×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - β' μέρος

27/04/2012 - 20:53

Με σκουπίδια το Πάσχα  

Με… σκουπίδια έξω από τα σπίτια τους έκαναν Πάσχα οι κάτοικοι της Καλλονής, αφού κανείς δε φρόντισε να αδειάσει του κάδους εν όψει των άγιων ημερών. Λίγοι ήταν από την άλλη και εκείνοι που φρόντισαν να περιορίσουν τα απορρίμματά τους, με αποτέλεσμα οι ξέχειλοι κάδοι και οι αμέτρητες σακούλες γύρω από αυτούς να συνθέτουν ένα πολύ άσχημο σκηνικό. Άλλωστε η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Γ.Σαρ.

 

Ήταν στραβό το κλίμα…

Το πόσο δύσκολες μέρες βιώνουν οι πολιτικοί, παρά και τη θεωρητική «ανοχή» της προεκλογικής περιόδου, είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι πως σε κάποια χωριά και της Λέσβου, υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν «φάει πόρτα» ή επιεικώς, τους γύρισαν την πλάτη οι πολίτες.

Σ’ αυτό λοιπόν το κλίμα, ήταν περίπου αναμενόμενο κάποιους να τους «προγκήξουν», αποδοκιμάζοντάς τους, προσωποποιώντας στην όποια εξουσία διαθέτουν τις «αμαρτίες» όλου του πολιτικού συστήματος. Τη «νύφη» εν προκειμένω την πλήρωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, όταν στη συνάντηση των Επιταφίων στο Πλωμάρι τη Μεγάλη Παρασκευή, σε μια περιοχή που δοκιμάζεται εδώ και πολλούς μήνες απ’ την εγκατάλειψη και σε μια άσχετη, θρησκευτική εκδήλωση, θέλησε να πάρει το λόγο.

 

… ήθελε και να μιλήσει

Μόνος αυτός από τους εκφραστές όλων των εξουσιών, πλην της εκκλησιαστικής, που συμμετείχαν. Ο δήμαρχος φάνηκε πως είχε άγνοια κινδύνου ή ήταν πολύ τολμηρός, γιατί αψήφησε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα - φώναζε το πράγμα - και επεχείρησε να κάνει το ίδιο ακριβώς που έκανε σε άλλες εποχές, τον παλιό καλό καιρό για τους πολιτικούς.

Σε κάποιους, που όπως φάνηκε περίπου υποκίνησαν την όλη «αποδοκιμασία», ήρθε ως μάννα εξ ουρανού η περιβόητη «ψυχολογία της μάζας», που εν προκειμένω λειτούργησε υπέρ τους, πολλαπλασιάζοντας στη στιγμή σε ιαχή το πρώτο «ου» που ακούστηκε.

Όλα αυτά, βέβαια, μόνο ως δράση εκτόνωσης της δικαιολογημένης και συσσωρευμένης οργής δεκαετιών μπορούν να εκληφθούν, διότι το «κράξιμο» στον Επιτάφιο ως πολιτική πράξη είναι αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας, ικανή ίσα - ίσα για τη δημιουργία εντυπώσεων. Εντυπώσεις που εν προκειμένω έκαναν αίσθηση, συζητήθηκαν και προβλημάτισαν, παρευρισκομένους και μη.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Μπαμπάς για δεύτερη φορά…

Με προγραμματισμένη καισαρική επέμβαση αναμένεται σήμερα η Μάρη Δασκαλαντωνάκη, σύζυγος του Νίκου Σηφουνάκη, να φέρει στον κόσμο το δεύτερο - όπως έχει δείξει το υπερηχογράφημα - κοριτσάκι του ζεύγους. Η πρωτότοκη Οδύσσεια τελειώνει φέτος το δημοτικό, κι όπως κι όλη η οικογένεια, περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία το νέο μέλος.

Καλώς να το δεχθούν.

ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey