×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - α' μέρος

27/04/2012 - 21:36

Ο Σταύρος Γρυπιώτης για το λάδι

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο», στην ύλη του οποίου περιλαμβάνεται συνέντευξη του Σταύρου Γρυπιώτη, ενός από τους σημαντικότερους χονδρεμπόρους ελαιολάδου της Λέσβου. Στη συνέντευξη αποκαλύπτει ορισμένα από τα μυστικά του επαγγέλματος και μιλάει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η εποχή μας.

Ν.Μ.

 

Ένας συνεταιρισμός

Από τις διεθνείς ειδήσεις που δημοσιεύει το «Ελιά και Ελαιόλαδο», «κλέψαμε» μία. Η είδηση αναφέρει: «H Hojiplanca θα υπερβεί φέτος τους 200.000 τόνους παρθένου ελαιολάδου παραγωγής των 94 ελαιοτριβείων, μελών του συνεταιρισμού, γεγονός που την καθιστά πρώτη παγκοσμίως με 300 εκατ. ευρώ κέρδη, μόνο για το τμήμα του ελαιολάδου.» Αυτά συμβαίνουν στην άλλη άκρη της Μεσογείου. Στην Ελλάδα, αντί οι συνεταιριστές να κάνουν το αυτονόητο, κοιτούν πώς θα αποφύγουν την εφαρμογή ενός καταστροφικού νόμου.

Ν.Μ.

 

Θα επανασυσταθεί

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα επανασυσταθεί. Αυτό προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός τού ΠΑΣΟΚ που παρουσιάσθηκε χθες από τον πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Βενιζέλο. Μετά από δυόμισι χρόνια πειραματισμών, λήφθηκε μια απόφαση που κινείται σε ένα πλαίσιο σοβαρότητας. Την ίδια θέση έχει εκφράσει και η Ν.Δ. εδώ και πολύ καιρό.

Ύστερα, λοιπόν, από τόσες παλινωδίες, τελικά φαίνεται ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε επανασύσταση του ΥΕΝ. Να δούμε όμως τι θα σημαίνει αυτό για τη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που πριν καταργηθεί το εν λόγω Υπουργείο, ανήκε σ’ αυτό.

Ν.Μ.

 

Τα τυχερά των εκλογών

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν θα ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές, αλλά το σίγουρο είναι πως ενθουσιάστηκε και πείστηκε με τα όσα είπαν οι υποψήφιοί της σε ομιλία στα Πάμφιλα το βράδυ της Τρίτης. Ο λόγος για κυρία απ’ το ακροατήριο, που μετά την ομιλία έσπευσε να φέρει - κέρασμα για τους υποψηφίους - σπιτικό βουβαλίσιο καβουρμά, τον οποίο, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «αξιοποίησε» με αυγά, προσφέροντάς τους ένα εξαιρετικό έδεσμα.

Έχουν και οι εκλογές τα τυχερά τους.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Περί αναμεταδόσεων

Παλαιότερα, όπως μας μετέφερε ιερέας ενορίας της Μυτιλήνης, όλοι σχεδόν οι ναοί μετέδιδαν όλες σχεδόν τις λειτουργίες μέσω μικροφωνικών εγκαταστάσεων. Επειδή όμως υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις από πολίτες - όπως αυτή που δημοσιεύσαμε χθες -, η Μητρόπολη Μυτιλήνης συνέστησε εγγράφως στους ιερείς να μεταδίδουν τη Θεία Λειτουργία μόνο όταν γιορτάζει ο ναός τους, στους Χαιρετισμούς και στις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Ουσιαστικά τούς προέτρεψε να αποφεύγουν κάθε υπερβολή που μπορεί να ενοχλούσε ή να προκαλούσε πιστούς και μη.

Είναι αναμενόμενο, άλλωστε, να διαταράσσονται οι ισορροπίες, σ’ όλους τους τομείς, ακόμη και σ’ ό,τι αφορά στην Εκκλησία, κάθε φορά που χάνεται το μέτρο.

ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey