Εκλογικό βαρόμετρο

02/05/2014 - 16:12

Δημοσκοπήσεις και πάλι σε εξέλιξη. Πόσες από αυτές είναι έγκυρες και πόσες εκμεταλλεύονται την αγωνία των ενδιαφερομένων για να τους πουλήσουν μαγειρεμένα στοιχεία, θα το δείξει η... νεκροψία!

Δημοσκοπήσεις και πάλι σε εξέλιξη. Πόσες από αυτές είναι έγκυρες και πόσες εκμεταλλεύονται την αγωνία των ενδιαφερομένων για να τους πουλήσουν μαγειρεμένα στοιχεία, θα το δείξει η... νεκροψία!

Πάντως, οι επαΐοντες επιμένουν ότι για να έχει μια δημοσκόπηση και τον απόηχο των επιμέρους υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες από την ανακοίνωσή τους.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι από την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε πρακτικά την Τρίτη, μεσολάβησε Πρωτομαγιά και ακολουθεί Σαββατοκύριακο, σοβαρές μετρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν από Δευτέρα.

Οπότε, αν υποθέσουμε ότι μια αξιόπιστη δημοσκόπηση σε ευρύ δείγμα θέλει τρεις μέρες, οι ενδιαφερόμενοι μετά θα έχουν ελάχιστες μέρες για διορθωτικές κινήσεις.

Είναι ν’ απορείς με ορισμένους υποψηφίους που κάθονται με σταυρωμένα χέρια και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν το παραμικρό για να προβάλλουν την υποψηφιότητά τους.

Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Το πρώτο, ότι κάποιοι φαντάζονται πως οι πολίτες θα έχουν... ανατριχιάσει στο άκουσμα της υποψηφιότητας της αφεντιάς τους και θα σπεύσουν να τους ψηφίσουν αυτοβούλως.
Στην κατηγορία αυτή - με δεδομένη μάλιστα την πληθώρα υποψηφίων και τον καταιγισμό μηνυμάτων προς τους ψηφοφόρους - επιφυλάσσεται κατά κανόνα πικρή διάψευση.

Υπάρχει και μια δεύτερη κατηγορία... σεμνών, που λένε «εγώ δεν ενδιαφέρομαι να βγω, μπήκα απλώς για να βοηθήσω τον επικεφαλής του συνδυασμού».

Εμ, δεν τον βοηθάς όταν με τον τρόπο σου διώχνεις και τους φίλους σου. Που δίκαια θα σκεφτούν: Δεν ενδιαφέρεσαι εσύ να πας καλά, να νοιαστώ εγώ;

Με λίγα λόγια, ή δεν μπαίνεις καθόλου στο χορό ή, αν μπεις, χορεύεις από λάτιν μέχρι... καρσιλαμά!

Και κλείνοντας, ας το ελαφρύνουμε. Ο τύπος από την Ιεράπετρα που υπέγραψε - και τον κατέθεσαν - σε τρεις συνδυασμούς; Καρδιές δε χαλούσε ή έκανε τη δική του αντίσταση στους... αστικούς θεσμούς;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey