Απόλεμοι!!! (με αφορμή το έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Λέσβου)

24/03/2014 - 23:17

Λαός απόλεμος. Λαός συμβιβασμένος. Λαός τού «σφάξε με αγά μ', να αγιάσω». Ο Λαός της Λέσβου. Όλοι μας! Δεν είναι τυχαίο ότι όταν όλη η Ρούμελη, ο Μοριάς, η Χαλκιδική, η Ήπειρος, η Χίος, τα Ψαρά, η Κρήτη, οι Σπέτσες, η Ύδρα.

Λαός απόλεμος. Λαός συμβιβασμένος. Λαός τού «σφάξε με αγά μ', να αγιάσω». Ο Λαός της Λέσβου. Όλοι μας! Δεν είναι τυχαίο ότι όταν όλη η Ρούμελη, ο Μοριάς, η Χαλκιδική, η Ήπειρος, η Χίος, τα Ψαρά, η Κρήτη, οι Σπέτσες, η Ύδρα, η Κάσσος καιγόντουσαν και έδιναν το αίμα τους στον αγώνα για τη λευτεριά το '21, εμείς οι Λέσβιοι «ποιούσαμε τη νήσσα».

Σφυρίζαμε αδιάφοροι. Δε μας αφορούσε το θέμα. Ευτυχώς που ο Παπανικολής, ο Θεοφιλόπουλος και οι άλλοι συναγωνιστές τους Ψαριανοί, Σπετσιώτες κ.ά., πυρπόλησαν την τουρκική ναυαρχίδα στην Ερεσό και έτσι στις σελίδες της Ιστορία μας, της τότε ηρωικής περιόδου, γράφεται το όνομα της Λέσβου. Χωρίς αυτό το ηρωικό, αλλά όχι λεσβιακό κατόρθωμα, το όνομα του νησιού μας θα έλαμπε διά της ... απουσίας του απ' της Δέλτους της περιόδου αυτής.

Αυτή την απόλεμη, μη διεκδικητική, άκρως συμβιβαστική στάση μας την ξέρουν καλά οι του αθηνοκεντρικού δοβλετιού. Έτσι, ό,τι μας δίνουν, μας το δίνουν με το σταγονόμετρο και ό,τι μας παίρνουν, μας το παίρνουν με το πιθάρι.

Πιθάρι μανταμαδιώτικο, μάλιστα, των 500 οκάδων. Έτσι, το τι μας δώσανε τον ένα αιώνα εθνικού βίου, τα έχω γράψει πολλές φορές. Το λιμάνι της Μυτιλήνης προ 50 τόσα χρόνια, το μόνο αναπτυξιακό έργο κλίμακος!

Το τι μας πήραν; Μόνο απ' τα δικαιούμενα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (από τα τέσσερα Κ.Π.Σ.), πάνω από 850 εκατ. ευρώ που δε μας έδωσαν. Το να πω πόσα από τις επί 100 τώρα χρόνια δημόσιες επενδύσεις, μάλλον είναι αυτονόητο. Ψιχία!!! Το χειρότερο βέβαια που μας πήραν, είναι το αυτοδιοικητικό μας δικαίωμα.

«Τσουβαλιδόν» στο αυθαίρετο και δικτατορικώς ορισθέν από το κράτος των Αθηνών, με τους «κηπουρούς» και τη υποδείξει βεβαίως του μοιραίου ΓΑΠαπανδρέου «κάθε νησί και ένας δήμος», δημιουργήθηκε το Μάιο του 2010 το Τέρας Δήμος Λέσβου. Το «αδιοίκητο» της υποθέσεως το βιώσαμε τα τρεισήμισι αυτά χρόνια σ' όλο του το μεγαλείο! Οι κάθε λογής Μαυρογιαλούροι μάς είπαν «θα τον σπάσουμε».

Το αποτέλεσμα; «Τζίφος», που λέει ο Λαός. Εμπαιγμένοι πολλαπλώς, πάμε στις εκλογές του Μαΐου. Να εκλέξουμε το Δήμαρχο και τους 45 Συμβούλους που θα διοικήσουν το «αδιοίκητο»!!! Και τι έγινε μετά την 18 Μαρτίου (που θεσμικά θα έπρεπε να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το σπάσιμο του Δήμου-Τέρατος) και τούτο δεν έγινε;

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο θέμα το «μη σπάσιμο του Δήμου». Το γεγονός της απουσίας των 22 και της παρουσίας μόνο των 23 Συμβούλων του, απλά σηματοδοτεί το απόλεμό μας. Σηματοδοτεί το της συμβιβαστικής μας, υποτελούς μπορώ να πω, διάθεσης και συμπεριφοράς, το στο DNA μας πια εμφυτευθέν «ό,τι διατάξει το Κουβέρνο». Και τούτο, στη λογική τού «σφάξε με αγά μ', να αγιάσω»!!!

Το ότι το ~50% του πληθυσμού του νησιού μας (έναντι αυτού της απογραφής τού 1913) σήμερα, και μάλιστα πληθυσμό γερόντων, με την παρούσα κατάσταση της «διαιώνισης του Δήμου-Τέρατος» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παντελή ερήμωση των χωριών μας και άρα ο πληθυσμός του θα κατρακυλήσει στο 40%, στο 30 % κ.λπ., φαίνεται ότι δε μας πολυαπασχολεί.

Αν μας απασχολούσε, το δρόμο τον έχουν δείξει στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνίες όπως της Τσαρίτσανης, των Ζωνιανών, του Βραχασίου κ.ά.. Αλλά χρειάζεται της «καρδιάς το πύρωμα», που λέει ο ποιητής. Κι εμείς οι Λέσβιοι ατυχώς στερούμαστε αυτού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey