Αρχίζουν οι εργασίες στο Μουσείο Θεοφίλου

01/07/2012 - 05:56
Λίγο πριν την έναρξή τους βρίσκονται οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Μουσείο Θεοφίλου. Με απόφαση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσου Γιακαλή, υπογράφτηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργου, ενώ οι επεμβάσεις πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο.
Η Περιφέρεια υπέγραψε την προέγκριση δημοπράτησης του έργου

Λίγο πριν την έναρξή τους βρίσκονται οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Μουσείο Θεοφίλου. Με απόφαση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσου Γιακαλή, υπογράφτηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργου, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, Κώστα Αστυρακάκη, οι επεμβάσεις πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο.


Το έργο «Επισκευές, εγκατάσταση θέρμανσης και κατάλληλου τεχνητού φωτισμού στο Μουσείο Θεοφίλου», συνολικού προϋπολογισμού 171.632 ευρώ, αφορά το ένα τμήμα μόνο της συνολικής ένταξης του Μουσείου Θεοφίλου στο υποέργο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου», του ΕΣΠΑ (το άλλο τμήμα αφορά στη συντήρηση των έργων).
Προσφάτως υπογράφτηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργου, ενώ το θέμα πέρασε και από Δημοτικό Συμβούλιο και, όπως ανέφερε στο «Ε» ο κ. Αστυρακάκης, πρόκειται να μπει σύντομα σε εφαρμογή.
«Θα φροντίσουμε να υπάρξουν πλέον κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και φωτισμού, που θα πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε να μην αλλοιώνονται οι πίνακες», εξηγεί ο ίδιος. «Πιστεύουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ότι μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι και την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey