Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ντροπή    
Μια «υπαίθρια τουαλέτα» έχει δημιουργηθεί δίπλα σε μια είσοδο, στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου. Μερικά βήματα μόνο μακριά από τις δημοτικές τουαλέτες, κάποια… δίποδα χρησιμοποιούν σαν αποχωρητήριο το χώρο αυτό. Το τραγικότερο είναι ότι κανείς… δεν είδε το άθλιο αυτό θέαμα πριν το Συνέδριο των δικαστών και άρα δε φρόντισε να καθαριστεί ο χώρος, οπότε η δυσοσμία ήταν ανυπόφορη. Την εικόνα συμπλήρωνε ένα σμήνος από μύγες ακριβώς δίπλα στην πλαϊνή πόρτα του Δημοτικού Θεάτρου απ’ όπου χθες μπαινόβγαιναν οι σύνεδροι.
Πελ.Γ.

Χωρίς κλιματισμό

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο και με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται χθες στα ύψη, ο κλιματισμός στην αίθουσα για μια ακόμη φορά δε λειτουργούσε, με αποτέλεσμα ν’ αναγκαστούν οι διοργανωτές ν’ ανοίξουν όλες τις πόρτες γύρω από το κτήριο ώστε να μπορεί να μπαίνει τουλάχιστον αέρας στο χώρο. Τέτοιες συνθήκες, όμως, δεν επιτρέπονται σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας συνέδριο και είναι λογικό να δημιουργεί αρνητική εντύπωση στους συνέδρους δικαστές, που προσπαθούσαν να δροσιστούν κάνοντας αέρα με τα φυλλάδια που κρατούσαν.
Πελ.Γ.

Αληθινό ενδιαφέρον…

Το τηλέφωνο της Αναστασίας Αντωνέλλη έψαχνε το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Πάλλης, για να πληροφορηθεί αν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα της σίτισης των απόρων της Μυτιλήνης, αποδεικνύοντας με τη στάση του ότι το ενδιαφέρον του ήταν ειλικρινές για την τύχη αυτών των ανθρώπων και δε διήρκεσε μόνο όσο κράτησε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης. Στη συνεδρίαση του οποίου, πρέπει να σημειώσουμε, καταψήφισε τον προϋπολογισμό, και δεν έδωσε λευκή ψήφο όπως έκανε με το τεχνικό πρόγραμμα.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Τεσσάρων λωρίδων!

Πάντα η υπερβολή - και ειδικά των δικηγόρων - αποτελούσε μέσο ανάδειξης ενός ζητήματος. Οπότε και ο Μανώλης Αρμενάκας, θέλοντας να βάλει τον κάκιστο δρόμο που συνδέει το Πλωμάρι σε αντιδιαστολή με άλλους δρόμους που έγιναν στο νησί κι είναι πολύ καλύτεροι, έστω και αν συνδέουν σαφώς μικρότερους οικισμούς, ανέφερε: «Την ώρα που εμείς δεν έχουμε δρόμο, για παράδειγμα τα Τσόνια έχουν δρόμο που χωρά τέσσερα αυτοκίνητα.»
Δηλαδή ούτε η Εγνατία τόσα…
ΜΑΡ.ΠΛ.

Οι αγανακτισμένοι…

Κριτική στην πρακτική της δημοτικής αρχής «να σπιλώνει τις προηγούμενες δημοτικές αρχές της Λέσβου» άσκησε, στη συνεδρίαση που συγκάλεσε η αντιπολίτευση, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βάσω Χοχλάκα. Η κ. Χοχλάκα, κλείνοντας την τοποθέτησή της στη λήξη της συνεδρίασης, ανέφερε ότι εδώ στη Λέσβο «δεν είναι αγανακτισμένοι μόνο αυτοί που βρίσκονται στην πλατεία, αλλά αγανακτισμένοι είναι και οι τέως δήμαρχοι που προσπαθούν να αποδείξουν το δίκιό τους».
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δύο διευθυντές στη Συνεταιριστική   

Η Συνεταιριστική Τράπεζα απέκτησε δύο νέους διευθυντές όπως πληροφορηθήκαμε. Ο πρώτος είναι ο κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλου, που θα στελεχώσει το κατάστημα της Μυτιλήνης, και ο δεύτερος είναι ο Στρατής Σαλαβός, στο κατάστημα της Καλλονής. Επίσημη ανακοίνωση δεν είχε βγει έως χθες το απόγευμα από την Τράπεζα κι αναρωτιόμαστε γιατί.
Ν.Μ.

Έρχονται

Στις 10 Ιουνίου θα φθάσουν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Η αγωνία για το αν θα έχει φέτος το καλοκαίρι το νησί κάλυψη από αέρος τελικά είχε θετική έκβαση. Το θέμα, όμως, είναι τι θα γίνει στο μέλλον, αφού για να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση για μεταφορά της βάσης τής ΜΑΕΔΥ, δεν αποκλείεται και να επανέλθει…
Πελ.Γ.

Τ’ άστραψαν…
Μπορεί η συμμετοχή να μην ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, όμως το αποτέλεσμα καταγράφεται ενθαρρυντικό για να προκαλέσει κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες καθαρισμού ακτών στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης. Ο λόγος για την προσπάθεια που έγινε στο Γαβαθά και στην παραλία του Κάμπου, όπου 35 δημότες με αρκετά μηχανήματα και χορτοκοπτικά «άστραψαν» τις δύο παραλίες. Μεταξύ τους, οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κορδώνης και Στρατής Κυρατζής, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Κουμαράς και Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας, Κυριάκος Καραμιχαήλ, όπως και οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων της περιοχής.
ΜΑΡ.ΠΛ.Κύριε Διευθυντά,

Για ποιον, με αφορμή τις εκλογές στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, γνωστότατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απ’ την αυτοδιοίκηση σχολίαζε «αν του τάξεις θέση, και μια καρέκλα να του βάλεις μες τη θάλασσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, θα τρέξει να κάτσει»;
Διαπορών Μυτιληνιός
 
Ενεργοποίηση πολιτών

Παρέμβαση που… ξεστράτισε απ’ τα ειωθότα για τη χρήση των παραλιών είχε ξεκινήσει σε μεγάλη παραλία της Λέσβου, μέχρι που έπεσε στην αντίληψη πολιτών της περιοχής. Οι περίοικοι ενεργοποιήθηκαν και απευθυνόμενοι σε Κτηματική Υπηρεσία και Αστυνομία κατάφεραν να αποτρέψουν τις παρεμβάσεις πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα. Πλέον, γι’ αυτό και δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, όλα, χάρη στην ενεργοποίηση των πολιτών, έχουν επανέλθει στην προτέρα κατάσταση που δε θίγει το περιβάλλον.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δωρεάν αγκαλιές σήμερα

Δωρεάν αγκαλιές σήμερα, από το μεσημέρι και μετά, στην Πλατεία Σαπφούς. Το «Free Hugs» συνεχίζεται και στη Μυτιλήνη. Αργότερα, το απόγευμα, στο ίδιο σημείο θα βρεθούν και οι «Αγανακτισμένοι». Το καλοκαίρι ξεκίνησε με πολλές δράσεις στους δημόσιους χώρους της πόλης.
Β.Χρ.

Θερινές προβολές

Πρόγραμμα προβολών διάρκειας δυόμισι μηνών περίπου έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια από τον κ. Μπουρνού, που έκανε τις προβολές και τις περασμένες χρονιές. Το καλό είναι πως οι αρμόδιοι δε θέλουν να μπει εισιτήριο στις θερινές προβολές στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, όπως έχει ακουστεί μια - δυο φορές ήδη από πέρυσι. Έτσι όπως είναι πλέον τα πράγματα, θα λιγόστευε δραματικά ο κόσμος που θα πήγαινε, κι αυτό θα ήταν κρίμα.
Β.Χρ.

Ξεκίνησαν να δουλεύουν οι μηχανισμοί

Πέμπτη απόγευμα, έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης τέσσερις γνωστοί πολιτικοί παράγοντες της Λέσβου μιλούν στα κινητά τους τηλέφωνα σαν αφιονισμένοι. Κάποιος που περνούσε εκείνη την ώρα από εκεί, μας είπε ότι μάζευαν ψήφους για τη Συνεταιριστική Τράπεζα.
Οι μηχανισμοί, έτοιμοι από καιρό, άρχισαν να δουλεύουν. Η μάχη αναμένεται να είναι πολύ σκληρή.
Ν.Μ.

Περιμένει και εκείνος…

Την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι εξακολουθεί να καθυστερεί η επαναπρόσληψη του νευροχειρουργού Βαγγέλη Κεχαγιά εξέφρασε - με αφορμή και το πρόσφατο ρεπορτάζ τού «Ε» - αναγνώστης μας, ο οποίος είναι ασθενής και περιμένει με αγωνία να λυθεί το θέμα της τοποθέτησης του γιατρού στο Βοστάνειο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι οι ασθενείς ενημερώνονται για τη διαδικασία των προσλήψεων, ψάχνουν στο διαδίκτυο και περιμένουν να τελειώσει όλη αυτή η γραφειοκρατία για να επιστρέψει ο γιατρός στα καθήκοντά του. «Έχουμε ένα πραγματικό τζόκερ στα χέρια μας και δεν πρέπει να το χάσουμε», μας είπε χαρακτηριστικά, εκδηλώνοντας το σεβασμό και την αναγνώριση στο γιατρό για την ποιότητα της δουλειάς του.
Πελ.Γ.

Οι 18 έγιναν 17

Μόλις μια υποψηφιότητα απέρριψε το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας στη χθεσινή του συνεδρίαση. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Παναγιώτη Μπρούνη.
Τώρα μένει να δούμε κατά πόσο η Τράπεζα της Ελλάδος θα ασχοληθεί με τις υποψηφιότητες που έχουν μείνει και αν αυτές θα φθάσουν μέχρι το τέλος της κούρσας.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey