Το ΤΑΙΠΕΔ ομορφαίνει, δεν παχαίνει!

05/10/2018 - 17:11

Η προχθεσινή ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που μας… εξήγησε με μία περισπούδαστη, άνω των 800 λέξεων, ανάλυση για το τι είναι η ΕΤΑΔ Α.Ε. και το ΤΑΙΠΕΔ, η αλήθεια είναι ότι μας εξέπληξε. Κι όχι τόσο λόγω του ύφους της, που επέπληττε την «άγνοια» όλων όσοι έχουν την αίσθηση πως έχει ξεπουληθεί η χώρα, ούτε λόγω του αδιάκριτου καταλογισμού διάθεσης αναπαραγωγής… fake news εκ μέρους ημών. Το ότι η χώρα έχει ξεπουληθεί σχεδόν όλη πια, για κάτι λιγότερο από έναν αιώνα, είναι το αποτέλεσμα της post truth πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μας εξέπληξε όμως για άλλο λόγο. Διότι τα όσα έγραφε ήταν ουσιαστικά μία ομολογία των μελών του (σε τέτοια καρφώματα μας έχει συνηθίσει η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ), ότι έμαθαν πολύ πρόσφατα το τι είναι η ΕΤΑΔ Α.Ε. και το ΤΑΙΠΕΔ. Και έτσι, σαν ένα παιδί που μαθαίνει το μάθημά του και έχει την χαρά να το πει μετά ή να το γράψει σε ένα τεστ, έκαναν το ίδιο και οι συντάκτες της επίμαχης ανακοίνωσης. Εμείς πάντως ξέραμε τι είναι το ΤΑΙΠΕΔ και πριν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν ήξεραν πριν το 2015 πολύ καλά τι είναι και κάνουν ότι δεν ξέρουν μέχρι σήμερα. 

Για να μην παίζουμε όμως άλλο με τις λέξεις. Κανείς δεν είναι τόσο αδαής που να πιστεύει ότι μπορεί να πουληθεί αύριο ας πούμε το δικαστικό μας μέγαρο ή ένα αρχαιολογικό μας μουσείο. Αδαής είναι μόνο εκείνος που μπαίνει στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσει περί του αντιθέτου. Το ξεπούλημα όμως της χώρας έχει ήδη γίνει. Δεν πρόκειται λοιπόν να την ξεπουλήσει στο μέλλον ούτε το ΤΑΙΠΕΔ ούτε η ΕΤΑΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ θα «αξιοποιήσει» πια τη χώρα (και θα τη νοικοκυρέψει όπως μάθαμε και εμείς πρόσφατα), για να πληρώνονται οι δανειστές της. Αλλά και θα την ενοικιάσει στο μέλλον στα ίδια τα παιδιά μας, για να μπορέσουν μείνουν σε αυτή, με σκοπό πάντα βεβαίως να πληρώνονται πάλι οι δανειστές. Και όλα αυτά στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί δεν αποκλείουμε ποτέ το ενδεχόμενο να την πατήσει και κανείς άλλος στο μέλλον από τις αυταπάτες του (άνθρωποι είμαστε) και να επιστρατεύσει έναν Βαρουφάκη για μία ακόμη σκληρή και έντιμη διαπραγμάτευση. Τότε, ναι. Οι νομικοί ας σπεύσουν να δουν μήπως μπορεί τελικά να πωληθεί με συνοπτικές διαδικασίες και κανά ολόκληρο μεσαιωνικό κάστρο.

Ας επιστρέψουμε όμως στην ζοφερή μας πραγματικότητα για το (εναπομείναν) καλό του τόπου κι ας αφήσουμε πίσω μας τις άσκοπες διενέξεις, γιατί το αντικείμενο της ΕΤΑΔ η αλήθεια είναι ότι το γνωρίζουμε πολύ καλά στη Λέσβο, εδώ και τέσσερα χρόνια. Όπως το γνωρίζει από παλιά -σε αντίθεση ίσως με τα μέλη της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ- ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, που βοήθησε με τις επαφές του στην κυβέρνηση τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό για να αγοράσει ο δήμος το «Κατσάνειο» από το «Υπερταμείο» πριν έναν χρόνο. Ο Αναπλ.υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας εξάλλου, που ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ παλαιότερα, ήξερε τα κατατόπια της «αξιοποίησης» και «ενοικίασης» της δημόσιας περιουσίας και συμβούλεψε τη δημοτική μας αρχή στη στρατηγική της να εντάξει στην πόλη της Μυτιλήνης και μία κομβικής σημασίας για την λειτουργία της, έκταση. Το πάρκινγκ της «Οδυσσέα Ελύτη» που ανήκει στο «Υπερταμείο» εδώ και τρεις-τέσσερις δεκαετίες και είναι καταδικασμένο να βρίσκεται σε μία αθλιότητα, αφού νομικά δεν μπορεί να παρέμβει επάνω του, κανένας δήμος και καμία… εγχώρια εξουσία.

Για την υπόθεση αυτή, όπως και για την παρόμοια υπόθεση ενοικίασης του εγκαταλελειμμένου κτηρίου του Παλιού Λιμεναρχείου, έχουν γραφτεί δεκάδες ρεπορτάζ στον τοπικό Τύπο, αλλά όλα έμειναν στο ότι βρισκόμαστε σε «διαπραγματεύσεις» με την διοίκηση του «Υπερταμείου». Μήπως τώρα όμως που στον ΣΥΡΙΖΑ είναι της άποψης πως επί των δικών τους ημερών το «Υπερταμείο», καταγράφει και νοικοκυρεύει την δημόσια περιουσία μας, να μας βοηθήσει να καταφέρουμε να… νοικιάσουμε για 10-20 χρόνια την περιουσία μας; Εδώ δε χωράνε ιδεολογικά (sic) και οπαδικά. Για πρακτικούς λόγους υπέρ της λειτουργικότητας και αναβάθμισης της πόλης, λέμε ότι καλό είναι να ξεμπερδέψουν αυτές οι υποθέσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey