Μουσική ψυχή του λαού

01/07/2012 - 05:56
Οι Σύλλογοι Μυτιληνιών Πετρούπολης και Μεσοτοπιτών Λέσβου, συνδιοργανώνουν σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου στις 8 το βράδυ, μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιέρωμα στα είδη του δημοτικού τραγουδιού.
Κοινή εκδήλωση των Μυτιληνιών της Πετρούπολης και των Μεσοτοπιτών

Οι Σύλλογοι Μυτιληνιών Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος» και Μεσοτοπιτών Λέσβου «H Αναγέννηση» συνδιοργανώνουν σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου στις 8 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Πέτρας, μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιέρωμα στα είδη του δημοτικού τραγουδιού.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Όταν η πένα απαντά στη μνήμη και στην καρδιά ενός λαού» θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από τη Θράκη, τη Ρωμυλία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τον Πόντο, το Αιγαίο, τη Μικρά Ασία και τη Λέσβο. Συμμετέχουν 140 χορευτές από τα χορευτικά τμήματα των δύο Συλλόγων καθώς και οι χορωδίες τους. Συνοδεύονται από πολυμελή παραδοσιακή ορχήστρα.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια και η διδασκαλία των χορευτικών ανήκει στον Κώστα Πιπίνη, η διδασκαλία και η διεύθυνση της χορωδίας του Συλλόγου Μεσοτοπιτών είναι του Βαγγέλη Σαραντίδη και η διδασκαλία της «Νοστωδίας» του Συλλόγου Πετρούπολης είναι του Αχιλλέα Χιωτέλλη.
Παίζει το μουσικό σχήμα «Επτάσημο»: Βαγγέλης Σαραντίδης - βιολί, Βαγγέλης Παπαναστασίου - κλαρίνο και φλογέρα, Ιάκωβος Ηλιάδης - λαούτο, Λάζαρος Ακριβόπουλος - κρουστά, Ηλίας Γάκος - τραγούδι, Δαμανάκη και Δαμανάκη - τραγούδι. Συμμετέχουν επίσης παραδοσιακοί μουσικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η είσοδος ορίστηκε στη συμβολική τιμή των πέντε ευρώ.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey