώστε να γνωρίζουν καλλιτέχνες και ενδιαφερόμενο κοινό τι μέλλει γενέσθαι. Γιατί το «ράδιο αρβύλα» δεν εξυπηρετεί καμμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Β.Χρ.

 

«Ανέμιζαν» σκουπίδια

«Ανέμιζαν» πάλι τα σκουπίδια μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης όπου υπάρχουν κάδοι. Πέρα από τους κάδους, όμως, υπάρχουν και οι κάτοικοι που αφήνουν τις σακούλες τους έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους και περιμένουν από το Δήμο να τις μαζέψει. Προλαβαίνουν όμως και τις ανοίγουν οι τετράποδοι «συμπολίτες» μας και σκορπίζουν τα απορρίμματα παντού. Γι’ αυτό, μήπως θα έπρεπε οι εν λόγω κάτοικοι να περιμένουν να περάσει το Σαββατοκύριακο πριν αφήσουν τις σακούλες τους σε κοινή θέα;

Β.Χρ.

 

Ξεχάσαμε τη γραμματέα

Εκ παραδρομής, αναφερόμενοι στα αποτελέσματα των εκλογών και στη συγκρότηση της νέας διοίκησης του Τμήματος Λέσβου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, παραλείψαμε να αναφέρουμε ποιος ανέλαβε τη θέση του γραμματέα του Συλλόγου, που εν προκειμένω ήταν και η μόνη γυναίκα που εκλέχτηκε στο διοικητικό συμβούλιο, η Στέλλα Σταυρινού.

Πού να μην υπέγραφε κιόλας τη σχετική ανακοίνωση...

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Αφηρημάδες…

Όλους τους καλωσόρισε ο Αλέξανδρος Κουτσαντώνης στην κεντρική συγκέντρωση της Ν.Δ., εκτός απ’ το βασικό ομιλητή, το Μάκη Βορίδη. Για τον οποίο και χρειάστηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ να επιστρέψει στο βήμα και να τον αναφέρει, ζητώντας συγγνώμη για την παράλειψη.

Όμως, λίγα λεπτά αργότερα, ομοίως αφηρημένος συνελήφθη και ο κ. Βορίδης, αφού όταν τον κάλεσε στο βήμα η Χριστιάνα Καλογήρου, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Ήταν προφανές πως μιλούσε εναλλάξ με τον Παύλο Βογιατζή και το Χαράλαμπο Αθανασίου και δεν άκουσε την πρόσκληση. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας - του φώναζαν να σηκωθεί -, κατάλαβε πως ήρθε η σειρά του και έτσι πήγε στο βήμα.

 

… και συσπειρώσεις

Παρ’ ότι το δείγμα του ακροατηρίου δεν ήταν - και λόγω χώρου - ικανού αριθμού για να εξαχθούν συμπεράσματα για το πώς πάει η Ν.Δ., υπάρχουν κάποιες ενδείξεις απ’ τη συγκέντρωση, που συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μάλλον τα πάει καλά. Μία βασική ένδειξη προκύπτει απ’ τη σύνθεση του ακροατηρίου, αφού εμφανίστηκαν κάποια στελέχη απ’ τα παλιά, που δεν ήταν με το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές (είχαν πάει με τον Π. Καμμένο;), ενώ ήταν κι άλλα στελέχη που, ενώ είχαν αφήσει να εννοηθεί πως θα αποστασιοποιηθούν, τελικά δεν το έπραξαν.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Της διάλυσης…

Απ’ τη μια οι εκλογές, που επέβαλαν λόγω της χρήσης της αίθουσας για εκλογικούς σκοπούς η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου να γίνει Παρασκευή, απ’ την άλλη ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου την ίδια μέρα και ώρα, ήταν επόμενο να «φυλλορροεί» το όργανο και με τα ζόρια να μαζεύονται οι 23 σύμβουλοι που απαιτούνται για τη διαπίστωση απαρτίας.

Έτσι λοιπόν, ενώ θα υπήρχε απαρτία αν έμεναν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που βρίσκονταν στις 7 ακριβώς στο χώρο, αυτοί αποχώρησαν - πλην του Γιώργου Πάλλη -, για να συνεδριάσει όμως στη συνέχεια το όργανο με τους συμβούλους της πλειοψηφίας, που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν με καθυστέρηση.

Εικόνα διάλυσης, μεταξύ απαρτίας και μη, η οποία στιγματίστηκε και απ’ το σβήσιμο των υπογραφών ορισμένων συμβούλων που είχαν εγγράφως δηλώσει παρόντες, αλλά στην πορεία θέλησαν να γίνουν απόντες.

Για την ιστορία, η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και στη διάρκειά της συζητήθηκαν μόνο επείγοντος χαρακτήρα θέματα, ενώ τα υπόλοιπα μετατέθηκαν για την Τετάρτη μετά τις εκλογές.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Το παλεύει

Τη δική της μάχη δίνει η ΝΕΛ για να κρατήσει τη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη, αλλά και για κρατηθεί στη ζωή. Η ΝΕΛ θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο χωρίς να κερδίσει καμία μάχη, μόνο και μόνο γιατί οι αντίπαλοί της θα έχουν πολύ μεγαλύτερες απώλειες από την ίδια. Με αυτήν τη στρατηγικοί οι Βιετκόνγκ κέρδισαν στον πόλεμο του Βιετνάμ τους Αμερικανούς.

Ν.Μ.

 

Επιτέλους εκκαθαριστές

Την εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ ανέθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου στους ορκωτούς λογιστές-ελεγκτές Παναγιώτη Αλαμάνο και Επαμεινώνδα Γκίπαλη. Η αμοιβή τους θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση με τους εκκαθαριστές και θα τεθεί για έγκριση προς την Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίασή του. Για όσους δεν καταλαβαίνουν από οικονομικά, αυτό σημαίνει ότι η αξία τής ΑΕΝΑΛ αυτήν τη στιγμή είναι μηδενική, γι’ αυτό το κόστος της εκκαθάρισης θα το πληρώσει η Περιφέρεια.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey