Βάζουν βενζίνη με έξοδα του δήμου;

28/09/2018 - 13:37 Ενημερώθηκε 28/09/2018 - 17:03

Αν η «κάψα» της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ να «τελειώσει» από τα δημοτικά πράγματα τον Σπύρο Γαληνό, την οδήγησε σε άγαρμπες ανακοινώσεις που πέτυχαν (προς στιγμήν ίσως) τελικά το εντελώς αντίθετο από τον σκοπό που είχαν εξαρχής, το μέσο που έχει «καταστρέψει» περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον δήμαρχο Λέσβου, του δίνει πια τη χαριστική βολή. Και αυτό δεν είναι άλλο από το facebook, που εδώ και τρεις εβδομάδες, μας χαρίζει πρωτοφανείς ευθείες καταγγελίες, από πρώην «συνεργάτες» του Σπύρου Γαληνού που από τη στιγμή που έχασαν την θέση τους στη δημοτική αρχή (δικαίως ή αδίκως ελάχιστη σημασία έχει), φροντίζουν μεθοδικά και συστηματικά να βγάζουν όλα τα «άπλυτα» της παράταξης στη φόρα! Με ονόματα και… διευθύνσεις.

Μάλιστα η αναπαραγωγή αυτών των φημών ή γεγονότων που μεταξύ άλλων χρεώνουν σε εναπομείναντα στελέχη της δημοτικής αρχής, από το ότι βάζουν βενζίνη στα αμάξια τους με έξοδα του δήμου, στο ότι νοικιάζουν οι ίδιοι ιδιωτικά τους ακίνητα στον δήμο, μέχρι και ότι ταξιδεύουν στην Αθήνα με έξοδα του δήμου, μετατρέπονται αυτόματα σε πειστήρια περί… οργίου κατάχρησης εξουσίας που γίνεται από τους τοπικούς άρχοντες. Ειδικά από τη στιγμή που δεν τυγχάνουν διάψευσης.

Το άρρωστο ωστόσο όλης αυτής της ιστορίας που αναφέρουμε παραπάνω και αναπαράγεται και σε διαδικτυακά μέσα (σ.σ. τα οποία παρεμπιπτόντως πιστεύουν ότι ξέθαψαν την αλήθεια που μας κρύβουν τα… «συστημικά» υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης), δεν είναι όμως το ότι μπορεί να υπάρχουν πράγματι τοπικοί άρχοντες που βάζουν βενζίνη στα ιδιωτικά τους οχήματα με τιμολόγια του δήμου. Δεν αποκλείεται κάποιοι δημοτικοί άρχοντες θα κάνουν και χειρότερα από αυτά που μαθαίνουμε, όπως έκαναν και προηγούμενοι από αυτούς και ενδεχομένως θα κάνουν και οι επόμενοι. Το άρρωστο της όλης υπόθεσης, είναι το timing αυτών των καταγγελιών, αλλά και οι φορείς αυτών των «αποκαλύψεων». Οι οποίοι δεν είναι κάποιοι της αντιπολίτευσης ας πούμε, ούτε τελικά ο Τύπος. Αλλά οι πρώην συμμετέχοντες για χρόνια σε αυτή τη διαδικασία, οι οποίοι για πολιτικούς (και προφανέστατα και για προσωπικούς) λόγους έμειναν ξαφνικά εκτός εξουσίας και άρχισαν να ...λαλούν όχι στον Εισαγγελέα ας πούμε, αλλά στο διαδίκτυο!

Αυτοί όμως που καταγγέλλουν ξαφνικά ότι οι μέχρι πρότινος συνάδελφοί τους –βάσει του περιεχομένου των ανήθικων σίγουρα και ενδεχομένως και παράνομων πράξεών τους- είναι «λαμόγια», είναι χειρότεροι και από τα «λαμόγια» που καταγγέλλουν κι ας κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Και τούτο πολύ απλά γιατί σκέφτηκαν προφανώς να τους καταγγείλουν, μόνο όταν έχασαν την καρέκλα τους. Πιο πριν από την απώλεια της καρέκλας, προφανώς όλα ήταν μέλι γάλα για τα πρώην και νυν μέλη της παράταξης του Σπύρου Γαληνού, που είναι σίγουρο πως με τα καμώματά τους, θα μας μείνουν για χρόνια στη μνήμη μας, ως παραδείγματα προς αποφυγή.  

Μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα, ο προβληματισμός βαθαίνει για το επίπεδο της αυτοδιοίκησης που συχνά λέμε πως έχει μεγάλες δυνατότητες για να λειτουργήσει επιτέλους δίνοντας ώθηση στον τόπο. Όχι μόνο γιατί διαπιστώνουμε (sic) ότι υπάρχουν «παράγοντες» που ζητούν την ψήφο μας και έχουν τέτοια αντίληψη περί του δημοσίου συμφέροντος, που παίρνουν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα σπίτι τους για τέσσερα χρόνια. Αλλά γιατί εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται την πολιτική (ηθική και κοινωνική) ζημία που έχουμε υποστεί, μόνον όταν αναγκάζονται να στερηθούν το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο. Και εν προκειμένω, δεν εξανίστανται για κάποια πολιτική που ασκήθηκε στην παράταξή τους και  διαφωνούσαν. Αλλά επειδή οι «συνάδελφοί» τους βάζουν ακόμα βενζίνη με τα λεφτά του δημότη. Προφανώς τα «καμώματα» αυτά δεν αφορούν όλους, αλίμονο αν ισχύει κάτι τέτοιο, το σίγουρο όμως είναι ότι εκθέτουν όλους και την αυτοδιοίκηση ως θεσμό και αυτό χρήζει αντιμετώπισης για να μη καούν μαζί με τα «ξερά» και τα ...χλωρά!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey