Μια βολή έχει μείνει

13/08/2018 - 15:05 Ενημερώθηκε 10/08/2018 - 15:08

Ίσως είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια που δεν έχουν απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ τα «μπάνια του λαού».

Ουδείς ασχολείται, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, με τις καλοκαιρινές αποδράσεις των Ελλήνων, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τους ναύλους για τα νησιά, τις προσφορές καταλυμάτων κλπ.

Έχει σκεπάσει την Χώρα ένα καταθλιπτικό σύννεφο αποπνικτικής και απελπιστικής αδράνειας σωρευμένη από τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων και την αποψίλωση ελπίδας που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη αφαίμαξη κυρίως των ψυχολογικών πόρων των μικρομεσαίων Ελλήνων πολιτών.

Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη επαναλήψεις πολιτικών ταραχών, στάσεων, κινημάτων ακόμα και πτωχεύσεων. Η Χώρα έχει περιπέσει στο παρελθόν σε πολύ χειρότερες καταστάσεις από την σημερινή εθνική και κρατική απαξίωση, απότοκες κυρίως πολιτικών παθών που οδήγησαν σε επικίνδυνους διχασμούς και σε αιματηρό εμφύλιο.

Υπήρχε, όμως, πολιτικό κεφάλαιο σε εφεδρεία, υπήρχε πάγκος. Υπήρχε επίσης κοινωνική, πνευματική και οικονομική ραχοκοκαλιά, κατεστημένο με επίγνωση πατριωτικής ευθύνης. Υπήρχε, τέλος, πολιτική τσίπα.

Καθρέπτης των επιδιώξεων και ελπιδοφόρων προσδοκιών μας αναμφισβήτητα είναι η πολιτική μας έκφραση «συμποσούμενη» στο εκάστοτε προκύπτον εθνικό κοινοβούλιο. Κατά το «μάλλον ή ήττον» οι σημερινοί πολιτικοί συνδυασμοί και το σημερινό ηγετικό προσωπικό τους θα ανταγωνιστούν οσονούπω για την κατάκτηση της κυβερνητικής εντολής μας.

Ας κάνει καθένας υποθέσεις εργασίας ανάθεσης κυβερνητικών ευθυνών στα σημερινά κόμματα, πρόσωπα και ηγεσίες του κοινοβουλίου. Σε μεγάλο βαθμό δοκιμασμένα και κατ’ επανάληψη οικτρά αποτυχημένα με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάποια δε εμφανώς επικίνδυνα και άλλα στα όρια του φαιδρού. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μια «βολή» έχει απομείνει στο πολιτικό μας περίστροφο πριν τις μη αναστρέψιμες εθνικές περιπέτειες. Εντολή στην ΝΔ με επιλογή ανιδιοτελών εκπροσώπων. Με την βάσιμη ελπίδα ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να αναμετρηθεί με την ιστορία.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey