Ο Γιώργος Λημναίος εμφανίζεται το επόμενο διάστημα στον ΑΝΤ1 στο πλευρό του Μπουράκ Χακί

Μιλώντας για τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο με τον JORGE [Vid]

10/03/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 10/03/2022 - 12:40

Αν η τέχνη ήταν έρωτας, τότε άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Δον Ζουάν. Ένας Δον Ζουάν που δεν μένει ασυγκίνητος μπροστά στο αντικείμενο του πόθου του που το διεκδικεί με ζήλο μέχρι να το κατακτήσει.  

Αυτός είναι ο Γιώργος Λημναίος, ο Jorge, όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι, που αγάπησε την υποκριτική και αποτέλεσε προορισμό τόσων ταξιδιών του. Στο επόμενο ...ταξίδι το εισιτήριο γράφει ΑΝΤ1 και θα «πετάξει» με την αστυνομική σειρά η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικά remake του The Bridge σε μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Τουρκίας και θα τον δούμε στο πλευρό του Μπουράκ Χακί σε ρόλο έκπληξη.  

Backstage Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ

Σε λίγο διάστημα θα ολοκληρώσει τις σπουδές στην υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε πολλούς χαρακτήρες μέσα από ρόλους που κλήθηκε να ερμηνεύσει σε Θέατρο, Τηλεόραση και Κινηματογράφο.  

Θέατρο, τηλεόραση & κινηματογράφο  

Με το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου συμμετείχε στις παραστάσεις «Λίμνη των Κύκνων», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Ηλίθιοι». Με το Φιλοτεχνικό Όμιλο Μυτιλήνης «Θεόφιλος» συμμετείχε στις παραστάσεις «Άλλα Κόλπα», «Μήδεια» & «Λεωφορείο ο πόθος». Με τον Θεατρικό Σύλλογο Πέτρας ερμήνευσε τον Παναγιωτάκη στο έργο «Μαντάμ Σουσού» και με τη θεατρική ομάδα των Αστέγων συμμετείχε στο «BENT». Ακόμη έπαιξε στο «Ένας βλάκας και μισός» με την θεατρική ομάδα ΡΟΤΑ της Χίου, στις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με την Commedia del Arte της Μυτιλήνης καθώς και «Ποια Ελένη» των Ρέππα - Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με τη θεατρική ομάδα Vault.

Από τις ΟΡΝΙΘΕΣ
Από την παράσταση ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ των Παπαθανασίου Ρέππα

«Η ζωή εν τάφω» σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά βασισμένο στο μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβήλη που προβλήθηκε στην ΕΡΤ1, «Γυναίκα χωρίς όνομα» σε σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη και Λίνου Χριστοδούλου που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 και στον ΑΝΤ1 Κύπρου, «Κόκκινο ποτάμι» σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη που προβλήθηκε στο OPEN , «Σμύρνη μου αγαπημένη» σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη που θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 είναι μερικές από τις τηλεοπτικές συνεργασίες. Θα συμμετέχει στην ταινία του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ «The crimes of the future». Ακόμη συμμετέχει στην ταινία JACK RYAN σε σκηνοθεσία Τζον Κρασίνσκι μια παραγωγή της Paramount Pictures που προβλήθηκε στο NETFLIX όπου πρωταγωγνιστούσαν οι Τζον Κρασίνσκι, Ουέντελ Πίρς, Άμπι Κόρνις, Ντίνα Σιχάμπι και άλλοι αστέρες, καθώς και στην παραγωγή της Phoenix SOCRATES σε σκηνοθεσία ALEX MOORE που θα προβληθεί το επόμενο διάστημα. Αυτή η συμμετοχή ήταν για τον Γιώργο Λημναίο πάρα πολύ σημαντική γιατί ήταν η πρώτη Αμερικάνικη παραγωγή στην οποία πήρε μέρος. Ήταν ουσιαστικά ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την ζωή του Σωκράτη, αυτού του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου, το οποίο πρόκειται να προβληθεί την Άνοιξη του 2022. Σε αυτή τη παραγωγή ανέλαβε να ερμηνεύσει τον ρόλο του Μίλητου. 

«Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση, «Η Ρόζα της Σμύρνης» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα και σενάριο Χριστίνας Λαζαρίδη, «Τζαμάικα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού και σενάριο Γιώργου Φειδά, «Κλουνοποίηση» του Β. Μπακιρτζή είναι ταινίες στις οποίες πήρε μέρος ως κομπάρσος ή ως βοηθητικός ηθοποιός. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προβληθεί το «Army Baby» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα και σενάριο Δημήτρη Αποστόλου όπου μεταμορφώνεται σε διάκο.

Backstage ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ με την Μιμή Ντενίση

 

Backstage ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ με την Ευγενία Δημητροπούλου
Από τα γυρίσματα Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ
Η συνεργασία του με τις σημαντικές αυτές παραγωγές δεν είναι τυχαία, καθώς ο ίδιος συνεργάζεται με πρακτορείο ηθοποιών στην Αθήνα και έτσι παίρνει μέρος σε κάστινγκ που γίνονται στο πλαίσιο επιλογής ηθοποιών. 
Και σε ρόλο παρουσιαστή εκδηλώσεων στον Δήμο Μυτιλήνης
«Η κάθε μία μου συνεργασία είναι κάτι μοναδικό γιατί προσφέρει και κάτι ακόμη στην ψυχοσύνθεση μου. Μου αρέσει να παίρνω μέρος σε ωραίες παραγωγές γιατί μαθαίνω κάθε φορά και κάτι ξεχωριστό. Έτσι κρατάω και κάτι ακόμη σε αυτό το στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου να τα καταφέρω και σε αυτό το τομέα καλά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσω όλους τους συντελεστές, τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους, το πόσο αυστηροί και πόσο καλοί ταυτόχρονα ήταν στη δουλειά τους καθώς και τις γνώσεις και την εμπειρία που μας μετάφεραν». 
Backstage ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ του Μανούσου Μανουσάκη
Από το SOCRATES του Alex Moore
Από τα γυρίσματα Army Baby του Γιώργου Κορδέλλα
Εκτός όμως από την υποκριτική του αρέσει και η φωτογραφία καθώς και σε αυτή μπορείς να μεταμορφωθείς ενσαρκώνοντας νέους ρόλους που φυλακίζονται για πάντα στον φακό. Μάλιστα κάποιες από τις φωτογραφίες φιλοξενούνται ήδη σε κάποιες εκθέσεις όπως στο Πολύκεντρο Νέας Σμύρνης. Η πιο δύσκολη φωτογράφιση για εκείνον ήταν όταν έπρεπε να ντυθεί τσολιάς και να ποζάρει στο φωτογράφο Γιάννη Παυλίδη, στο Σύνταγμα καθώς όπως μας αφηγείται κόσμος & στρατονομία είχαν μαζευτεί και παρατηρούσαν την φωτογράφηση αντί τους πραγματικούς εύζωνες. Τις αγαπημένες του φωτογραφίες τις έκανε προσωπικό ημερολόγιο για να θυμάται τις μοναδικές στιγμές που αντιστοιχούν σε κάθε έτος. Οι Ραϊστέλλη, Δελή, Ziegler - Kωνσταντινίδη, Φλιούκα, Παυλίδη, Μωραΐτης, Νικολογιάννης, Tariq, Σταυρινός & Ζαφείρης είναι φωτογράφοι με τους οποίους έχει συνεργαστεί.  
Από φωτογράφηση στη γειτονική Χίο
Με φυσιογνωμία κρητικού
Ποζάροντας στο φακό του Γιάννη Παυλίδη
Από έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες που πρωταγωνιστεί
Η συνέντευξη
Ποια η εμπειρία σου από τη «Σμύρνη μου Αγαπημένη» γυρίσματα της οποίας έγιναν και στη Λέσβο το περασμένο καλοκαίρι;
«Ήταν πολύ μεγάλη μου τιμή που έπαιξα με αυτούς τους ηθοποιούς. Η κυρία Μιμή Ντενίση ήταν καταπληκτική όπως και οι Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί ήταν όλοι πολύ καλοί. Ήταν μια μοναδική εμπειρία γιατί συμμετείχα και σαν ηθοποιός και σαν κομμωτής. Χτένισα αρκετούς ηθοποιούς και παράλληλα έπαιξα και στην ταινία. Τώρα που θα παιχτεί και στην ΕΡT1 πιστεύω ότι θα προβληθούμε περισσότερο καθώς μέσα σε δύο ώρες που διήρκησε η ταινία στους κινηματογράφους, αυτό δεν ήταν δυνατό».   
Ποιος ήταν ο ρόλος εκείνος που σε σημάδεψε;
«Δεν μπορώ να διαλέξω κάτι, με όλους όσοι έχουμε συνεργαστεί ήταν αξιόλογοι, από το πιο μικρό τοπικό Θεατρικό Σχήμα γιατί αγάπησα τους ρόλους μου και τους ζούσα. Παρ’ όλα αυτά μια καλή μου θεατρική στιγμή ήταν στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, στις Όρνιθες του Αριστοφάνη που ερμήνευα τρεις ρόλους - κάτι που δεν ήταν εύκολο. Δεν παύει όμως να αποτελεί μία μοναδική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό χώρο, εκείνον του Αρχαίου Θεάτρου, που θα πρέπει κάποια στιγμή να αναδειχθεί γιατί αποτελεί στολίδι -όχι μόνο για τον τόπο μας - αλλά για όλη την Ελλάδα». 
Ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;
«Ο στόχος μου είναι το καλύτερο. Δεν θα σταματήσω να βάζω στόχους στη ζωή μου. Νομίζω αν το κάνω αυτό θα πάψω να ανασαίνω». 
Αν έπρεπε να διαλέξεις τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο τι θα επέλεγες
«Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση καθώς το κάθε είδος είναι εντελώς διαφορετικό. Η τηλεόραση και οι ταινίες του κινηματογράφου μπορούν να κοπούν και να ξαναφτιαχτούν, ενώ το θέατρο είναι κάτι το ζωντανό, το ατόφιο, όλες οι στιγμές είναι μοναδικές κάτι που το κάνει δύσκολο και όμορφο ταυτόχρονα. Αν θα επέλεγα κάτι από τα τρία θα ήταν το θέατρο γιατί γεννά αυτή την αδρεναλίνη που σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός». 
Κι αφού επέλεξες θέατρο, τι σημαίνει αυτό για σένα;
«Το θέατρο πλέον είναι η ζωή μου αφού η ύπαρξή μου περιστρέφεται γύρω από αυτό. Είναι η ιδέα που βρίσκεται στο επίκεντρο του μυαλού μου και πάντοτε ονειρεύομαι τον καινούργιο μου ρόλο γιατί μέσα από αυτόν ξεφεύγω από την πραγματικότητα, από όλο αυτό που ζούμε. Είναι η μόνη διέξοδός μου». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey