«Για να προσφέρω στο συνάνθρωπο…»

01/07/2012 - 05:56
Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, απερχόμενος δήμαρχος Πλωμαρίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λέσβου με το συνδυασμό του Παντελή Πατερέλλη, μιλά στο «Ε» για τα όνειρά του σχετικά με τα γηροκομεία και τα άλλα προνοιακά προγράμματα σε όλο το νησί.
Έχοντας ήδη πολύτιμη εμπειρία απ’ την έως τώρα πολυετή θητεία του στην αυτοδιοίκηση, ο απερχόμενος δήμαρχος Πλωμαρίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη για το καλύτερο «αύριο» του τόπου του, και στο νέο δήμο Λέσβου. Στον οποίο και θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε ό,τι σχετίζεται με τα γηροκομεία και τα προνοιακά προγράμματα, αντικείμενα που και ως δήμαρχο, αλλά και ως γιατρό, τον έχουν έντονα απασχολήσει. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να προσφέρω στο συνάνθρωπο, για να είμαι αποτελεσματικός σε ό,τι αφορά τη βοήθεια του δήμου στους δημότες του που χρειάζονται στήριξη», μας είπε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, εξηγώντας στην ίδια συνέντευξη γιατί έκανε τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών επιλέγοντας να στρατευθεί μαζί με τον Παντελή Πατερέλλη κι όχι με το συνδυασμό που στηρίζει το κόμμα του.


Ήσαστε, όπως και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων Πλωμαρίου, ενάντιοι στο σχέδιο «Καλλικράτης» κι ανάμεσα στους πιο δυναμικούς πολέμιούς του, κι ειδικά στο θέμα του χωροταξικού. Παρ’ όλα αυτά, είστε υποψήφιος και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Πώς το αποφασίσατε;

«Παρά τις μεγάλες αλλαγές που έφερε ο “Καλλικράτης” στην αυτοδιοίκηση, ιδίως στη Λέσβο με τη δημιουργία ενός υπερδήμου, επέλεξα να συνεχίσω την προσπάθεια και το έργο που έχω ξεκινήσει ως δήμαρχος Πλωμαρίου, να συνεχίσω να δίνω τον αγώνα τον καλό για την αυτοδιοίκηση, να συνεχίσω να παλεύω με ανιδιοτέλεια και συνέπεια για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Όχι ρίψασπις

»Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, οφείλεις κατ’ αρχήν σε όσους σε έχουν στηρίξει, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό, να μη φανείς ρίψασπις, να μην καταθέσεις τα όπλα και να φανείς αντάξιος των όποιων προσδοκιών είχε δημιουργήσει η έως τώρα πορεία σου. Άλλωστε, στα κρίσιμα πρέπει κανείς να αποδείξει, και μάλιστα στην πράξη, ότι έχει τη δύναμη να διεκδικήσει, αν μη τι άλλο να προσπαθήσει, για ό,τι πιστεύει. Κι εγώ πιστεύω στην αυτοδιοίκηση και στις δυνατότητες που ως θεσμός έχει, και κυρίως με το πλήθος των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν οι νέοι δήμοι από την 1η Ιανουαρίου, για να παραγάγει έργο και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών.»

Μαζί με τον Πατερέλλη…

Αλήθεια, γιατί δε συμμετέχετε στο συνδυασμό που στηρίζει το κόμμα σας;

«Διάλεξα τον αγώνα αυτό να τον δώσω έξω και πέρα από κόμματα, μαζί με ένα δοκιμασμένο αυτοδιοικητικό. Με έναν υποψήφιο δήμαρχο που ξέρει να ασκεί διοίκηση και έχει σημαντικότατη εμπειρία στην υλοποίηση έργων, αλλά και στη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων. Με έναν άνθρωπο που, και γνωρίζει, αλλά και μπορεί να κρατήσει το τιμόνι στα δύσκολα στον υπερδήμο Λέσβου. Με έναν επικεφαλής που ήδη έχει δεσμευτεί να αποκεντρώσει αρμοδιότητες στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, σε όλα τα χωριά.
Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Παντελή Πατερέλλη και το συνδυασμό «Λέσβος, δημιουργική πορεία» και ζητώ και αυτήν τη φορά την ψήφο των συμπολιτών μου, προκειμένου με το ίδιο μεράκι, τις ίδιες αρχές, την ίδια διάθεση για προσφορά, να θέσω τον εαυτό μου στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο “αύριο” για τα παιδιά και τον τόπο μας.»

Με τι καθήκοντα θα επιθυμούσατε να ασχοληθείτε ως δημοτικός σύμβουλος;
«Πέρα απ’ τα μεγάλα και τα μικρότερα έργα, πέρα απ’ τις αναπτυξιακές δράσεις ή καίρια ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, θεωρώ πως ένας δήμος του μεγέθους και των δυνατοτήτων που θα είναι ο δήμος Λέσβου πρέπει να ασχοληθεί, και μάλιστα πολύ σοβαρά, με τους ανθρώπους του που χρειάζονται βοήθεια. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ηλικίες. Ξεκινώντας απ’ την προσχολική και φτάνοντας έως την τρίτη ηλικία, πιστεύω ότι ο δήμος Λέσβος πρέπει να δημιουργήσει ένα πλέγμα δομών υποστήριξης και συνδρομής όσων έχουν ανάγκη. Κάποτε τα λέγαμε προνοιακά προγράμματα, γηροκομεία, μετά δομές, στο μέλλον ίσως υπάρξει άλλη ονομασία. Το ζητούμενο είναι, και το έχω βιώσει και ως γιατρός, η αυτοδιοίκηση να βοηθά τους δημότες της. Με κάθε τρόπο.
Προσωπικά έχω την εμπειρία και απ’ το Μιχαλέλλειο Γηροκομείο και δεσμεύομαι, αν μου ανατεθούν φυσικά και απ’ το συνδυασμό μου τέτοια καθήκοντα, να κάνω ό,τι μπορώ για να προσφέρω στο συνάνθρωπο, για να είμαι όσο πιο αποτελεσματικός γίνεται σε ό,τι αφορά τη βοήθεια του δήμου στους δημότες του που χρειάζονται στήριξη.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey