Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Φωτογράφοι στην Τουρκία  
Από την ειδική τελετή που διοργάνωσε η Φωτογραφική Εταιρεία Σμύρνης, İFOD, με έργα φωτογράφων από διάφορες χώρες. Ο αντιπρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, Μπάμπης Στυλιανίδης, και το μέλος της Χρυσόστομος Μάκρας βρέθηκαν εκεί μια εβδομάδα μετά την έκθεση που διοργανώθηκε, προκειμένου να παραλάβουν τις αναμνηστικές πλακέτες και τα διπλώματα για τη συμμετοχή τής ΦΕΜ και του προέδρου της, Στρατή Τσουλέλλη. Κατά την παραμονή τους, μάλιστα, ξεναγήθηκαν στο Νέο Μουσείο Φωτογραφίας της Σμύρνης, που αποτελεί πόλο έλξης φωτογράφων, σχολείων και κοινού, και που σύμφωνα με τους ίδιους είναι πολύ εντυπωσιακό. Δεν επηρέασε τόσο καταλυτικά, λοιπόν, τους φωτογράφους τής ΦΕΜ η απεργία των τελωνειακών, απλώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο ίδιος ο κ. Τσουλέλλης.
Β.Χρ.

Διδακτήριο Βασιλικών

Μετά το χτεσινό μας σχόλιο για το Διδακτήριο Βασιλικών, επικοινώνησε μαζί μας η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη - η οποία κατάγεται από τα Βασιλικά -, προκειμένου να μας μεταφέρει τις προθέσεις του Δήμου Λέσβου για το θέμα αυτό. Όπως μας εξήγησε, οι αρμόδιοι περιμένουν κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα μουσεία, προκειμένου να εντάξουν το παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού σε αυτό. Δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι περιεχόμενο θα μπορούσε να του δοθεί, καθώς προτεραιότητά τους είναι, σύμφωνα με την ίδια, να συντηρηθεί το κτήριο ώστε να μην πέσει. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να επιτευχθεί ο στόχος του Δήμου, αλλά και της επιτροπής που έχουν σχηματίσει οι Βασιλικιώτες της Αθήνας, με τον πρόεδρο των οποίων έχει ήδη επικοινωνήσει η κ. Αντωνέλλη. Επειδή, πάντως, και επί Δήμου Πολιχνίτου, τα προηγούμενα χρόνια, ακούγαμε και γράφαμε περί των προθέσεων και εκείνης της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του εν λόγω κτηρίου, μήπως πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω;
Β.Χρ.

«Καμμία δήλωση…»

Εμμένει στο να μη θέλει να κάνει καμμία δημόσια δήλωση για το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ιωάννης Χατζόπουλος. Όπως μας τόνιζε, πρόκειται για ευαίσθητο και λεπτό θέμα, που η Επιτροπή θα επιδιώξει να λυθεί εσωτερικά στο ίδρυμα, προσπαθώντας να αποφύγει την όποια δημοσιότητα. Από την άλλη, τέτοια θέματα απασχολούν την πανεπιστημιακή και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την κοινή γνώμη σε πανελλαδικό επίπεδο, και κάποια στιγμή θα είναι καλό να ενημερωθούν και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και η κοινωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με το Πανεπιστήμιο και τις πολυσυζητημένες εκλογές του.
Β.Χρ.

Ε ρε, γλέντια…

Εμείς απ’ τις αρχές Οκτωβρίου το είχαμε επισημάνει πως η ανάδειξη των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στην ΕΤΑΛ Α.Ε. μόνο εύκολη υπόθεση δε θα ήταν. Κι επιβεβαιωθήκαμε χθες, όταν κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου (που δεν είχε ολοκληρωθεί έως το κλείσιμο της ύλης μας) το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση και τελικά την αποχώρηση των δύο μελών απ’ την πλειοψηφία του Δήμου Λέσβου, του δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Φραγκόπουλου.
Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε πρόταση απ’ το δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου, Μπάμπη Μακρή, να μην προχωρήσει καμμία απόφαση πριν λήξει το θέμα της ένστασής του που αφορούσε στην εκλογή του προεδρείου. Στη βάση, όμως, μιας νέας προσπάθειας που συμφωνήθηκε απ’ τους παρισταμένους, αποφασίστηκε να υπάρξει αυτοδιοικητικό πνεύμα και σύμπλευση, ώστε να λειτουργήσει το όργανο, και να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι, όπως είπε ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

… αντιπροσώπευσης
Τα ήρεμα πνεύματα κράτησαν μέχρι που έφτασε το θέμα τής ΕΤΑΛ, όπου και έπρεπε η ΠΕΔ να ορίσει τους εκπροσώπους της. Όταν μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, κατέθεσε την πρότασή του να μετάσχουν στην ΕΤΑΛ τρεις απ’ την παράταξη του Παντελή Πατερέλλη και ο Άρης Χατζηκομνηνός, αντέδρασαν αποχωρώντας οι κ.κ. Βουνάτσος και Φραγκόπουλος. Σε δήλωσή του, μάλιστα, ο κ. Φραγκόπουλος επεσήμανε: «Η κατ’ αναλογία εκφραστές της κυβέρνησης Παπαδήμου σε περιφερειακό επίπεδο απέδειξαν για άλλη μια φορά το μέγεθος της δημοκρατικότητάς τους, αποκλείοντας την εκπροσώπηση της δημοτικής αρχής και άρα της πλειοψηφίας του λαού της Λέσβου σε μια σειρά από όργανα που μετέχει η αυτοδιοίκηση. Τους χαρίζουμε για αξιολόγηση στο λεσβιακό λαό.»
ΜΑΡ.ΠΛ.


«Ναι» στην ευρηματικότητα και το χιούμορ του κατοίκου, που έχει αναρτήσει αυτό στην είσοδο του σπιτιού του…

ΛΑΟΣ ανορθόγραφος

Με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΛΑΟΣ, που υπογράφει ο Γιάννης Στεργέλλης, έστω και με καθυστέρηση ημερών, εκφράζεται η άποψη του κόμματος για τους λόγους που σε τοπικό επίπεδο «κλαίμε τη μοίρα μας» για το χαμένο τουρισμό. Κι αυτός ο λόγος δεν είναι άλλος απ’ τα «καμώματα των αριστερών συνιστωσών», που τα έβαλαν με το κυβερνητικό στέλεχος του ΛΑΟΣ.
Ο υπογράφων, όμως, την ανακοίνωση ίσως να ακούσει τα σχολιανά του απ’ τα κεντρικά του κόμματος, και ειδικά τον κ. Γεωργιάδη, μόλις αντικρίσουν την ορθογραφία της ανακοίνωσης. Γιατί, σα να μην έφτανε που ο κ. Στεργέλλης βαφτίζει τον υφυπουργό «Άδωνη» κι όχι «Άδωνι» - όπως το επιθυμεί -, αλλάζει τα φώτα και στη... «νησιοτηκότητα»!!!
Αν μας τέλειωσαν οι ορθογράφοι ακόμη και μεταξύ των τάξεων του ΛΑΟΣ, ζήτω που καήκαμε.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δύο ταχυτήτων αντιδήμαρχοι

Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, είναι το έργο που παράγεται σε κάθε περιοχή απ’ το γεωγραφικό αντιδήμαρχο. Διότι υπάρχουν αντιδήμαρχοι που αξιολογούνται με άριστα και δουλεύουν συστηματικά τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, «ελαφρύνοντας» έτσι τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πρόεδροι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που στοιχειωδώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως να χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ τους προέδρους, κι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παγία για να τα βγάλουν πέρα.
Πάντως, οι δύο ταχυτήτων αντιδήμαρχοι δεν αποτελούν νέο φαινόμενο για την αυτοδιοίκηση, τομέα στον οποίο κατ’ εξοχήν παίζει σημασία ο παράγων άνθρωπος.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey