19-07-18

19/07/2018 - 17:25

Η απουσία άλλαξε τα δεδομένα

Η απουσία του δημάρχου Σπ. Γαληνού εδώ και μερικές εβδομάδες, λόγω της επέμβασης που έκανε σε ιατρικό κέντρο της Αθήνας και της αναγκαίας ανάρρωσης του, δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα στη λειτουργία της δημοτικής αρχής που είναι εμφανή και επηρεάζουν τις αποφάσεις της. Πολύ περισσότερο μάλιστα που άφησε πίσω του εκκρεμότητες σε σχέση με μέχρι τώρα συνεργάτες του, που προκαλούν δυσλειτουργίες στη συνοχή της παράταξης του και στην αποτελεσματικότητα του δήμου. Εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με την αναδιάρθρωση της ίδιας της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι είχε ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων και των προέδρων των νομικών προσώπων, προκειμένου να γίνει μια νέα επανεκκίνηση εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης και της διεκδίκησης της επανεκλογής του. Οι εκκρεμότητες αυτές παραμένουν και μάλιστα κάποιες απ’ αυτές περιέπλεξαν με την απόφαση της ΑΔΑ για τα νομικά πρόσωπα, ενώ οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήρθαν ένα εξάμηνο σχεδόν πιο μπροστά, μετά τη γνωστή τροπολογία και τη ψήφιση του «Κλεισθένη». Ο δήμαρχος εξακολουθεί να αναρρώνει και δεν ενδείκνυται να... βιαστεί να επανέλθει μέσα σε αυτό το... εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αλλά οι εξελίξεις πιέζουν και «βιάζουν» καταστάσεις που δεν μπορούν πλέον να περιμένουν άλλο. Χρειάζεται λοιπόν, με δεδομένα όλα αυτά, καλή διαχείριση της καθημερινότητας και των δρομολογημένων αποφάσεων και τα υπόλοιπα στην ώρα τους με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, γιατί η δημοτική αρχή θα πρέπει να λειτουργήσει και οι δημοτικές υποθέσεις δεν μπορούν να παραμένουν σε αναμονή...

Μα. Μ.

 

Από τα λίγα μπουτίκ ξενοδοχεία!

Στη Μυτιλήνη το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Theophilos Paradise ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το Ξενοδοχειακό  Επιμελητήριο της Ελλάδας με τον τίτλο του Boutique. Μάλιστα πρώτα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος αξιολόγησης  με την έκδοση της βεβαίωσης συνδρομής των προϋποθέσεων χορήγησης ειδικού σήματος από τον φορέα αξιολόγησης TUV AUSTRIA που διενέργησε την αυτοψία στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Διευκρινίζεται επίσης ότι αυτή η τόσο σημαντική πιστοποίηση του τίτλου είναι η πρώτη Πανελλαδικά για 4 αστέρων ξενοδοχείο και η τρίτη στο σύνολο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της χώρας. Τα πρώτα boutique hotels τα συναντάμε στην Αμερική και την Αγγλία στις αρχές του 1980. Κυρίως  ο όρος πρωτοεμφανίστηκε στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Τότε ήταν ο τρόπος για να μπορέσουν ξενοδοχειακές μονάδες να περιγράψουν την πολυτέλεια και το μοναδικό περιβάλλον του ξενοδοχείου. Από τότε ο όρος εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι συνήθως μικρές μονάδες και οι ξενοδόχοι εστιάζουν στην ποιότητα και όχι  στην ποσότητα. Η διαφορετικότητα των δωματίων και των κεντρικών χώρων  είναι μέρος  του όρου boutique hotel. Να λοιπόν που και η Μυτιλήνη έχει να παρουσιάσει ένα τέτοιο κατάλυμα, που ομολογουμένως ξεχωρίζει!
Α. Ω.

 

Λένε όχι στο 24ωρο

Ομόφωνα διαφωνούν με την 24ωρη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου οι εργαζόμενοι σε αυτή, «απαντώντας» στον επικείμενο σχεδιασμό των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Οικονομικών. Οι ίδιοι εκτιμούν  ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Η υπηρεσία Ασύλου απασχολεί 27 μόνιμους υπαλλήλους. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, οι οποίες σε εύλογο χρονικό διάστημα θα λήξουν. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι θα επιβαρυνθούν στο μέγιστο βαθμό στην περίπτωση που θα υποχρεωθούν να καλύψουν το νέο καθεστώς εργασίας σε βάρδιες. Το πρόβλημα, όμως είναι επίσης ότι δεν υπάρχουν και διερμηνείς. Είπαν τα υπουργεία να επισπεύσουν τις διαδικασίες ασύλου και… το παράκαναν, χωρίς όμως να προσλάβουν και το αναγκαίο προσωπικό!

Αν.Παζ.

Στις 13-11-2017 έγιναν στο Αναγνωστήριο Αγιάσου και στο παραδοσιακό καφενείο «Καφενταρία» τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για το σαντούρι, που θα προβάλει το κανάλι History Channel από την τηλεόραση του ΟΤΕ TV στην εκπομπή «εν χορδαίς και οργάνοις» την προσεχή Πέμπτη 19-7-2018 στις 10 μ.μ. (διάρκεια 10 - 11 μ.μ.) σε σκηνοθεσία Άγγελου Κοβότσου. Η σειρά κάνει πρεμιέρα με το επεισόδιο «Σαντούρι». Από τα καφέ-αμάν της  Μικράς Ασίας το σαντούρι ταξίδεψε μαζί με τους πρόσφυγες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ως την ηπειρωτική Ελλάδα. Πλάι σε δεξιοτέχνες μουσικούς γνωρίζουμε την παράδοση του οργάνου σε Λέσβο και Αθήνα. (Παραγωγή: Cosmote TV 2018, 45΄)

 

Και 18μηνο στα χωράφια;

«Όσοι είναι από το Αφγανιστάν και γενικά όσοι είναι λευκοί φεύγουν πρώτοι, εμείς που είμαστε από το Κονγκό, και άλλοι από χώρες της Αφρικής μένουμε τελευταίοι. Το φαγητό είναι χάλια. Κι αν μαλώσει κάποιος μαύρος στην ουρά για το φαγητό με Άραβα, θα φταίει ο μαύρος» μας λέει ο 27χρονος David Banu. Για να καταλήξει: «Ακόμα και στις συνεντεύξεις στην υπηρεσία Ασύλου, είμαστε οι τελευταίοι. Μας λένε μετανάστες, ενώ προερχόμαστε από εμπόλεμες ζώνες, εμφύλιες συρράξεις και είμαστε πρόσφυγες». Για το ότι βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας αναμονής για την πρώτη συνέντευξη, ευθύνεται το γεγονός ότι υπάρχει η οδηγία για τις χώρες «χαμηλού προσφυγικού προφίλ», όπως προφορικά υποδεικνύουν τα στελέχη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου, εξηγεί στο «Ε», δικηγόρος.

Για τους αφρικανούς η δεξιά πλευρά του Olive Grove, του παράλληλου καταυλισμού από το ΚΥΤ Μόριας έχει γίνει… «σπίτι» τους, αφού κάποιοι μένουν πάνω από 15 μήνες. Αν κατά τη γνώμη μας τους κρατάει κάτι μακριά από τα επεισόδια και τις εντάσεις είναι ότι έχουν βρει την καθημερινότητά τους, αλλά και ότι προσεύχονται καθημερινά με τον πάστορά τους- επίσης αιτούντα άσυλο. Ο οποίος τους φωνάζει κάθε απόγευμα: «Ο Θεός μας ακούει. Θα φύγουμε από τη Μόρια, θα φύγουμε από το νησί»!

Αν.Παζ.

 

Γεωργούλας ανταπαντά στην Αντωνέλλη

Όπως αναμενόταν, στην αντεπίθεση της εκτελούσας χρέη δημάρχου Αναστασίας Αντωνέλλη για το θέμα των διαγραφών χρεών των δημοτών, κατά του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου», απάντησε χθες ο Στράτος Γεωργούλας. Ο οποίος, από τη στιγμή που η αντιπαράθεση ξέφυγε από το επίμαχο θέμα των χρεών και έγινε γενικότερα πολιτική, σχολίασε κι αυτός τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη της δημοτικής αρχής και καθιστά προβληματική τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου: «Ακόμα και ο «μούτσος στο καράβι» θα διάβαζε το νόμο περί αυτοδιοίκησης και θα ήξερε ότι ο δήμαρχος ή ο/η αναπληρωτής του είναι εκτελεστικό όργανο και οφείλει να εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Εσείς ουδέποτε το κάνατε ως προς τη σύγκλιση της διαπαραταξιακής. Σας προτείνουμε να διαβάσετε έστω και την ύστατη στιγμή τα εκ του νόμου προβλεπόμενα και μετά να βγάζετε δελτία τύπου», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργούλας για το «επίδικο» θέμα που προκάλεσε αρχικά την αντιπαράθεσή του με την κ. Αντωνέλλη για να τοποθετηθεί ωστόσο συνέχεια γενικότερα:

 

Γεωργούλας ανταπαντά στην Αντωνέλλη (2)

 «Ακόμα και ο «μούτσος στο καράβι» θα έβλεπε ότι από αυτό το καράβι «πολλά ποντίκια φεύγουν γιατί βλέπουν ότι βυθίζεται» εξαιτίας των προσωπικών στρατηγικών σας. Η άθλια εικόνα του δημοτικού συμβουλίου όπου η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής ήταν απούσα, θα έπρεπε να σας κάνει να στοχαστείτε τα λάθη σας. Δεκάδες ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών μας δεν θα προχωρούσαν αν και εμείς ακολουθούσαμε το παράδειγμά σας και ήμασταν απόντες. Ως προς την κριτική σας για την παράταξή μας, κατανοώ ότι σας είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι κάποιοι ασκούν πολιτική όχι γιατί τη συνδέουν με μισθοδοσία αλλά για λόγους αρχής και με γνώμονα το ευρύτερο καλό. Από το να ασχολείστε με τον «Άλλο Δρόμο», καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε με τη δημοτική σας παράταξη και τη μη παρουσία της στα δημοτικά συμβούλια. Η προβληματική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας χειρότερη. Η απαρτία του δεν θα μπορεί να στηρίζεται κατά κανόνα στο φιλότιμο των εκτός πλειοψηφίας παρατάξεων». Καλά κρατεί η αντιπαράθεση και οι προσωπικές αιχμές!

Α.Ω.

Καλές δουλειές πρέπει να κάνει το παντοπωλείο που άνοιξε παράλληλα στο "Olive Grove", τον καταυλισμό των σκηνών δίπλα στο Κέντρο της Μόριας. Καθώς όπως μας λένε οι Αφρικανοί, κάποιοι από τους οποίους έχουν κλείσει 17μηνο στον χώρο (!), ψωνίζουν καθημερινά από κει. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν, λένε, με τίποτα το φαγητό του Κέντρου της Μόριας. Διαμαρτύρονται όμως και για τις ντομάτες, που λένε ότι παρουσιάζουν αύξήση... φωτιά το τελευταίο διάστημα.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey