ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

07/08/2012 - 16:22

Λίγο με νοιάζει αν είναι ακριβής η κοστολόγηση της πρότασης νόμου τού ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά του εκπροσώπου της Ένωσης Τραπεζών, κ. Γκόρτσου (όνομα κι αυτό…).

Λίγο με νοιάζει αν είναι ακριβής η κοστολόγηση της πρότασης νόμου τού ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά του εκπροσώπου της Ένωσης Τραπεζών, κ. Γκόρτσου (όνομα κι αυτό…).
*
Ότι δηλαδή αν ισχύσουν όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου, θα απαιτηθούν επιπλέον 50 δισ. για να καλυφθούν οι ζημιές των τραπεζών.
*
Επομένως, το σχέδιο είναι ανέφικτο γιατί δεν απαντά στο πού θα βρεθούν τα λεφτά.
*
Απαντώ. Όπου θα βρεθούν και όλα τα άλλα που εξαγγέλλονται από τις κατά καιρούς αντιπολιτεύσεις και ξεχνιούνται όταν γίνουν κυβέρνηση. Αλλού λοιπόν είναι το θέμα.
*
Ότι, για άλλη μια φορά, αριστερό και προοδευτικό θεωρείται από το ΣΥΡΙΖΑ ένα μέτρο επιβράβευσης ΟΛΩΝ όσοι χρωστάνε.
*
Κι έτσι, κοντά σε όποιον π.χ. έμεινε άνεργος και δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά του, να λουφάρει και όποιος απλά δανειζόταν αλόγιστα για να περνά καλά.
*
Και έτσι, όποιος ήταν νοικοκύρης ή απλά δανειζόταν με συντηρητισμό, απλά να αισθάνεται κορόιδο, για να μην το πω πιο λαϊκά.
*
Υποτίθεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν την ακεραιότητα μιας χώρας από εξωτερικές επιβουλές. Συμφωνούμε όλοι μέχρι εδώ; Πάμε παρακάτω.
*
Οι θιασώτες της μη μισθολογικής περικοπής στους ένστολους, στους μαχόμενους καθημερινά ένστολους, π.χ. της αστυνομίας ή της πυροσβεστικής, κολλάνε εντέχνως και τους - πολύ περισσότερους - των ενόπλων δυνάμεων.
*
Οι οποίοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. πληρώματα μαχητικών αεροπλάνων), πολύ λίγο ζορίζονται στη δουλειά τους και η - φιλειρηνική - ευχή μας είναι να μην αξιωθούν στη ζωή τους να ζήσουν ζόρια οι άνθρωποι, για το καλό όλων μας.
*
Ναι, λένε οι προστάτες των μισθών, αλλά οι ένστολοι των ενόπλων δυνάμεων είναι σε ετοιμότητα για την κακιά ώρα, και μια μισθολογική περικοπή θα λειτουργούσε σε βάρος του ηθικού τους.
*
Ας αντιπαρέλθουμε το συνδυασμό του ηθικού με τον… μισθό, ως σημείο των καιρών μας.
*
Άραγε, όμως, αληθεύει ότι στις περικοπές που ζητούνται από την τρόικα στα κονδύλια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι πολιτικά υπεύθυνοι προτιμούν να περικόπτουν δαπάνες για οπλικά και ανταλλακτικά αντί μισθών;
*
Οι υιοθετούντες τέτοιες αλχημείες προφανώς επιθυμούν ένα στράτευμα του οποίου, κατά την άποψή τους, το ηθικό με οικονομική υποστήριξη θα είναι τόσο υψηλό, που σε περίπτωση κρίσης θα πάρει τους εχθρούς με τις… πέτρες, αφού θα στερείται άλλων μέσων.
*
Όποια άποψη και αν έχει κανείς για τον κ. Σηφουνάκη, θα πρέπει να παραδεχτεί ότι στην τελευταία εσωκομματική του αντιπαράθεση έχει το δίκιο με το μέρος του.
*
Γιατί το να σε εγκαλεί ως εκπρόσωπο του κομματικού κατεστημένου ένας ανεπάγγελτος κομματικοδίαιτος εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, όπως ο γραφικός κ. Παναγιωτακόπουλος, μάλλον σου περιποιεί τιμή.
*
Το θέμα είναι βέβαια πόσο ακόμα θα πρέπει να πέσουν τα ποσοστά τού ΠΑΣΟΚ για να αποφασίσει να πετάξει με τις κλοτσιές κάτι τέτοιους τύπους. Στο κάτω - κάτω, με τόσα ένσημα που τους εξασφάλισε τόσα χρόνια, θα δικαιούνται σύνταξη, οπότε δεν τίθεται θέμα… ανθρωπισμού!
*
Για όσους εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οικονομικό ή έστω πολιτικό και όχι βαθιά κοινωνικό, αφιερωμένο εξαιρετικά.
*
Οι προσληφθέντες λέει ως συνοριοφύλακες, διαμαρτύρονται επειδή τους ζητούν να υπηρετήσουν στα σύνορα!!!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey