«Άμλετ ο Β΄» απ’ τη ΦΑΝΤΙΚΟ

01/07/2012 - 05:56
Τη θεατρική παράσταση που παρουσίασε το καλοκαίρι στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, με τίτλο «Άμλετ ο Β΄» θα παρουσιάσει ξανά αυτόν το μήνα το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Νεότητας του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού (ΕΚΝΕΧΑ) του Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τη θεατρική παράσταση που παρουσίασε το καλοκαίρι στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, με τίτλο «Άμλετ ο Β΄» θα παρουσιάσει ξανά αυτόν το μήνα το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Νεότητας του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού (ΕΚΝΕΧΑ) του Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία αυτήν τη φορά με το δήμο Μυτιλήνης. Η παράσταση θα «ανέβει» σήμερα 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 9 το βράδυ.

Η ομάδα ΦΑΝΤΙΚΟ, όπως λέγεται η θεατρική ομάδα του ΕΚΝΕΧΑ, θα παρουσιάσει λοιπόν την παράσταση «Άμλετ ο Β΄» του Σάμ Μπόμπρικ. Η μετάφραση και η επιμέλεια του κειμένου είναι του Στράτου Γεωργούλα και η σκηνοθεσία της Ελένης Ζάχου. Η Ζήνα Μαύρου είναι επί των γενικών καθηκόντων, ενώ τα σκηνικά, τα κοστούμια και το μακιγιάζ έγιναν με εργασία απ’ όλη την ομάδα. Τον ήχο έχει επιμεληθεί η Άννα Αραμπατζή.
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι ακόλουθοι:
Μαρία Γερούλια (Φραντσίσκο), Γιώργος Σαραγάς (Οράτιος), Δήμος Σαραντίδης (Φάντασμα), Texenery Gonzales (Μπερνάρντο), Αριστείδης Σγατζός (Κλαύδιος), Χρήστος Κουρούτζας (Πολώνιος), Έλενα Περδικοπούλου (Γερτρούδη), Νίκος Ρίνης (Λαέρτης), Στράτος Γεωργούλας (Άμλετ), Αναστασία Τσάτσου (Οφηλία), Ζήνα Μαύρου (Ρόζενκραντζ), Μαίρη Μπλέτσα (Γκίλντενστερν) και Νέστορας Μάτσος (Νεκροθάφτης).Όσον αφορά στην υπόθεση της παράστασης, η ομάδα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας… Τα πράγματα και πάλι, δεν ήταν όπως φαίνονταν. Ανάμεσα στον έρωτα και το θάνατο τα νήματα τελικά κινούσε η σύμπτωση. Ήταν δράμα ή κωμωδία; Το σαιξπηρικό κείμενο χρειάστηκε να ανατραπεί για να αποκαλυφθούν τα κίνητρα της δράσης των ηρώων. Το μυστήριο λύθηκε στο υπόγειο του εργαστηρίου Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου και πρόκειται να ανακοινωθεί.»
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η είσοδος στην παράσταση θα είναι ελεύθερη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey