×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - γ' μέρος

27/04/2012 - 21:01

Περί ναυτιλιακών καυσίμων

Υπέρ ενός παγκόσμιου συστήματος φορολόγησης των ναυτιλιακών καυσίμων τάχθηκε ο ευρωβουλευτής τού ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης κατά τη συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια της Ευρωβουλής, κι υπογράμμισε ότι η μονομερής εφαρμογή ενός φόρου (για τον περιορισμό εκπομπών άνθρακα) από την Ε.Ε. δε θα είχε αποτέλεσμα.

Μόνο αν το μέτρο εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι οι εγκέφαλοι της Ε.Ε. θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτή την τοποθέτηση. Διαφορετικά θα δούμε τα σκάφη της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο να έχουν ως αφετηρία τη Σμύρνη αντί του Πειραιά.

Ν.Μ.

 

Αξιολογητές από τη Λέσβο

Στη λίστα των αξιολογητών των αιτήσεων στα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Νέοι Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης κ.λπ.) εντάχθηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για τους Μαρία - Μυρσίνη Μάρκου, Γιώργο Λαγουτάρη, Δημήτρη Παναγιωτέλλη και Στρατή Ψαριανό.

Ν.Μ.

 

Θρήνος

«Δημήτρης Θάνος. Μαθητής μου, γιος αδελφικού μου φίλου, συνυποψήφιός μου. Ο χαμός του κρίμα και άδικο. Πώς να παρηγορήσεις τους δικούς του;» Το σχόλιο ανήκει στο βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Βαρδίκο για την απώλεια του Δημήτρη Θάνου, του 36χρονου γιου του δημάρχου Σάμου, Στέλιου Θάνου, από ανακοπή καρδιάς, προχθές το μεσημέρι. Περιγράφει δε με τον πλέον τραγικό τρόπο το θρήνο όλης της Σάμου για το παλληκάρι που, έτσι στα ξαφνικά, έφυγε απ’ τη ζωή.

Δήμαρχε, κουράγιο, να αντέξεις τον πόνο να θάβει ο γονιός το παιδί του.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Αναβλήθηκε…

Χθες το μεσημέρι επρόκειτο να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της χώρας, Λουκά Παπαδήμο, οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Η συνάντηση είχε ζητηθεί προκειμένου οι περιφερειάρχες να θέσουν το θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων χωρίς τους απαραίτητους πόρους, αλλά κυρίως το ζήτημα της μείωσης των πόρων για τη λειτουργία των περιφερειών κατά 50 εκατ. ευρώ.

Τελικά, όπως ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Νάσος Γιακαλής, η συνάντηση αναβάλλεται προς το παρόν. Τι να πει, άλλωστε, ο απερχόμενος πρωθυπουργός στους πρώτους αιρετούς περιφερειάρχες για το γεγονός ότι ξαφνικά τούς παίρνουν κι απ’ αυτά που δεν είχαν;

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Απίστευτη ταλαιπωρία

Τρεις φορές, όπως διαμαρτυρήθηκε αναγνώστης μας απ’ το Πλωμάρι, κατέβηκε για προγραμματισμένα ραντεβού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και τις τρεις επέστρεψε άπραγος λόγω απεργιών, στάσεων εργασίας, επισχέσεων και γενικά κινητοποιήσεων.

Ενώ οι γιατροί διεκδικούν με όποιον τρόπο θεωρούν προσφορότερο το δίκιο τους, μήπως θα μπορούσε το Νοσοκομείο να βρει φόρμουλα ειδοποίησης αυτών που τα ραντεβού τους ματαιώνονται, ειδικά αν προέρχονται από μακρινές περιοχές; «Είναι κρίμα να μπαίνουμε σε τέτοια απίστευτη ταλαιπωρία κατ’ εξακολούθηση», επεσήμανε ο αναγνώστης μας, κι έχει απόλυτο δίκιο.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Νέα θυγατέρα

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, χθες, ο Νίκος Σηφουνάκης απέκτησε και τη δεύτερη κόρη του, το όνομα της οποίας ακόμη δεν έχει αποφασιστεί απ’ το ζευγάρι. Όλα πήγαν κατ’ ευχήν και ο υπουργός μαζί με τη σύζυγό του καμάρωναν για τη νέα θυγατέρα, που, σημειωτέον, ζύγιζε 3,5 κιλά. Δε χόρταιναν δε τις ευχές «να σας ζήσει» από φίλους και γνωστούς.

Η χαρούμενη πλευρά της ζωής, που απέσπασε τον κ. Σηφουνάκη έστω και προσωρινώς απ’ την εκλογική μάχη.

ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey