Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Αγαπητέ Γ.Ζ. της τελευταίας σελίδας του «Εμπρός», μετατρέψατε τη στήλη σας σε αρένα και επί σειρά ετών κονταροχτυπιέστε για προσωπικά θέματα με το διευθυντή του ΙΚΑ Μυτιλήνης, κ. Βαμβουρέλλη.
Προς Γ.Ζ. της τελευταία σελίδας
Αγαπητέ Γ.Ζ. της τελευταίας σελίδας του «Εμπρός», μετατρέψατε τη στήλη σας σε αρένα και επί σειρά ετών κονταροχτυπιέστε για προσωπικά θέματα με το διευθυντή του ΙΚΑ Μυτιλήνης, κ. Βαμβουρέλλη. Εμένα, όμως, τον αναγνώστη της εφημερίδας, θα με ικανοποιούσε οι προσωπικές αντιδικίες να δημοσιεύονται στη σελίδα των επιστολών της εφημερίδας, και όχι στη στήλη σας. Τέλος, αγαπητές Γ.Ζ., μας έχει κουράσει αυτή η αντιδικία.

Δεν τα φάγαμε μαζί, κ. Πάγκαλε!

Ο πολυπράγμων αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, κ. Πάγκαλος, δήλωσε πρόσφατα ότι τα λεφτά που λείπουν απ’ τα δημόσια ταμεία «τα φάγαμε μαζί, ελληνικέ λαέ». Πολιτικοί και λαός δηλαδή. Επειδή κ. Αντιπρόεδρε, εγώ, μόριον του λαού, που δε διορίσατε τα παιδιά μου στο Δημόσιο, που δε μου δώσατε θαλασσοδάνειο, αναπηρικές συντάξεις καημού, απαλλαγές απ’ το Στρατό, αποσπάσεις στο εξωτερικό με διπλό μισθό, τοποθετήσεις σε θέσεις προϊσταμένων κ.λπ. κ.λπ., από ποιον θα ζητήσω το μερίδιο που μ’ αναλογεί; Γιατί, κ. Αντιπρόεδρε, δεν έφαγα ούτε δεκάρα απ’ το δημόσιο κορβανά ούτε διόρισα την κόρη μου στη Βουλή με 16 μισθούς ετησίως! Τέλος, κ. πρώην Κομμουνιστή και πρώην υποψήφιε Βουλευτή της ΕΔΑ, δεν είναι δηλώσεις αυτές από έναν υπεύθυνο πολιτικό. Λυπάμαι! Εσείς οι πολιτικοί, με την ανερμάτιστη τακτική σας, καλλιεργήσατε στο λαό την αντίληψη του αρπακτικού.

Ρεπορτάζ στο σκοτάδι
Διάβασα στο «Ε» της Τετάρτης 22 τρέχοντος μηνός ρεπορτάζ της κ. Βαγγελιώς Χρηστίδου με τίτλο «Αυτοδικία» και επειδή έχω ένα ερώτημα, το σχολιάζω. Γράφει: «Στην παραλία Χρούσου, στη δυτική Λέσβο κ.λπ.». Κυρία Χρηστίδου, είμαι γέννημα - θρέμμα Μυτιληνιός, αλλά πιστέψτε με δε γνωρίζω πού βρίσκεται αυτή η παραλία. Πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα. Μετά τη «δυτική Λέσβο» δεν μπορούσατε να προσθέσετε και σε ποιο δήμο ανήκει αυτή η παραλία; Αυτό μόνον.

Επιχορήγηση των κομμάτων
Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα σας δώσω μερικά στοιχεία για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων από το κράτος, για να είστε ενήμεροι. Το 2009, όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου που συγκέντρωσαν ποσοστό ψήφων πάνω από 1,5% πανελλαδικά, επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 68,2 εκατ. ευρώ. Το 2010, το ποσό θα είναι μειωμένο και θα φθάσει τα 57,2 εκατομμύρια. Απλουστεύοντας τα νούμερα, το 2009 κάθε ψήφος των κομμάτων επιχορηγήθηκε με το ποσόν των 10,10 ευρώ. Στη Γερμανία, το ανώτερο ποσό που μπορεί να προσφέρει κάποιος στο κόμμα που υποστηρίζει, ανέρχεται στα 3.000 ευρώ και το ποσό αυτό εκπίπτει στην εφορία.

Γνωρίζετε ότι
- η Πάντειος Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών ιδρύθηκε το 1930 από τον Κύπριο καθηγητή Γιώργο Φραγκούδη; Ονομάστηκε Πάντειος από το κληροδότημα του Έλληνα ομογενή Πάντου.
- η Σιβιτανίδειος Τεχνική Επαγγελματική Σχολή ιδρύθηκε από τον Κύπριο Βασίλειο Σιβιτανίδη, από την Πάφο, ο οποίος απέκτησε τεράστια περιουσία στην Αίγυπτο;

Είπαν και έμειναν

«Το θέατρο είναι ζωή, ο κινηματογράφος τέχνη και η τηλεόραση έπιπλο.» Μπι. Γουάιτ, Αμερικανός συγγραφέας.
«Αν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι χωρίς φως.» Τζωρτζ Μπερνάρ Σω

Του κ. Ζαμτράκη
Κύριε Δήμαρχε, διάβασα κάτι περίεργες δηλώσεις σας στο «Δημοκράτη Μυτιλήνης» ότι εσείς πολιτευτήκατε αυτοδιοικητικά και δεν είχατε εξαρτήσεις από κόμματα κ.λπ., περί κ. Γιακαλή κ.λπ.. Κύριε Δήμαρχε Γέρας, επί δύο τετραετίες δε σας υποστήριξε η Ν.Δ.; Μη μας απογοητεύετε και εσείς.

Η περαίωση ηθικά απαράδεκτη

Κήρυξαν πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και με την περαίωση προσφέρουν κίνητρο για τη συνέχιση. Δεν είναι δυνατόν να απομυζείς τους εργαζομένους και συνταξιούχους και την ίδια στιγμή να χορηγείς συγχωροχάρτι σε ορισμένους που κλέβουν συστηματικά το κράτος. Το ορθόν θα ήταν να εκσυγχρονίσουν τον εισπρακτικό μηχανισμό - οι σημερινές Εφορίες απεδείχθησαν αναποτελεσματικές - και να ελέγξουν τις εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις. Το κράτος μας είναι 50 χρόνια πίσω από τα κράτη της Ευρώπης.

Οι φτωχοί της Βουλής
Δεν έχουν στην κατοχή τους ούτε ένα ακίνητο: σπίτι, μαγαζί, οικόπεδο, αγροτεμάχιο. Αυτοί είναι: 1. Διονυσία Αυγερινοπούλου, δικηγόρος (Ν.Δ.). 2. Αχμέτ Χατζή Οσμάν (ΠΑΣΟΚ). 3. Άγγελος Τόλκας (ΠΑΣΟΚ). 4. Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (ΠΑΣΟΚ). 5. Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ). 6. Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ). 7. Βαΐτσης Αποστολάτος (ΛΑΟΣ). Τους παρουσιάζω γιατί οι εφημερίδες συνηθίζουν να προβάλλουν πάντοτε τους πιο πλούσιους βουλευτές. Έχουμε και επτά φτωχούς.

Απιδιάς Λάκκος 28-9-2010

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey