www.lesvosbooks.gr

Ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο γεμάτο Λέσβο!

11/04/2012 - 14:58

Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη Λέσβο και ειδικά στα λεσβιακά βιβλία. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.lesvosbooks.gr/, «παιδί» της εταιρείας «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», που εκδίδει και την εφημερίδα «Εμπρός».

Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη Λέσβο και ειδικά στα λεσβιακά βιβλία.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.lesvosbooks.gr/, «παιδί» της εταιρείας «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.», που εκδίδει και την εφημερίδα «Εμπρός».

Τα τελευταία δύο χρόνια, στο κατάστημα της εταιρείας μας «Οδός Αλκαίου», στο πρώην χαρτοπωλείο του Πετρά, κοντά στο κύριο αντικείμενό μας, δηλαδή τις εκτυπωτικές εργασίες, τις υπηρεσίες της εφημερίδας «Εμπρός» και τις εκδόσεις «Αιολίδα», φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο για το λεσβιακό βιβλίο.

Λέγοντας λεσβιακά βιβλία εννοούμε βιβλία που είτε είναι γραμμένα από Λέσβιους συγγραφείς είτε έχουν ως θέμα τους την πολύπλευρη Λέσβο. Μας ενδιαφέρουν βιβλία που έχουν γραφτεί από ανθρώπους, οι οποίοι από αγάπη για τον τόπο τους, μετά από πολυετή έρευνα έγραψαν για την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τη λογοτεχνία του νησιού, ή ακόμα και μυθιστορήματα ή ποιήματα.

Ιδιαίτερος στόχος μας είναι, επίσης, να ανακαλύψουμε σημαντικά βιβλία από το παρελθόν που έχουν εξαντληθεί και με την άδεια του συγγραφέα ή των απογόνων του να τα ανατυπώνουμε, ώστε να μπορούν να γίνουν κτήμα όποιων το επιθυμούν, διασώζοντας έτσι ένα σπουδαίο κομμάτι του πολιτισμού μας.

Γιατί;
Προέκυψε κυρίως από την επιθυμία των ανθρώπων της Λέσβου που ζουν εκτός νησιού να ενημερώνονται για τις καινούργιες εκδόσεις που έχουν σχέση με το νησί, και κυρίως για τις ιδιωτικές εκδόσεις, που είναι αδύνατον να βρει κανείς εκτός Λέσβου. Αλλά ακόμη και αναγνώστες που ζουν στο νησί δεν έβρισκαν εύκολα αυτά τα βιβλία, αφού δεν υπήρχε πριν ένα χώρος όπου να ήταν συγκεντρωμένα όλα αυτά. Τώρα, εκτός από το να επισκεφτούν το κατάστημά μας, μπορούνε να ενημερωθούν από το σπίτι τους για τα λεσβιακά βιβλία που διατίθενται. Ήδη έχουμε στη διάθεσή μας πάνω από 600 τίτλους λεσβιακών βιβλίων, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται. Αυτό που διαφοροποιεί το κατάστημά μας από ένα απλό βιβλιοπωλείο, είναι κυρίως η δυνατότητα ανατύπωσης βιβλίων που έχουν εξαντληθεί. Σ’ αυτό τον τομέα μάς βοηθάει η υψηλή τεχνολογία του τυπογραφείου της εταιρείας μας, κι έτσι η ανατύπωση γίνεται ψηφιακά, σε μικρές ποσότητες και με μικρό κόστος εκτύπωσης. Συνεπώς αυτά προσφέρονται στο αναγνωστικό κοινό σε χαμηλές τιμές κι επιπλέον δε χάνονται σημαντικά βιβλία για τον τόπο μας.

Πώς γίνονται οι παραγγελίες;
Φροντίσαμε ιδιαίτερα τη δομή τού Lesvosbooks.gr έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα εύχρηστο και ξεκάθαρο site. Έτσι χωρίσαμε τα βιβλία στις παρακάτω κατηγορίες: Γαστρονομία, Ιστορία, Λαογραφία, Λογοτεχνία, Παιδικά και Εφηβικά Βιβλία, Βιβλία για τη Φύση, την Παραδοσιακή Μουσική, τη Θρησκεία, καθώς και για τη Λεσβιακή Διάλεκτο, και τέλος Λευκώματα. Η διαδικασία για την παραγγελία είναι απλή:

Δημιουργείτε ένα λογαριασμό, επιλέγετε τα βιβλία και προχωράτε στην επιλογή του τρόπου παραλαβής, δηλαδή από το κατάστημα εάν βρίσκεστε στην πόλη, ή με courier με επιπλέον χρέωση πέντε ευρώ. Εάν η παραγγελία υπερβαίνει τα 50 ευρώ, τότε η μεταφορά είναι δωρεάν.

Στη συνέχεια, επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής: με κατάθεση στην τράπεζα, με αντικαταβολή στην courier ή με πιστωτική κάρτα μέσω PayPal, το οποίο αποτελεί έναν απολύτως ασφαλή μεσάζοντα, χωρίς καμμία επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Με όλες τις παραπάνω επιλογές, η παραγγελία φθάνει άμεσα στο σπίτι σας.

Επιπλέον, κάθε μήνα ανακοινώνονται προσφορές σε κάποια βιβλία, οι οποίες ισχύουν μόνο για τις παραγγελίες μέσω του Lesvosbooks.gr. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο διατίθεται το «Ούζου εγκώμιον» του Στρατή Πανάγου, από οκτώ στα έξι ευρώ, «Τα σύκα της Ερεσού» από 15, 12 ευρώ και «Η Μυτιλήνη επί Γατελούζων» από δέκα, οκτώ ευρώ. Για τις προσφορές, όπως και για νέα βιβλία, μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω Facebook.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα βιβλία για τη Λέσβο είναι πραγματικά ανεξάντλητα και συνεχώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ξεχασμένους θησαυρούς. Γι’ αυτόν το λόγο, θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση εάν μας ενημερώσετε για βιβλία δικά σας ή γνωστών σας ή για βιβλία που έχουν γραφτεί για τον τόπο σας, που πιθανόν δε γνωρίζουμε, ώστε να εμπλουτιστεί περισσότερο η συλλογή μας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ερώτηση ή εάν συναντήσετε κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, αλλά και για να έρθετε σε επαφή μαζί μας, είμαστε στη διάθεσή σας στο 22510 43473.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey