Το σωματείο Κομμωτών - Κουρέων Λέσβου κουρεύει για τους καρκινοπαθείς

To «καρέ» της ανθρωπιάς [Vid]

16/01/2023 - 12:00 Ενημερώθηκε 20/01/2023 - 15:29

«Με το νέο κούρεμα οι συμμετέχοντες θα γίνουν πολύ πιο όμορφοι γιατί το κάνουν για καλό σκοπό» είπε η πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών και Κουρέων Λέσβου, Μάρω Λώκου, εσωκλείοντας στην φράση αυτή το μεγαλείο της ευγένειας μέσα από την προσφορά και την σημαντικότητα της πράξης βοήθειας όταν οι άνθρωποι την έχουν ανάγκη.  

Έτσι το καρέ της ανθρωπιάς «λάνσαραν» όλοι όσοι κουρεύτηκαν προσφέροντας τα μαλλιά τους για δημιουργία περουκών για άτομα που πάσχουν από καρκίνο, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023 στο Πολύκεντρο Μυτιλήνης την οποία διοργάνωσαν το Σωματείο Κομμωτών - Κουρέων Λέσβου, παρουσία των μαθητών του ΔΙΕΚ, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών με Νεοπλασία & Φίλων Εθελοντών «ΡΟΖ Δύναμη». 

Μάλιστα η προσέλευση κόσμου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανέλπιστη με την εκδήλωση να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.  

Στόχος όπως δήλωσε στο «Ε» η πρόεδρος Συλλόγου «ΡΟΖ Δύναμη» Αληθινή Καποδίστρια, ήταν να στηριχθούν στο ψυχολογικό τομέα ασθενείς που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον καρκίνο. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος έχει φροντίσει για τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών να προσφέρει υπηρεσίες μέσω ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού, διατροφολόγου. «Στο έργο αυτό έχουμε δίπλα μας εθελοντές και προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα, αφού είμαστε καινούργιος σύλλογος», ενώ διευκρίνισε ότι οι περούκες δεν θα πάνε μόνο προς τις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με καρκίνο του μαστού αλλά σε όποιον καρκινοπαθή έχει ανάγκη.  

 

Η ΡΟΖ Δύναμη 

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Νεοπλασία «ΡΟΖ Δύναμη» Μυρσίνη Ουζουνέλλη, εξηγεί ότι ο ψυχολογικός παράγοντας είναι ένα πολύ σημαντικό σκέλος στην μάχη με τον καρκίνο και πως η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση που αναπτύσσει ο πάσχοντας και κατά συνέπεια και στην ψυχολογική δύναμη που έχει για να παλέψει με την αρρώστια. «Στόχος μας να προσφέρουμε χαμόγελα σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Γιατί πιστεύουμε ότι η εμφάνιση τονίζει την αυτοπεποίθησή μας και έτσι οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι και δυνατοί και έχουν περισσότερη δύναμη και ώθηση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Εμείς είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλουμε η ΡΟΖ ΔΥΝΑΜΗ να είναι ένα σημείο αναφοράς, ασφάλειας και σιγουριάς. Ήδη δεχόμαστε πολλά μηνύματα από πάσχοντες ή συγγενείς για διάφορα θέματα και απαντάμε σε αυτά (…) Ανοίξαμε την αγκαλιά μας και δεν είμαστε απλά σύλλογος για γυναίκες, το όνομά μας είναι Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία & Φίλων Εθελοντών «ΡΟΖ Δύναμη», μπορεί να είναι οποιοσδήποτε θέλει δίπλα μας, είτε νοσεί είτε όχι».  

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου  

Η πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών και Κουρέων Λέσβου, Μάρω Λώκου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της γιατί την εκδήλωση αυτή αγκάλιασε πλήθος κόσμου. «Ήρθαν πολλές γυναίκες και παιδιά για να κουρευτούν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί υπάρχει μεγάλη προσέλευση και έχουμε μαζέψει πάρα πολλές κοτσίδες. Περισσότερες από 100». Η δράση αναμένεται να επαναληφτεί το προσεχές διάστημα και στην Καλλονή.  

Για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν τα μαλλιά τους για δημιουργία περουκών για καρκινοπαθείς μπορούν να απευθύνονται σε κομμωτές και κουρείς μέλη του Συλλόγου.  

Τα μέλη του Σωματείου Κομμωτών - Κουρέων Λέσβου δεν είναι πρώτη φορά που κουρεύουν αφιλοκερδώς για να δημιουργηθούν περούκες για καρκινοπαθείς. Ανάλογη δράση είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα στην Αγιάσο, ενώ και στο παρελθόν είχαν συγκεντρωθεί κοτσίδες για να προσφερθούν στο Νοσοκομείο Ρόδου για τα παιδιά με καρκίνο - ενέργεια που αναμένεται να επαναληφθεί. Αυτή την φορά ήταν σειρά να βοηθήσουν την ΡΟΖ ΔΥΝΑΜΗ μετά το κάλεσμα που έκανε στο Σωματείο.  

 

Η Φιλοξενία στο Πολύκεντρο  

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το νέο πολιτιστικό κέντρο που φτιάξαμε είναι χρήσιμο στην κοινωνία (..) Η προσφορά αυτή είναι για τους ανθρώπους οι οποίοι ανεβαίνουν στη ζωή τους έναν Γολγοθά και έρχονται συλλογικότητες του τόπου μας να δώσουν έμπρακτα ένα τόνο - όχι μόνο παρηγοριάς- αλλά να δώσουν μια ουσιαστική βοήθεια με αυτή τη δράση που γίνεται» είπε ο Αντιπρόεδρος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης και πρόσθεσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους πολίτες που έρχονται και προσφέρουν τα μαλλιά τους για να στηρίξουν ανθρώπους οι οποίοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, η επίδραση των οποίων τους «ρίχνει» ψυχολογικά. Αυτή η δράση έρχεται να δείξει ότι ο κόσμος είναι κοντά τους. Μακάρι να πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο και αν όχι αυτό να περιοριστεί ο αριθμός τους. Δυστυχώς η πραγματικότητα θέλει σχεδόν κάθε σπίτι να έρχεται αντιμέτωπο με ένα τέτοιο περιστατικό». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey