Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Προεκλογικό κουίζ
Ρευστό είναι το προεκλογικό σκηνικό για το δήμο της Λήμνου, 40 σχεδόν μέρες πριν από τις εκλογές. Αν και πολλοί υποστήριξαν ότι ήδη τουλάχιστον δύο από τους συνδυασμούς που έχουν ανακοινωθεί θα είχαν είτε παραιτηθεί της προσπάθειας είτε προσχωρήσει σε άλλους συνδυασμούς, δεν έχει μέχρι σήμερα κάτι επίσημα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των συνδυασμών θα συγχωνευτεί με το συνδυασμό του Νάσου Σκαμάγκη, ενώ ο δεύτερος εξετάζει συνεργασία με έναν εκ των δύο συνδυασμών του Αντώνη Χατζηδιαμαντή ή του Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη. Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, φαντάζουν πολύ εύστοχα τα λόγια πρώην δημάρχου, ο οποίος σχολιάζοντας τις έξι υποψηφιότητες για τη Λήμνο τόνιζε ότι δεν αρκεί μόνο να θέλεις να γίνεις υποψήφιος δήμαρχος, αλλά χρειάζεται να έχεις και τους απαιτούμενους από το νόμο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για να καταθέσεις επίσημα συνδυασμό. Κουίζ για γερά νεύρα οι υποψηφιότητες και οι συνεργασίες στη Λήμνο.
Α.Σπυ

Στο πλευρό του Άρη

Το Στρατή Κλεάνθη, υποψήφιο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο Μυτιλήνης του Άρη Χατζηκομνηνού, παραλείψαμε να συμπεριλάβουμε χθες στη λίστα των υποψηφίων που ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος στην εκδήλωση που έγινε στο «Ηλιοτρόπιο». Ο στενός συνεργάτης του Άρη Χατζηκομνηνού επί θητείας του στο Νοσοκομείο και πάνω απ’ όλα καλός φίλος του και κουμπάρος του, δε θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό του στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση.
Πελ.Γ.

Υποψήφιοι… στο διαδίκτυο

Στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του Άρη Χατζηκομνηνού παρουσιάστηκε και η ιστοσελίδα της «Επόμενης Μέρας», που έχει βγει εδώ και λίγες ημέρες «στον αέρα». Στην εποχή του διαδικτύου πλέον όλοι οι υποψήφιοι επιδιώκουν να έχουν «παρουσία» στο ίντερνετ, είτε με ιστοσελίδα ή blog είτε στο Facebook, όπου ήδη τα γκρουπ των υποψηφίων δίνουν και παίρνουν.
Πελ.Γ.

Νέος αερολιμενάρχης

Νέος αερολιμενάρχης πρόκειται ν’ αναλάβει μέσα στις επόμενες ημέρες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Στις κρίσεις που έγιναν προσφάτως για τις θέσεις των αερολιμεναρχών, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του σημερινού αερολιμενάρχη Γιώργου Χρηστίδη και η ανάληψη της θέσης του από νέο που φθάνει από Αλεξανδρούπολη. Οφείλουμε, πάντως, να πούμε ο κ. Χρηστίδης στο διάστημα της παραμονής του στο «πιλοτήριο» του αεροδρομίου και δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, έκανε κάποια σημαντικά βήματα προκειμένου ν’ αλλάξει την εικόνα των χώρων του αεροσταθμού προς το καλύτερο και ν’ αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς του επιβάτες.
Πελ.Γ.

Πληρώνουν και τα έξοδα μεταφοράς

Ένα ζήτημα που έχει τεθεί πολλές φορές, χωρίς όμως να υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις, είναι τα έξοδα της αποστολής νεκρών στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή. Η Αστυνομία ή η Εισαγγελία διατάσσουν σε πολλές περιπτώσεις, όταν συντρέχουν ειδικές συνθήκες, να γίνει νεκροψία ενός νεκρού στην Αθήνα, όμως τα έξοδα μεταφοράς της σορού μέχρι την πρωτεύουσα βαρύνουν τις οικογένειές τους και μπορεί να φθάσουν τα 1.500 ευρώ. Μέσα στον πόνο τους, δηλαδή, οι άνθρωποι καλούνται να βρουν και χρήματα για τη μεταφορά της σορού στην Αθήνα και την επιστροφή της στη Μυτιλήνη.
Πελ.Γ.

Να βγει ο άλλος…

Στις δύο - τρεις βδομάδες που απομένουν για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών, οι επικεφαλής σίγουρα θα δυσκολευτούν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι έως σήμερα για να επιλέξουν υποψήφιους συμβούλους. Κι η δυσκολία έγκειται και στις «απαιτήσεις» που κάποιοι εγείρουν σε σχέση με συνυποψηφίους τους. Για παράδειγμα, λέγεται πως «καλός» υποψήφιος απ’ το λεκανοπέδιο της Καλλονής την τελευταία στιγμή δε συναίνεσε σε πρόταση που του έγινε για να ενταχθεί σε ψηφοδέλτιο, γιατί μπήκε στο ίδιο ψηφοδέλτιο και κάποιος άλλος κοντοχωριανός του, που υπάρχει περίπτωση να τον ξεπεράσει σε σταυρούς.
Μ’ αυτά και με κείνα, το εναπομείναν έως την κατάθεση των συνδυασμών στο πρωτοδικείο διάστημα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού τα τελικά σχήματα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κρύβουν εκπλήξεις. Κάθε είδους.
ΜΑΡ.ΠΛ.


Εθελοντές από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σύνδεσμο Έφεδρων Καταδρομέων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την καταδυτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθάρισαν την ακτή της Νεάπολης και το βυθό της θάλασσας, το περασμένο Σαββάτο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού των Ακτών.

Είναι προσωπικοί;

Περισσότερο από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση, απ’ τις μέχρι τώρα ανακοινωθείσες υποψηφιότητες συμβούλων προκύπτουν πολλές, μα πολλές μετακινήσεις εκτός… κομματικής γραμμής. Νεοδημοκράτες σε ψηφοδέλτια που έχουν χρίσμα ΠΑΣΟΚ και το ανάποδο και γενικά στελέχη κομμάτων που πήγαν σε άλλα στρατόπεδα από εκείνα στα οποία έως σήμερα βρισκόταν η δεξαμενή των ψήφων τους.
Και ζητούμενο για όλους αυτούς τους υποψηφίους, όπως και για τους συνδυασμούς που τους δέχτηκαν, είναι να μετρηθεί μετά την κάλπη τι δύναμη προσέφεραν στο νέο σχήμα. Διότι, κακά τα ψέματα, οι σταυροί δεν είναι πάντα τόσο προσωπικοί όσο κάποιοι ελπίζουν να είναι. Μένει να αποδειχθεί αν αλλιώς ψηφίζεις τον κ. Χ όταν είναι στο Ψ ψηφοδέλτιο κι αλλιώς αν βρίσκεται στο Ω, ή αν τον ψηφίζεις γιατί είναι ο ίδιος όπου και αν πάει.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Διαγωνισμός Καλαμαριού

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Βαρειάς καλεί τα μέλη και τους φίλους ερασιτέχνες αλιείς να δηλώσουν συμμετοχή στο Διαγωνισμό Ψαρέματος Καλαμαριού, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στην περιοχή της Βαρειάς. Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι κανόνες του Διαγωνισμού θα παρέχονται στους ενδιαφερομένους στη γραμματεία του αγώνα, που θα βρίσκεται στο γραφείο του Συλλόγου στο λιμανάκι της Βαρειάς, από τις 3 το μεσημέρι. Οι διοργανωτές υπόσχονται στους συμμετέχοντες άμιλλα, δώρα στους νικητές, ούζο και πολύ κέφι. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι ίδιοι το ξεκινούν με πολύ μεράκι και οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό θα περάσουν σίγουρα καλά! Μήπως να πάμε κι εμείς;
Β.Χρ.

Φεύγουν πολλοί
Τελευταία μέρα για τις εγγραφές στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου αύριο Πέμπτη. Πολλές εκατοντάδες αυτοί που έχουν γραφτεί, αλλά, όπως παρουσιαζόταν η εικόνα πριν από λίγες μέρες, και πολλοί αυτοί που σκοπεύουν να κάνουν μετεγγραφή σε κάποιο άλλο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Φαίνεται πως η Μυτιλήνη πέφτει όντως κάπως… μακριά για πολλούς φοιτητές - ή απλώς δεν πέρασαν σε κάποιο ομόλογο τμήμα όπου ήθελαν. Ας ελπίσουμε να είναι το δεύτερο, αν και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Β.Χρ.

Κυνηγετικός Σύλλογος για φόλες

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης ενημερώνει τα μέλη του ότι στην περιοχή Αφάλωνα - Πηγής και συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Σπαθί - Άγιος Γιάννης - Μεγάλα Αμπέλια» κάποιος ή κάποιοι «ασυνείδητοι», όπως λέει, τοποθέτησαν φόλες με αποτέλεσμα να έχουν δηλητηριαστεί το τελευταίο τριήμερο τρία σκυλιά. Αυτό, προς ενημέρωση των κυνηγών - αλλά, γιατί όχι, και άλλων κατοίκων της περιοχής που έχουν ζώα -, ώστε να μη χάσουν τον αγαπημένο και πιστό τους φίλο. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος, μάλιστα, έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες. Κάτι που δείχνει, αν μη τι άλλο, τα φιλοζωικά αισθήματα των μελών του, παρά την εντύπωση που συχνά υπάρχει από τον κόσμο.
Α.Ω.

Φοιτητής από το Αφγανιστάν

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη φιλοξενούσε την περασμένη Κυριακή το περιοδικό «Ε» της «Ελευθεροτυπίας». Αυτή ενός νέου Αφγανού, του Νασίμ Λομανί, που, έχοντας περάσει και από τη Μυτιλήνη κατά τον ερχομό του στην Ελλάδα πριν από επτά χρόνια ως μετανάστης, επιστρέφει σήμερα και πάλι εδώ ως φοιτητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο ίδιος, 25 χρονών σήμερα, μετά από όλες τις δύσκολες στιγμές που πέρασε και μιλώντας άψογα ελληνικά, επέλεξε το συγκεκριμένο Τμήμα γιατί του άρεσε και αποφασίζει να αφήσει την Αθήνα όπου ζει κι εργάζεται για να ζήσει και πάλι στη Μυτιλήνη. Ως παράδειγμα για άλλους πρόσφυγες και μετανάστες ότι μπορούν και οι ίδιοι να φτάσουν εκεί που βρίσκεται, και για τον ντόπιο πληθυσμό ότι κάποιοι από αυτούς που φτάνουν στη Λέσβο «από τα απέναντι παράλια» επιστρέφουν για να ζήσουν ενταγμένοι στους κόλπους της.
Β.Χρ.

Προβληματισμός στην ακτοπλοΐα

Εξαιρετικά έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των ακτοπλόων για το χειμώνα που έρχεται. Τα χρέη των εταιρειών είναι τεράστια και ο τζίρος συνεχώς μειώνεται. Ακόμη και τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση παρουσίασε μεγάλη μείωση, της τάξης του 12%, στην κύρια γραμμή του βορείου Αιγαίου (Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη). Αυτά τα στοιχεία προκαλούν πανικό σε όλους τους ακτοπλόους, το ερώτημα όμως είναι εάν η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί πού οδηγούμαστε.
Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey