Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

«Πήραν το μήνυμα»
Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών μετά τα τελευταία θανατηφόρα δυστυχήματα, δηλώνει σε γραπτή δήλωσή του ο τέως δήμαρχος Λουτρόπολης Θερμής Δημήτρης Καμενής, ο οποίος διέκοψε απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία του προς τους αρμόδιους φορείς για τη μη λήψη μέτρων.
«Μια προσπάθεια που από πλευράς μου δε θα σταματήσει, τώρα που ξέρω πως υπάρχουν και πολλοί συνοδοιπόροι. Η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Τροχαία, κατάλαβα ότι πήραν το μήνυμα, περιμένουμε όλοι το αποτέλεσμα. Μακάρι να μπορούσα αυτό το μήνυμα να το βάλω και μέσα στο κεφάλι του κάθε συμπολίτη μου, οδηγού και υποψήφιου θύματος της ασφάλτου», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.
«Ε»

Διεκδικούν αποζημιώσεις

Ο πρώην βουλευτής Λέσβου Φραγκλίνος Παπαδέλλης είναι ανάμεσα στους συνολικά 117 πρώην και συνταξιούχους βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που έχουν καταθέσει αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών διεκδικώντας αναδρομικά, διαφορές αποδοχών, καθώς και αποζημιώσεις.
Το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των διοικητικών δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.
Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως υποστηρίζουν, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει της επίμαχης απόφασης του Μισθοδικείου το 2006.
Πελ.Γ.

Μαντρί με κάμερα…

Κάμερα ασφαλείας είχε εγκαταστήσει στη μάντρα του… κτηνοτρόφος στη Γέρα, που μερίμνησε και έτσι έπιασε στα πράσα τούς δυο ζωοκλέφτες που του πήραν ένα πρόβατο. Η αύξηση των κλοπών τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο έχει οδηγήσει τους πολίτες σε λύσεις ανάγκης για να προστατευθούν, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα είναι το επόμενο θύμα.
Πελ.Γ.

Κριτική όταν χρειάζεται…

Έχουν γραφεί κατά καιρούς πολλά για λάθη και παραλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και ο θάνατος της 24χρονης φοιτήτριας όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε πολλά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο για πιθανές ευθύνες και ολιγωρία. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, όμως, δε φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο. Οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε ότι η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ακούγεται συνήθως μόνο για θετικά σχόλια. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρξε καμμιά καταγγελία, ούτε για γιατρό που δεν ήταν στη θέση του, ούτε για λάθος διάγνωση. Βεβαίως και πρέπει να υπάρχει κριτική, όταν χρειάζεται και όταν υπάρχουν και χειροπιαστές ενδείξεις. Όπως και να το κάνουμε, πάντως, η ξαφνική απώλεια ενός νέου ανθρώπου σοκάρει και προκαλεί ερωτηματικά για τυχόν παραλείψεις και λάθη.
Πελ.Γ.

Χωρίς φώτα

Συχνά - πυκνά τις δύο τελευταίες εβδομάδες συναντάμε δίκυκλα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγάκια, που κινούνται στο δρόμο Μυτιλήνης - αεροδρομίου τις νυχτερινές ώρες χωρίς φώτα. Το ίδιο συμβαίνει και στο δρόμο Μυτιλήνης - Αγίας Μαρίνας. Συνήθως οι οδηγοί είναι νέοι σε ηλικία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε δει και μεσήλικες.
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι συγκεκριμένοι οδηγοί παίζουν ρώσικη ρουλέτα με τη ζωή τους, αλλά και με τις ζωές των άλλων οδηγών και πεζών, που διέρχονται από τους δρόμους αυτούς. Δεν μπορούμε να φανταστούμε με ποιο τρόπο μπορεί να τους σταματήσει η Τροχαία. Σίγουρα, όμως, μπορούν να τους συνετίσουν οι δικοί τους άνθρωποι, πριν θρηνήσουμε νέα θύματα στην άσφαλτο.
Ν.Μ.

Τρώει στυψιανό λάδι

Ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που μίλησε το Σάββατο στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανάμεσα στα άλλα αποκάλυψε ότι προτιμάει το λάδι του Συνεταιρισμού Στύψης. Όπως είπε, το αγοράζει από ένα εναλλακτικό εμπορικό δίκτυο προς 16 ευρώ το πεντόλιτρο. Πρόκειται για μια πολύ καλή τιμή, αν αναλογιστούμε ότι στη χώρα μας πωλούνται ανώνυμα ελαιόλαδα, που κανείς δε γνωρίζει από πού προέρχονται, προς 14 και 15 ευρώ το πεντόλιτρο.
Ν.Μ.

Προς 120 ευρώ

Γεωτεχνικός του Δημοσίου αναλαμβάνει την έκδοση αδειών για τις γεωτρήσεις προς 120 ευρώ, μας κατάγγειλε ένας αγρότης. Δε γνωρίζουμε κατά πόσο αληθεύει η καταγγελία κι είναι δύσκολο να την επιβεβαιώσουμε. Σίγουρα, όμως, η μείωση των πραγματικών εισοδημάτων των δημόσιων υπαλλήλων τούς οδηγεί στην αναζήτηση άλλων πηγών για να καλύψουν τις απώλειες εσόδων τους, εκμεταλλευόμενοι και το κενό νόμου που υπάρχει για τη νομιμοποίηση των γεωτρήσεων μέσα στα χρονικά όρια που ορίζονται.
Ν.Μ.


Ως πότε κάποια κομμάτια λευκού πλαστικού με μπλε γράμματα, πεταμένα σε μια γωνιά, θα χαρακτηρίζονται το… «άλφα και το ωμέγα» της προβολής του τόπου μας. Ο ευρών κερδίζει… «long weekends»!

Καιρός ήταν…

Από χίλια μύρια κύματα πέρασε το κτηματολόγιο έως ότου παραδεχθούν οι ιθύνοντες πως πρέπει να αναλάβει η ίδια η εταιρεία τις διορθώσεις και να μην πληρώσουν αδίκως αυτοί που δεν έφταιξαν σε τίποτε. Αν, μάλιστα, δε μεσολαβούσαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις Σηφουνάκη πριν μερικούς μήνες, μάλλον δε θα είχε βρεθεί ακόμα λύση.
Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα παίρνει τέλος μια γάγγραινα που ταλαιπωρούσε χρόνια τώρα εκατοντάδες ιδιοκτήτες γης στη Λέσβο.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Συντεχνιακοί…

Κακός σύμβουλος η κρίση, κι όποιος παρακολουθεί το χώρο των μηχανικών διαπιστώνει πως τον τελευταίο καιρό έχουν βγει στο μεϊντάνι συντεχνιακές έριδες που χρόνια υπέβοσκαν. Διότι, μετά τις γνωστές κόντρες μεταξύ πτυχιούχων πολυτεχνικών σχολών και αποφοίτων ΤΕΙ για τους ορόφους που χτίζουν, τώρα έχει ξεκινήσει «πόλεμος» και μεταξύ των μηχανικών πολυτεχνείου.

… πόλεμοι
Στην αρχή ήταν για τις άδειες στις παραδοσιακές περιοχές και ποιος υπογράφει για τι. Ακολούθησε η μάχη για τα ΣΧΟΠ κι αν πρέπει να μετέχουν ή όχι σ’ αυτά πολιτικοί μηχανικοί ή μόνο αρχιτέκτονες. Τώρα, με την αποσαφήνιση των Τοπογράφων για το ποιοι κάνουν και ποιοι όχι τοπογραφικά, εμμέσως επιχειρείται ένα ακόμη ξεκαθάρισμα ρόλων.
Κι όλα αυτά, μεταξύ πτυχιούχων που αν μη τι άλλο έχουν σαφή επαγγελματικά δικαιώματα. Φανταστείτε τι γίνεται εκεί που τα όρια μπερδεύονται ή δεν υπάρχουν καθόλου. Ο πόλεμος προβλέπεται ανελέητος, θα πέσουν κορμιά.
ΜΑΡ.ΠΛ.
 
Οι κύκλοι τής… ΕΤΑΛ

Ήδη μια 15ετία κλείνει στη διοίκηση της ΕΤΑΛ Α.Ε. ο Παναγιώτης Χατζηβασιλείου, που πάντα, παρά και την αυτοδιοικητική του ιδιότητα που είχε για οκτώ απ’ αυτά τα χρόνια, συμμετείχε στην εταιρεία ως εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Και αποτιμώντας αυτήν τη συνεχή παρουσία, σχολίαζε ο ίδιος μετά και τις εκλογές του Σαββάτου τα γυρίσματα, τους κύκλους που κάνει η ζωή, λέγοντας: «Όταν ήρθα στην ΕΤΑΛ το 1997, ήταν πρόεδρος ο Θόδωρος Χοχλάκας, και τώρα με μένα πρόεδρο εκλέχτηκε η κόρη του Βάσω ως διευθύνουσα σύμβουλος.»
ΜΑΡ.ΠΛ.

Εντυπωσιακή έκλειψη

Εντυπωσιακή ήταν η έκλειψη της πανσελήνου το απόγευμα του Σαββάτου. Όποιος κοιτούσε στον ουρανό της Λέσβου, μπορούσε να δει το φεγγάρι να αποκαλύπτεται σταδιακά, όσο απομακρυνόταν η… μαύρη σκιά από πάνω του. Ιδιαίτερη προσοχή ήθελε φυσικά από τους οδηγούς, που υπήρχε κίνδυνος να… φύγουν από την πορεία τους χαζεύοντας το μοναδικό θέαμα.
Β.Χρ.

Ηλεκτρολογικά…

Στα θερμά λουτρά του κόλπου της Γέρας, τουλάχιστον στους λουτήρες των γυναικών, φαίνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρολογικά, αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν και οι δύο πρίζες ταυτόχρονα. Καλό θα είναι να γίνει ένας έλεγχος, καθώς παντού υπάρχουν νερά και υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί και κάποιο ατύχημα.
Β.Χρ.
 
Και τι δε βρήκαν…

Ακόμη και μια πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας και τον καθρέφτη ενός δημοσίας χρήσης οχήματος βρήκαν μέσα στα χόρτα της αυλής του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου οι Aeolistas. Εδώ που τα λέμε, τόσα χρόνια που έμεινε έτσι ο χώρος, και λίγα βρήκαν. Ήταν και θέμα ασφάλειας το να καθαριστεί η αυλή, για όλη τη γειτονιά και ειδικά για τα παιδιά που παίζουν εκεί γύρω.
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey