Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Τον αποχαιρέτησαν
Αν μη τι άλλο η εξωστρέφεια και ο ανοιχτός χαρακτήρας του απερχόμενου διοικητή του Νοσοκομείου, Παύλου Παπαδόπουλου, είναι τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο διάστημα παραμονής του στο νησί. Γι’ αυτό και μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αποχώρησης, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να του τηλεφωνήσουν ή να του στείλουν επιστολή για να του ευχηθούν. «Αυτό που αντιμετωπίζω όλες αυτές τις ημέρες, δεν το έχω αντιμετωπίσει σε όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία, παρ’ ότι έχω περάσει και από άλλες πιο σημαντικές θέσεις», είπε σε μια στιγμή συγκίνησης ο κ. Παπαδόπουλος, προχθές στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Πελ.Γ.

Επιμένει… αλλά

Νέα επιστολή στο δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, με την οποία τον καλεί να πάρει θέση στο θέμα παραχώρησης οικοπέδου στα Μιστεγνά για τη μεταφορά εκεί του πεδίου βολής του Στρατού από τον Καρά Τεπέ, απέστειλε χθες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Κορδώνης. Ο κ. Κορδώνης στην επιστολή του επανέλαβε τη σημασία της παραχώρησης της έκτασης αυτής, ώστε ν’ απελευθερωθεί ο χώρος του πεδίου βολής, ο οποίος προορίζεται για την εγκατάσταση του νέου λιμανιού της Μυτιλήνης. Βέβαια, ο δήμαρχος, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την περιοχή, δε φαίνεται διατεθειμένος να «χαλάσει καρδιές». γι’ αυτό και σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με το γενικό γραμματέα Εθνικής Άμυνας είχε προτείνει ν’ αναζητήσει άλλη περιοχή ο Στρατός για τη μεταφορά του πεδίου βολής, εκδηλώνοντας έτσι και τις προσωπικές του απόψεις για το θέμα.
Πελ.Γ.

Είναι ν’ απορεί κανείς

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με την ανεργία συνεχώς ν’ αυξάνεται, είναι ν’ απορεί κανείς γιατί κάθε καλοκαίρι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων ναυαγοσωστών. Κάθε χρόνο η έλλειψη ζήτησης για τις θέσεις αυτές αποτελεί πονοκέφαλο για τους δήμους, που πασχίζουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι παραλίες να πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες». Το να περάσει κανείς ολόκληρο το καλοκαίρι στην παραλία και να πληρώνεται κιόλας, δεν είναι άραγε αρκετό κίνητρο για τους νέους που ψάχνουν για δουλειά;
Πελ.Γ.

Καλύτερες συνθήκες…

Μόλις 500 ευρώ αρκούν για να λυθεί το πρόβλημα της θερμοκρασίας στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου. Μέχρι σήμερα, κάθε φορά που επικρατούσε ζέστη, «έσκαγαν» οι παριστάμενοι, ενώ το χειμώνα ψιλοτουρτούριζαν. Κι αυτό γιατί οι υποδομές στον κλιματισμό, ή έχουν χαλάσει και δεν διορθώνονται, ή δεν επαρκούν για να καλύψουν το χώρο.
Χθες υπήρξε απόφαση του περιφερειάρχη, Νάσου Γιακαλή, με την οποία εγκρίθηκε η μεταφορά και τοποθέτηση στην αίθουσα κλιματιστικού μηχανήματος που βρίσκεται στο κτήριο του πρώην Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Λέσβου. Μαζί με τη διαπίστωση πόσο καλύτερες συνθήκες θα υπάρξουν - τουλάχιστον θερμοκρασίας - στις συνεδριάσεις, να ρωτήσουμε την Περιφέρεια τι θα γίνει και ο υπόλοιπος, πλην του κλιματιστικού, εξοπλισμός τού ΝΑΟΛ;
ΜΑΡ.ΠΛ.

Θέμα πολιτικού πολιτισμού

Την ανάγκη να σβηστούν επιτέλους από διάφορα μέρη της πόλης της Μυτιλήνης τα υβριστικά συνθήματα κατά του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη επεσήμανε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου ο Άρης Χατζηκομνηνός, ο οποίος και υποστήριξε πως δεν τιμά τον πολιτικό μας πολιτισμό το γεγονός ότι έχουν γεμίσει πολυσύχναστα σημεία από τέτοιου χυδαίου περιεχομένου μηνύματα. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι, παρ’ ότι σβήνονται τα συνθήματα, κάποιοι επιμένουν να επανέρχονται, ενώ ο κ. Χατζηκομνηνός επέμεινε να υπάρξει μεγαλύτερη σπουδή των συνεργείων του Δήμου, για όλα τα συνθήματα που ασχημίζουν τον τόπο και τον πολιτισμό μας.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Βοήθεια απ’ το Δήμο

Την ευαισθησία της να υπάρξει μέριμνα και στήριξη του μόλις δέκα μηνών βρέφους που πάσχει από λευχαιμία έδειξε η Σοφία Δόλκα στην προχθεσινή συνεδρίαση. Το αίτημά της να αναζητηθεί τρόπος, είτε μέσω των δημοτικών συμβούλων, είτε μέσω του Δήμου, για οικονομική υποστήριξη της οικογένειας έτυχε της άμεσης υιοθέτησης απ’ τον πρόεδρο Χρήστο Κορδώνη, που ανέλαβε να οργανώσει το συντομότερο δυνατόν το πώς θα γίνει πράξη η όλη πρωτοβουλία.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Εξυπηρετούν με σύστημα

Σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, μια εκ των οποίων, που χρήζει πραγματικά θετικού σχολιασμού, είναι η υποδειγματική λειτουργία του Κτηματολογίου - Υποθηκοφυλακείου Μυτιλήνης, που σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες, ακόμη και με άλλες τέτοιες μονάδες, εφαρμόζει ένα οργανωμένο σύστημα εξυπηρέτησης, διευκολύνοντας ουσιαστικά τους συναλλασσομένους.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δεν υπάρχει κρούσμα

Συνεχείς είναι οι ενημερώσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπως και σε όλες της μονάδες υγείας, για το ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα στη Μυτιλήνη, παρ’ ότι έχουν εμφανιστεί σε άλλες περιοχές της χώρας. Καθώς ο ιός μεταδίδεται κυρίως από τα κουνούπια, οι γιατροί εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει πλέον κρούσμα μετά το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχει, ωστόσο, πάντα ο κίνδυνος να «μεταφέρουν» τη νόσο επισκέπτες στο νησί.
Πελ.Γ.

Με ανεμιστήρες

Ανεμιστήρες τοποθετήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στο παλιό κτήριο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την αντιμετώπιση της ζέστης, καθώς αντικαταστάθηκαν οι παλιοί ανεμιστήρες οροφής. Σε ένα δημόσιο νοσοκομείο τού 2011 θα πρέπει, βέβαια, κανονικά, να υπάρχει κλιματισμός σε όλους τους χώρους, όμως… κάτι είναι κι αυτό. Στο πολυαναμενόμενο έργο της Γ΄ Πτέρυγας, με την ανακαίνιση του παλιού κτηρίου προφανώς θα λυθεί και το ζήτημα αυτό.
Πελ.Γ.

Συμμετοχές και… απουσίες στη Συνδιάσκεψη

Οι γραμματείς και μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής και της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΠΑΣΟΚ, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και στελέχη του κόμματος που δήλωσαν συμμετοχή ως «παρατηρητές», αναμενόταν ν’ αποτελέσουν την αντιπροσωπεία της Λέσβου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, σήμερα Σάββατο στην Αθήνα. Υπήρξαν, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, και απουσίες, καθώς αρκετά ήταν τα στελέχη που σε ένδειξη δυσαρέσκειας για την επικρατούσα κατάσταση αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στις κομματικές διαδικασίες και δε δήλωσαν συμμετοχή.
Πελ.Γ.

Ο ρόλος των πολιτών

Μπορεί πράγματι η εικόνα της πόλης, φέτος το καλοκαίρι, όσον αφορά στα σκουπίδια να ήταν απογοητευτική. Περισσότερο απογοητευτική, όμως, είναι η στάση εκείνων που γεμίζουν με σκουπίδια δημόσιους χώρους. Σε μια εποχή που τα κινήματα εθελοντών δίνουν μαθήματα προσφοράς αναλαμβάνοντας καθαρισμούς και πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος, υπάρχουν και εκείνοι που πετούν όπου βρουν τα σκουπίδια τους και περιμένουν από τους άλλους να τα μαζέψουν. Από εκεί, ίσως, θα πρέπει να ξεκινήσει κάθε προσπάθεια για ν’ αλλάξει αυτή η εικόνα των σκουπιδιών στην πόλη.
Πελ.Γ.

Απόσπαση για δύο μήνες

Η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Ελέγχου Διαβατηρίων του Τελωνείου Μυτιλήνης είναι απλή. Κατά την άποψή μας, μπορεί να δοθεί εδώ, τοπικά, χωρίς να είναι απαραίτητες οι υπουργικές αποφάσεις. Για διάστημα δύο μηνών, όσο θα διαρκέσει η αυξημένη κίνηση Τούρκων τουριστών, να γίνει απόσπαση δυο ή τριών αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου στο συγκεκριμένο Τμήμα. Αρκεί οι υπάλληλοι να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα και χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αν, πάλι, το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο, ας παρέμβει ο υπουργός.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey