Έκθεση-επιβράβευση για μαθητές και δασκάλους

01/07/2012 - 05:56
Τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης Ζωγραφικής και Αγιογραφίας των μαθητών της πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Επιμελητήριο Λέσβου, ο Πολιτιστικός Όμιλος «Στέγη Θεοφίλου».
Τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης Ζωγραφικής και Αγιογραφίας των μαθητών της πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Επιμελητήριο Λέσβου, ο Πολιτιστικός Όμιλος «Στέγη Θεοφίλου».

Ήταν η πρώτη φορά που, λόγω αντιξοοτήτων, η έκθεση πραγματοποιείται χωρίς έργα πηλοπλαστικής, με πλήθος όμως έργων των υπόλοιπων τμημάτων, που αριθμούν συνολικά περίπου 130 μαθητές.
Όσοι βρεθούν στο Επιμελητήριο Λέσβου μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουλίου θα μπορέσουν να θαυμάσουν τις αξιόλογες δημιουργίες των 60 περίπου μαθητών του τμήματος Ζωγραφικής παιδιών (έως 12 ετών), που δίδαξαν οι ζωγράφοι Θεανώ Κουφάκη, Ανίκ Ντουνιά και Καίτη Καράκοντη, των 30 περίπου μαθητών του τμήματος Ζωγραφικής μεγάλων (12 - 70 ετών), που δίδαξε ο ζωγράφος Δημήτρης Καραπιπέρης, και των 40 περίπου μαθητών του τμήματος Αγιογραφίας, που δίδαξε η αγιογράφος Μαρία Καραγιάννη, σε ένα χώρο που έχει γεμίσει χρώμα και χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο ύφος κάθε μαθητή και μαθήτριας. Μια έκθεση «επιβράβευση για μαθητές και δασκάλους», όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά κάποιες από τις «μεγάλες» μαθήτριες της «Λέσχης Θεοφίλου».
Αυτό που αναφέρθηκε, μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης και αξίζει να σημειωθεί είναι πως τέσσερις μαθήτριες του τμήματος Αγιογραφίας, οι Άννα Γκέντζη, Κατερίνα Σαμαρά, Μαρία Μάττα και Γεωργία Τσεσμετζή αγιογραφούν εδώ και τρία χρόνια στο πλαίσιο του μαθήματός τους τούς τοίχους από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Καλλιθέα.


Τους αποφοίτους των τμημάτων Ζωγραφικής μεγάλων και Αγιογραφίας «αποχαιρέτησαν» χθες οι διδάσκοντες και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου

Και διπλώματα στους αποφοίτους
Στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε και η απονομή διπλωμάτων στους αποφοίτους των τμημάτων Ζωγραφικής μεγάλων και Αγιογραφίας. Οι μαθητές που ολοκλήρωσαν το πρώτο ήταν οι Αικατερίνη Νικολαΐδου, Ειρήνη Ματζουρέλλη και Χριστίνα Παπαδημητρίου, ενώ από το δεύτερο αποφοίτησαν οι Αγγελική Αθηναίου, Δημήτρης Λανάρης, Χαρά Ματζιώκα, Μαρία Βουλγαράκη και Κατερίνα Σαμαρά.
«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην όγδοη συνεχόμενη έκθεση και παρουσιάζουμε τη δουλειά όλου του χειμώνα. Στόχος μας είναι να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι, καθώς και το να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, να δίνουμε την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει την τέχνη της ζωγραφικής, της αγιογραφίας και της πηλοπλαστικής», είπε στο «Ε» ο πρόεδρος της «Στέγης Θεοφίλου», Ευάγγελος Βογιατζής.
Ευχαριστώντας εκ μέρους των διδασκόντων τόσο τους παρευρισκομένους όσο και τους μικρούς και μεγάλους μαθητές των τμημάτων για την καλή τους συνεργασία, αλλά και το Επιμελητήριο Λέσβου για την παραχώρηση της αίθουσας, ο ζωγράφος Δημήτρης Καραπιπέρης είπε απευθυνόμενος στον κόσμο: «Αυτό που προσπαθούμε, είναι το να μην πέσει η ποιότητα της δουλειάς, αλλά όσο περνούν τα χρόνια αυτή να γίνεται καλύτερη. Η εμπειρία μάς έχει δείξει πως όταν υπάρχει μεράκι και μέθοδος και σωστός καταμερισμός της ύλης, θα υπάρχουν σίγουρα αποτελέσματα.»
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey