Κοινή Λογική

13/11/2012 - 14:51

Ποντίκια που πηδούν από το βυθιζόμενο σκάφος. Τι άλλο να σκεφτεί κανείς για κάποιους που αποφάσισαν μετά από 35 τουλάχιστον χρόνια οσφυοκάμψεων να ορθώσουν, λέει, ανάστημα.

Ποντίκια που πηδούν από το βυθιζόμενο σκάφος.
*
Τι άλλο να σκεφτεί κανείς για κάποιους που αποφάσισαν μετά από 35 τουλάχιστον χρόνια οσφυοκάμψεων να ορθώσουν, λέει, ανάστημα.
*
Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει κανείς για το μνημόνιο και τα μέτρα, είναι δυνατόν να είσαι γέννημα θρέμμα των αμαρτιών της μεταπολίτευσης...
να είσαι παιδί του κομματικού σωλήνα, και να μην έχεις κάνει άλλη «δουλειά» στη ζωή σου εκτός από πολιτικός...
*
Να διατέλεσες κατ’ επανάληψη υπουργός, να είσαι από τους πρωτεργάτες της μνημονιακής πολιτικής Παπανδρέου και στο «παρά πέντε» να σηκώνεις παντιέρα;
*
Φίλος που ξέρει καλά το χώρο και έχει μνήμη καμήλας, όταν του εξέφρασα την αγανάκτησή μου για τον τύπο, μου θύμισε:
*
Γύρω στο 1975, η νεολαία ΠΑΣΟΚ συγκρούσθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου για θέματα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.
*
Το σύνολο των 30 μελών του Συμβουλίου Σπουδάζουσας καταψήφισε της εισηγήσεις της ηγεσίας και κάποιοι το πλήρωσαν ακόμα και με διαγραφές.
*
«Ένας μόνο τότε ψήφισε... λευκό! Ο Σκανδαλίδης! Τώρα στα γεράματα θα φτιάξει;»
*
Εντάξει, είναι παρατηρημένο. Στην πολιτική, άμα πάρεις ένα λάθος δρόμο, δύσκολα το παραδέχεσαι, με αποτέλεσμα να οδηγείσαι σε μια πορεία που το λάθος διαιωνίζεται και χειροτερεύει.
*
Όλα όμως έχουν ένα όριο. Αυτή η κατάσταση νομιμοποίησης της ανομίας και αμφισβήτησης των κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στα πανεπιστήμια δεν το βλέπουν κάποιοι πού οδηγεί;
*
Γνωρίζοντας αρκετούς από τους ανθρώπους τού ΣΥΡΙΖΑ, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, είμαι βέβαιος ότι κάποιοι από αυτούς είναι βαθιά αντίθετοι σε τέτοιες λογικές και πρακτικές. Γιατί σιωπούν;
*
Μια και μιλάμε για πανεπιστήμια, ας μιλήσουμε και για κάποιους πανεπιστημιακούς.
*
Το δικό μας Πανεπιστήμιο διαθέτει κατά τους ειδικούς - ειδικός δεν είμαι και δεν μπορώ να κρίνω - σημαντικές επιστημονικές προσωπικότητες.
*
Κυκλοφορούν όμως, όπως είναι φυσικό, και μπόλικες επιστημονικές «νούλες».
*
Μερικοί από αυτούς που είναι επιστήμονες μόνο στον τίτλο, κάνουν τόση φασαρία, που νομίζεις πως αυτοί είναι και κανένας άλλος.
*
Ψάχνεις λοιπόν το όνομά τους στο Google και διαπιστώνεις ότι το επιστημονικό τους έργο είναι ανύπαρκτο και οι μοναδικές δημοσιεύσεις τους είναι το πολύ - πολύ σε κανένα... «Εμπρός» και σε κανένα «Δημοκράτη»!
*
Και βέβαια δεν είναι κακό να αρθρογραφείς στον τοπικό Τύπο. Κι εμείς ερασιτέχνες αρθρογράφοι του τοπικού Τύπου είμαστε, άλλωστε.
*
Μόνο που εμείς δε διεκδικούμε επιστημονικές δάφνες.
*
Άλλο να γράφεις στον τοπικό Τύπο και άλλο να γράφεις μόνο στον τοπικό Τύπο, επειδή - καίτοι το παίζεις επιστήμονας - ο επιστημονικός Τύπος της ειδικότητάς σου σε αγνοεί.
*
Εκδηλώσεις επί εκδηλώσεων και λόγοι επί λόγων για την επέτειο της απελευθέρωσης της Λέσβου.
*
Τι τα θέλετε; Οι τοπικοί μας ηγήτορες στα πανηγύρια είναι πρώτοι. Για το αν κάνουν και καμμιά άλλη δουλειά. θα σας γελάσω. Πάντως εγώ προσωπικά δεν το βλέπω.
*
Καθυστερεί, λέει, κι άλλο η δόση. Και, ω του θαύματος, τα ταμιακά διαθέσιμα που θα τέλειωναν τον Ιούνιο, ύστερα έφταναν μέχρι το Σεπτέμβριο, λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων μάς μιλούσαν για 15 Νοεμβρίου (τέτοια ακριβής πρόβλεψη), τώρα λέει θα φτάσουν μπορεί και μέχρι τα Χριστούγεννα!
*
Σας το ξαναλέω λοιπόν: Μας δουλεύουν, λέτε; Μπα, ιδέα σας είναι!
*
Η ανεργία έχει χτυπήσει 25%. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι ακόμα ένα νούμερο. Είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.
*
Και αν ακούσεις όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες, να προτείνουν «λύσεις», το παίρνεις απόφαση και φεύγεις μετανάστης!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey