Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Μια ξεχωριστή στιγμή
Με τη νέα συλλογή φωτογραφιών με τίτλο «Μια ξεχωριστή στιγμή», θα συμμετέχει στην έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης ο νομαρχιακός σύμβουλος Θόδωρος Μπαβέας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο γιατρός και τέως έπαρχος, Θ. Μπαβέας, θα παρουσιάσει φωτογραφίες από την αγαπημένη του Λήμνο, ενώ φέτος μαζί με τα τοπία του νησιού προβάλλει και στιγμιότυπα-ξεχωριστές στιγμές των ανθρώπων, του τόπου και της φύσης. Η συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης έχει δώσει στον κ. Μπαβέα τη δυνατότητα ν’ αναδείξει το ταλέντο αλλά και την αγάπη του για τη φωτογραφία, αλλά και να θυμίσει στους συναδέλφους του αυτοδιοικητικούς ότι η πολιτική μπορεί να συνδυαστεί άριστα και με την τέχνη!
Α.Σπυ

Η ελεγχόμενη στάθμευση

Άλλαξε όψη η προκυμαία με τα μέτρα που πάρθηκαν εν αναμονή της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. «Καθάρισε» η μια πλευρά του δρόμου από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από την πλευρά αυτή του λιμανιού, έχουν γίνει διαγραμμίσεις για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα σε μια «σειρά». Το μέτρο είναι βέβαιο ότι αφενός θα βάλει τέλος στο άναρχο παρκάρισμα και αφετέρου θα συμβάλει στο να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης.
Πελ.Γ.

Δε χρεώνουν

Το ότι με μία μόνο εξαίρεση δε χρεώνονται στο σύνολό τους οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες στην παραλία των Βατερών, μας διευκρίνισαν κάτοικοι της περιοχής μετά από σχετικό μας σχόλιο. Αυτό είναι πολύ θετικό, αν και από ό,τι φαίνεται πέσαμε πάνω σε αυτήν τη μια εξαίρεση που οι υποδομές δεν προσφέρονται δωρεάν. Ωστόσο, το σχόλιο θα μπορούσε να ισχύει για διάφορες άλλες περιοχές του νησιού, όπου παρατηρούνται φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά που περιέγραφε.
Β.Χρ.

Δίκυκλα αντί δίποδα;

Πού και πού μαζί με τους πεζούς στα πεζοδρόμια της Μυτιλήνης εμφανίζονται και δίκυκλα. Και όχι πως όταν πρόκειται για ποδήλατα που κινούνται με τον αναβάτη τους πάνω αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά συχνά αυτό γίνεται γιατί οι ποδηλάτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν μέσα στα αυτοκίνητα. Όταν όμως πρόκειται για μηχανές ολόκληρες, που οι κάτοχοί τους προτιμούν να οδηγήσουν αρκετά μέτρα πάνω στο πεζοδρόμιο ή την προκυμαία για να κερδίσουν δρόμο, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για τους πεζούς, που τυχαίνει να περπατούν και είτε να ακούν πίσω τους μαρσαρίσματα μηχανής που προσπαθεί να τους προσπεράσει ή να τη βλέπουν να έρχεται καταπάνω τους. Αν μη τι άλλο, χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στον πεζό.
Β.Χρ.

Σκουπίδια στα «Νησέλια»

Σκουπιδότοπος μοιάζει ο δρόμος προς τα «Νησέλια» στα Πάμφιλα. Η παραλία της περιοχής συγκεντρώνει το καλοκαίρι πολύ κόσμο και όπως μας λένε αναγνώστες μας, υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια και άλλα σκουπίδια που είναι καιρό πεταμένα εκεί, κάνοντας προφανές ότι δεν καθαρίζεται η περιοχή. Η παραλία «Νησέλια», ειδικά φέτος το καλοκαίρι όπως μας λένε περίοικοι, έχει γίνει πόλος έλξης για τους λουομένους. Ας μην την αφήσουν να υποβαθμιστεί από τα σκουπίδια.
Πελ.Γ.

Το Κέντρο Ανηλίκων της Αγιάσου

Μετά την Παγανή που έκλεισε και δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για νέο χώρο φιλοξενίας μεταναστών, ακόμη και η Μονάδα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων που θεωρείτο πρότυπο, οδηγείται σε κλείσιμο. Η μείωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, ειδικά φέτος στα νησιά, σε συνδυασμό βέβαια με την οικονομική κρίση, κάνει την Πολιτεία να εμφανίζεται απρόθυμη να χρηματοδοτήσει τέτοιες δομές. Στην περίπτωση της Μονάδας Ανήλικων Μεταναστών, όμως, έχουμε να κάνουμε με μια δομή που παρέχει πάνω απ’ όλα ασφάλεια και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε ανήλικα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους, έχουν ζήσει τη φρίκη του πολέμου και μπορεί να έχουν χάσει την οικογένειά τους.. Επομένως, ο ρόλος της είναι πάρα πολύ σημαντικός και έτσι θα πρέπει να τη δουν.
Πελ.Γ.

Φωτισμός στη μαρίνα

Λειτούργησε εδώ και λίγες ημέρες ο φωτισμός στο χώρο της μαρίνας, που κάθε απόγευμα συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο, αφού έχει εξελιχθεί σε χώρο περιπάτου αναψυχής στην καρδιά της πόλης. Με τη λειτουργία του φωτισμού, μάλιστα, μπορεί πλέον ο κόσμος να μένει όταν σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο εκεί. Ας ελπίσουμε ότι δε θ’ αργήσει ν’ ανοίξει και επίσημα τις πύλες της.
Πελ.Γ.

Το πάρκο Χρυσομαλλούσας

Έχουν γραφεί πολλά για το πάρκο της Χρυσομαλλούσας. Παρ’ ότι βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πόλης, παραμένει παραμελημένο. Ο φωτισμός χρειάζεται αντικατάσταση με νέα φωτιστικά, αφού είναι παλιά, σπασμένα και φθαρμένα, παντού υπάρχουν γραμμένα συνθήματα με σπρέυ, ενώ και τα όργανα παιδικής χαράς χρειάζονται συντήρηση. Το πάρκο αυτό συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο τ’ απογεύματα και γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη φροντίδα από το δήμο.
Πελ.Γ.

Εκπτώσεις μέσω SMS

Μεγάλη και επώνυμη φίρμα ετοίμων γυναικείων ενδυμάτων της Μυτιλήνης προχωρά σε μεγάλες κρυφές εκπτώσεις. Τα παραπάνω δεν αποτελούν είδηση, αφού το ίδιο κάνουν τα περισσότερα από τα καταστήματα στην αγορά της Μυτιλήνης, και σε όλη την Ελλάδα. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως το κατάστημα που προαναφέραμε ενημερώνει τις πελάτισσες του για τις εκπτώσεις με SMS. Αυτό θα πει εμπόριο με φαντασία και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.
Ν.Μ.

Φοβούνται την απορρύθμιση

Λίγο μετά το τέλος τη συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, το βράδυ της Τετάρτης, μια μικρή ομάδα εμπόρων, μεταξύ των οποίων και ο Κίμων Καζάζης, παλαιό στέλεχος του Εμπορικού Συλλόγου και σήμερα του Επιμελητηρίου, συζητούσαν το θέμα του ωραρίου. Ο κ. Καζάζης έλεγε ότι αν ανοίξει το ζήτημα του ωραρίου, θα είναι να σα βάζουν οι έμποροι βούτυρο στο ψωμί των πολυκαταστημάτων, μια και μόνο αυτά ευνοούνται από τη διεύρυνση. Φαίνεται πως την άποψη αυτή είχαν και τα περισσότερα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, γι’ αυτό και ψήφισαν αρνητικά στην πρόταση για το μέτρο αυτό.
Ν.Μ.

Συνεδριάζει το ΣΑΣ

Θα εξεταστούν εκ νέου τα δύο αιτήματα της ΝΕΛ για τη δρομολόγηση δύο οχηματαγωγών πλοίων στις γραμμές Πειραιά - Κω - Ρόδου, Πειραιά - Καλύμνου - Κω - Ρόδου και Πειραιά - Χίου - Μυτιλήνης. Στην προηγούμενη συνεδρίασή του το ΣΑΣ είχε αναβάλει τη συζήτησή τους, καθώς δεν είχε εξασφαλιστεί λιμάνι αναχώρησης από τη ΝΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εταιρεία εξακολουθεί να μη διαθέτει λιμάνι αναχώρησης, καθώς ο ΟΛΠ έχει απορρίψει το αίτημά της για τη δρομολόγησή τους από την περιοχή της Καρβουνόσκαλας. Η συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 14 του μήνα.
Η ναυμαχία στο Αιγαίο καλά κρατεί.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey