Οι «αρνητές της στράτευσης»

11/08/2021 - 10:00

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση θυμίζει με την στάση της τους «Ανθενωτικούς», του 1453, όταν πολιορκούνταν η Κωνσταντινούπολη από τον Μωάμεθ, οι οποίοι, κόντρα στους «Ενωτικούς», διεκήρυσσαν: « Κρειττότερον έστιν ειδέναι, εν μέση πόλει, φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν» ( και στα απλοελληνικά: καλύτερα σαρίκι τούρκικο, παρά τιάρα παπική)!

Και η « ευχή» τους… εισακούστηκε με την άλωση της Πόλης και την εγκαθίδρυση της δυναστείας, για 400 χρόνια, του «τούρκικου σαρικιού»!

Ευτυχώς, σήμερα,  οι «Ενωτικοί» είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι, για να αντιμετωπίσουν, νικηφόρα, και στα τέσσερα μέτωπα, τους «εχθρούς»!

{Ακόμα και η δικτατορική κυβέρνηση του  Ι. Μεταξά είχε, εν καιρώ πολέμου, καλύτερη αντιμετώπιση από τις αντιπολιτευόμενες την δικτατορία «δημοκρατικές δυνάμεις» ( ο φυλακισμένος, από το δικτατορικό καθεστώς, Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Ν. Ζαχαριάδης, με επιστολή του στον Τύπο, κάλεσε τον λαό να συστρατευτεί με το καθεστώς Ι. Μεταξά για την απόκρουση του εχθρού!)}.

Παρ΄ όλον ότι, σήμερα, ο πόλεμος διεξάγεται συγχρόνως σε τέσσερα κρίσιμα μέτωπα, της πανδημίας, της απόκρουσης της τουρκικής απειλής, της Οικονομίας και της εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού προβλήματος από τον Ερντογάν, οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, όπως κάποιοι… ηρωικοί αρνητές της στράτευσης, παρά τα αγωνιστικά συνθήματα και τις κραυγές «ΑΕΡΑ» για την γενναία αντιμετώπιση του « εχθρού», όχι μόνον αφήνουν να μάχεται, μονάχη, την κυβέρνηση, στο πεδίο της πραγματικής μάχης,  αλλά και δεν χάνουν την ευκαιρία να την «πετροβολάν» και να την καθυβρίζουν, διότι αδυνατεί- «εδώ και τώρα»- να… κατατροπώσει  τον «εχθρό»!

Τελικά,  η αλήθεια είναι, πίσω από την υποκρισία, ότι για την ελληνική Αντιπολίτευση ο πραγματικός εχθρός είναι: « εντός των τειχών», η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη! Και ένας είναι, γι΄ αυτούς,  «ο υπέρ πάντων αγών»: η φθορά και η πτώση της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη! Όταν η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση κατά του κορονοϊού ψηφίζοντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αυτοί υποστηρίζουν τα… «απαράγραπτα δίκαια» των αρνητών  του εμβολιασμού  ενθαρρύνοντας, έτσι, με περισσή ανευθυνότητα, τους διαδηλώνοντες κατά του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

(και ο ανεκδιήγητος Πολάκης αμφισβητεί, δημόσια, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και… συνιστά, ως αποτελεσματικότερο όπλο κατά του κορονοϊού, γνωστό φάρμακο, κατάλληλο για… ζώα και ανθρώπους!).

Και στους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποιούν για τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του… «Ανεπανάληπτοι»(!), για να θυμηθούμε και το τραγούδι του Τόλη Βοσκόπουλου! Ούτε ο Ερντογάν δεν τους έχει ακούσει- από τους πιο τρομερούς «Τουρκοφάγους»- τέτοιους χαρακτηρισμούς: «πολιτικοί απατεώνες», «επικίνδυνοι εγκληματίες», «εμπρηστές», «σαμποτέρ», «τρομοκράτες» και «καταστροφείς της χώρας», που « απέτυχαν, παταγωδώς να ελέγξουν την πανδημία», που «διχάζουν τον λαό»,»  «βουλιάζουν την οικονομία», «επαναφέρουν τον Μεσαίωνα καταργώντας το 8ωρο»,«υπονομεύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας», «βάζουν κόφτες στην εισαγωγή των παιδιών στα ΑΕΙ»…!

Ακόμα και για το «ειδύλλιο» του γιου του πρωθυπουργού με γνωστή τενίστρια… κατηγορείται ο Κ. Μητσοτάκης, από τον «λογογράφο» του Τσίπρα, δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ, Θανάση Καρτερό!

Τίποτα δεν γίνεται σωστά, από αυτήν, την μετα-ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, κανένα όφελος για τον λαό και την χώρα κατά την Αξιωματική Αντιπολίτευση! Και ας εγκωμιάζουν ( και για το «Σχέδιο Ανάκαμψης») την ελληνική κυβέρνηση οι εταίροι μας στην Ευρώπη!

Και ας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι ο ελληνικός λαός εγκρίνει, σε μεγάλο ποσοστό του, την κυβερνητική πολιτική!

Η λυσσαλέα επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, κυρίως, από  τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει, σε κάποιον βαθμό, επηρεάσει αρνητικά την κυβερνητική πολιτική: χρειάζεται να ξοδεύει δυνάμεις, προκειμένου να αντικρούει τις επιθέσεις που δέχεται, « εντός των τειχών», από  την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Και αυτό, θα έλεγε κανείς, ότι είναι σύμφυτο με την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, έστω και στην υπερβολική του διάσταση· προκαλείται, όμως, και ένα άλλο, σημαντικό αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο είχαμε επισημάνει, και παλιότερα, σε κάποιο άρθρο μας: η κυβέρνηση παρουσιάζεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, άτολμη και υποχωρητική στην εφαρμογή των νόμων που ψηφίζει, π.χ. αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Περιορίζεται σε μερικές κατηγορίες εργαζομένων για ην επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, εξαιρώντας  άλλες κρίσιμες ομάδες για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πανδημίας.

Χαλαρώνει τον θεσμό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων- και ειδικότερα, των εκπαιδευτικών- αφαιρώντας κάθε θετική επίπτωση για τους άξιους και κάθε αρνητική για τους ανάξιους.

Και στα εθνικά ζητήματα, για οποιονδήποτε χειρισμό, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση κάποιας συμφωνίας με την Τουρκία για την προσφυγή στην Χάγη, προβλέπω ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί κάτω από το σφοδρό σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, που καραδοκεί να πάρει την «ρεβάνς» για την κριτική που δέχτηκε σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών!

Με αυτά τα δεδομένα, εάν συνεχιστεί η πολιτική του αντιπολιτευτικού Φρενοκομείου, καθώς και η εσφαλμένη κυβερνητική τακτική της άμυνας, αντί της επίθεσης, αμφιβάλλω εάν η σημερινή κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα μπορέσει να πραγματοποιήσει  πολλά από αυτά που ψήφισε ο ελληνικός λαός και αναμένει: τις βαθιές και επώδυνες τομές και παρεμβάσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.

Και μάλλον θα παραπεμφθούν στην επόμενη 4ετία, οι τολμηρές αποφάσεις για την λύση ή την «ρύθμιση» των εθνικών ζητημάτων!

Εύχομαι να διαψευστώ, διότι «οι καιροί ου μενετοί»! Δεν πρέπει να ανακοπεί η προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της χώρας, διότι η ελληνική αντιπολίτευση είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey