×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - β' μέρος

27/04/2012 - 20:44

Μισή δουλειά

Στην Επάνω Σκάλα, δίπλα από το ΙΚΑ, υπάρχει το γνωστό οικόπεδο με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Για όσους έχουν παρακολουθήσει την ιστορία, η ανάδειξη των συγκεκριμένων ευρημάτων υπήρξε αντικείμενο τριών διαδοχικών δημοτικών αρχών, χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους, κινδύνεψε ως έργο κατ’ επανάληψη να απενταχθεί και γενικά πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Μάλιστα, την εποχή που το έργο καρκινοβατούσε, οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, το αποκαλούσαν σκωπτικά «χαβούζα», αφού συνήθως γέμιζε λιμνάζοντα νερά και είχε καταντήσει… βιότοπος κουνουπιών! Μετά από τόσες ταλαιπωρίες, είναι κρίμα τα ευρήματα να έχουν αναδειχθεί και να μην υπάρχει μια πληροφοριακή πινακίδα που να πληροφορεί τους ξένους επισκέπτες τι είναι αυτό που βλέπουν. Και μάλιστα όχι μόνο τους ξένους, αλλά και τους ντόπιους, αφού σε ένα πρόχειρο γκάλοπ που κάναμε, ελάχιστοι συμπολίτες μας, γνώριζαν τι ακριβώς είναι τα ευρήματα αυτά και ποια ιστορική περίοδο αντιπροσωπεύουν. Ποιος θα απαντήσει και -κυρίως- θα δράσει; Αρχαιολογία; Δημοτική Αρχή; Αναμένουμε…

Π.Μ.

 

Οι πιο πολλοί… υποψήφιοι                                  

Ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, και οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Κουνιαρέλλης και Σταύρος Πολίτης, μαζί με τους εκπροσώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, ίσως ήταν οι μόνοι επίσημοι που δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Οι περισσότεροι απ’ τους υπόλοιπους που παραβρέθηκαν χθες στον εορτασμό της Μονής του Αγίου Ραφαήλ, ήταν υποψήφιοι, και πώς θα μπορούσε διαφορετικά όταν υπολείπονται σκάρτες τρεις βδομάδες για τις εκλογές.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Συνεδριάζουν στο ΠΑΣΟΚ…

Ακόμη μια συνεδρίαση πριν τις εκλογές, επρόκειτο να πραγματοποιήσει χθες το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, όπου πλαισιωμένη και με άλλα κομματικά στελέχη, θα κατάρτιζε το πρόγραμμα των περιοδειών των υποψηφίων. Το πρώτο θέμα που θα έλυνε η συζήτηση είναι εάν οι υποψήφιοι θέλουν μεμονωμένα να επισκέπτονται τα χωριά ή συμφωνούν σε κοινές εμφανίσεις, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Μεγάλο «αγκάθι» βέβαια για το κόμμα, παραμένει η αναζήτηση δύο ακόμη υποψηφίων, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως «ναυάγησε» κάθε προοπτική να μετάσχουν και δύο ακόμη προταθέντες, ο δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Δημήτρης Ζαφειρίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Σάββας Βαρελτζής.

 

…και στη Δημοκρατική Συμμαχία

Όμως χθες το βράδυ, με σκοπό να οριστικοποιήσει και τις δύο τελευταίες υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιό της, συνεδρίαζε και η οργάνωση   Λέσβου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στην οποία και αναμένονταν περίπου ως σίγουρες μία λημνιά υποψηφιότητα κυρίου, αλλά και μία ακόμη απ’ τη Λέσβο, με περισσότερες πιθανότητες να πρόκειται για την επιχειρηματία Βάνα Αλαμανέλλη.

Από σήμερα, κι αφού κλείσει το ψηφοδέλτιο, θα ξεκινήσουν εξορμήσεις του κόμματος σε όλα τα χωριά.  

ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey