«Εικόνες και μνήμες από την Απελευθέρωση»

01/07/2012 - 05:56
Να ζωγραφίσουν «Εικόνες και μνήμες από την απελευθέρωση της Λέσβου» και να βραβευτούν γι’ αυτές έχουν την ευκαιρία οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.
Διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές όλων των σχολείων της Λέσβου

Να ζωγραφίσουν «Εικόνες και μνήμες από την απελευθέρωση της Λέσβου» και να βραβευτούν γι’ αυτές έχουν την ευκαιρία οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αιολικών Μελετών και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Λέσβου.

Πολλοί είναι οι φορείς που θα γιορτάσουν φέτος, ο καθένας με τον τρόπο του, την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η Εταιρεία Αιολικών Μελετών, βρήκαν τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, με τον οποίο δίνουν παράλληλα την ευκαιρία σε μαθητές της Λέσβου να εκφραστούν μέσα από την τέχνη.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνάσιων και λυκείων του νησιού και θα διεξαχθεί σε κάθε σχολική μονάδα, με ευθύνη του διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων. Έχει ήδη αρχίσει να «τρέχει» από προχτές, Τρίτη και θα διαρκέσει έως και τις 11 Νοεμβρίου.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας, θα επιλεγούν τα καλύτερα έργα από κάθε σχολείο, τα οποία και θα αποσταλούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Στη συνέχεια, ειδικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν, θα επιλέξουν ένα έργο από την πρωτοβάθμια και ένα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα οποία και θα δημοσιευτούν στην επετειακή έκδοση των «Αιολικών Χρονικών», που θα εκδοθεί στις αρχές τού 2012. Όλα τα έργα θα λάβουν τιμητικό έπαινο και θα παρουσιαστούν στο κοινό, σε έκθεση που θα διοργανωθεί για το σκοπό αυτό.
Το μόνο που οι διοργανωτές ζητούν από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, είναι να φροντίσουν ώστε να ενημερώσουν τους μαθητές για τον εορτασμό της 8ης Νοεμβρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey